Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ok, moze to da bude super opcija za neki duzi hold.
*** bilo je i prethodnih godina neisplativo, ljudi su bili na nuli prakticno, ali ko je cuvao to iskopano zaradio je sad u 2021..

Ako ides tom logikom skroz je validna opcija..

Pokusao sam danas da prebacim jedan rig na turtlecoin, koji je nenormalno skocio poslednjih 10 dana, tako da mislim da je isplativost trenutno mnogo veca nego na raven.
Teamredminer crashuje odmah prilikom pokretanja, srbminer krene i crashuje, pokazuje da jedna karta u rigu nije dobra.
I nema sanse da krenem, inace preko simple mininga sam pokusavao.
Informacija na netu je malo o rudarenju tog coina.

Povecaj voltazu/smanji klokove, pa probaj, moguce da vise struje trosi.

Sve sam probao, nema teorije, ceo dan se zezam. Izgleda da je problem u kodu biosa. Uglavnom trenutnonue isplativiji skoro duplo za kopanje od ravena, a nigde se ne spominje...

Treba kopati i digitronom dok ovo traje. Mislim da ovaj balon nece dugo, bilo kakva kupovina kartica je sad ludost. Mislim da ova ludo manija nema sanse da potraje duze od 6 meseci kad puca sve. Posle toga berzanski trgovci ce pdluciti koji ce coin opet da napumpaju, ali mislim da nema sanse da izaberu opet Etherium i bitcoin
Post automatically merged:

Treba kopati i digitronom dok ovo traje. Mislim da ovaj balon nece dugo, bilo kakva kupovina kartica je sad ludost. Mislim da ova ludo manija nema sanse da potraje duze od 3 meseci kad puca sve. Posle toga berzanski trgovci ce pdluciti koji ce coin opet da napumpaju, ali mislim da nema sanse da izaberu opet Etherium i bitcoin

Sad bi ti iskusnjare :D ovde rekle da ne lupas.
Pa BTC je tata, vec 10 godina, alfa i omega.
Brat mladji ETH.

Ne postoji apsolutno nikakva sansa da oni odu ikad na nulu.
Mogu dosta da padnu, al obicno nakon toga jos jace polete.

Sad bi ti iskusnjare :D ovde rekle da ne lupas.
Pa BTC je tata, vec 10 godina, alfa i omega.
Brat mladji ETH.

Ne postoji apsolutno nikakva sansa da oni odu ikad na nulu.
Mogu dosta da padnu, al obicno nakon toga jos jace polete.
Sve te iskusnjare farmaju etherium od 2015 godine kad je r9 270x farmala 4 xetheriuma dnevno, i sve te iskusnjare i trenutnos sad nemaju nista kad je isti taj 2k dolara. Svako ko je kopao tad etherium a sad nema 200k evra bar je totalni promasaj.

Naduvali su bitcoin i etherium, sledeci put kad padne to se vise ne dize. Dice nesto drugo. Manipulatori nikad ne potapaju narod dva puta isto. Prvi put su potopili bitcoin kad je pao na 3-4k dolara. Sad kad ga potope nema vracanja

Znaci bezte noge posracu vas, odmah da prelazimo u dolare.
A vi kako te, sta imate od kripta ?

Jok ja, shpekulantstina 100% :)

Sve te iskusnjare farmaju etherium od 2015 godine kad je r9 270x farmala 4 xetheriuma dnevno, i sve te iskusnjare i trenutnos sad nemaju nista kad je isti taj 2k dolara. Svako ko je kopao tad etherium a sad nema 200k evra bar je totalni promasaj.

Naduvali su bitcoin i etherium, sledeci put kad padne to se vise ne dize. Dice nesto drugo. Manipulatori nikad ne potapaju narod dva puta isto. Prvi put su potopili bitcoin kad je pao na 3-4k dolara. Sad kad ga potope nema vracanja
BTC pao na 3500$ pre godinu dana. A zar ne vidiš nekoliko ciklusa koji svaki pojedinačno traje nekoliko godina ?
Pumpa se pa pada, a svaki put sve više i više. I sada ti kažeš da toga više neće biti. Biće biće, samo niko ne zna ni koliko još dugo i do kojih granica, pa ni ti ne možeš znati. Svi samo nagađamo. Mišljenje je kao dupe, svako ga ima.

Medo, to sto ti dozivljavas i vecina vas, se zove u danasnje vreme kripto groznica, ja kad sam bio na nivou svesti kao ti to se zvala zlatna groznica. U zlatnoj groznici su zaradili samo oni koji su prodavali lopate, pijuke, macole, uzad itd. Poneki kopac je uspeo naci neki grumen i da se obogati, a to je bila statistika da te ta buva ujede 0.001%. Ti da si imao misljenje, stav i obrazovanje nikad u to ne bi ni ulazio. U to ulazi samo odredjen i selektivan broj populacije iz sirotinjsko-radnickog staleza i nada se da ce bas njegov coin skociti. Setices se ,pjih reci kad za sav kripto koji imas u walletu budes mogao kupiti dzak krompira i to samo ako ubedis seljaka i prevaris ga dajuci mu isto. Ili ces nastaviti da lazes sebe da ce opet skociti za 7-10 godina i nadati se da ce tvoj shit bitcoin opet napumpati neka banda pod imeno Mask koja je izmanipulisala raju da sa criptom nece imati problema i zaobice poreze. Razemem ja vas defanizan gard kad vam neko razbija iluziju. Analogija kaze da ako se nisi snasao u svetu u kome si rodjen a vladaju papirne novcanice neces ni u bilo cemu drugom. Vec ce samo legija robova uciniti bogatije bogatije a sirotinju jos vise sirotijom.

Ni jedna tehnologija od 1900-te godine coveku nije data da bi ga oplemenila, vec da bi bio jos vise rob. Ti gledas kripto od 2018, a ja gledam tehnologije od 1900-te godine. Zasto bi kritpto bio izuzetak. On moze biti izuzetak samo u ocima davljenika koji se hvata slamke i time odlaze davljenje za jos 30-ak sekundi, u tvom slucaju par meseci

Reci brate da nema za sta da te ujede kuche i/ili da nisi na vreme usao i da rascistimo to vec jednom.

Jedno pitanje, kao sto rekoh u prethodonm postu, trenutno kopam sa 1660s, hobi varijanta, ali bih dodao jos jednu karticu za sad, pa me interesuje, da li drugu samo ubodem u pci-e slot, i moram li da je povezem na monitor ili kako?
Ako ne dobijas sliku sa TW mozes da probas da kliknes na View pa optimize speed ili optimize Quality. Meni na nekim rigovima to prolazi na nekim ne, ne znam koji je razlog nisam imao zivaca da se udubljujem :)

Ma koji Team Viewer, to covekov personalni racunar :)

Medo, to sto ti dozivljavas i vecina vas, se zove u danasnje vreme kripto groznica, ja kad sam bio na nivou svesti kao ti to se zvala zlatna groznica. U zlatnoj groznici su zaradili samo oni koji su prodavali lopate, pijuke, macole, uzad itd. Poneki kopac je uspeo naci neki grumen i da se obogati, a to je bila statistika da te ta buva ujede 0.001%. Ti da si imao misljenje, stav i obrazovanje nikad u to ne bi ni ulazio. U to ulazi samo odredjen i selektivan broj populacije iz sirotinjsko-radnickog staleza i nada se da ce bas njegov coin skociti. Setices se ,pjih reci kad za sav kripto koji imas u walletu budes mogao kupiti dzak krompira i to samo ako ubedis seljaka i prevaris ga dajuci mu isto. Ili ces nastaviti da lazes sebe da ce opet skociti za 7-10 godina i nadati se da ce tvoj shit bitcoin opet napumpati neka banda pod imeno Mask koja je izmanipulisala raju da sa criptom nece imati problema i zaobice poreze. Razemem ja vas defanizan gard kad vam neko razbija iluziju. Analogija kaze da ako se nisi snasao u svetu u kome si rodjen a vladaju papirne novcanice neces ni u bilo cemu drugom. Vec ce samo legija robova uciniti bogatije bogatije a sirotinju jos vise sirotijom.

Ni jedna tehnologija od 1900-te godine coveku nije data da bi ga oplemenila, vec da bi bio jos vise rob. Ti gledas kripto od 2018, a ja gledam tehnologije od 1900-te godine. Zasto bi kritpto bio izuzetak. On moze biti izuzetak samo u ocima davljenika koji se hvata slamke i time odlaze davljenje za jos 30-ak sekundi, u tvom slucaju par meseci
Mislim da je ovaj promašio sekciju. Verovatno zalutao tražeći primenu astrologije u SciFi ekonomiji.

Da li je neko imao slučaj da na kartici otkažu ventilatori ali ne oni nego sama kartica, elektronika neka šta znam, dakle ventovi su provereno ispravni, zamenio drugima i opet ne rade uopšte. Nešto je na karti odapelo. 580 Sapphire Nitro+ je u pitanju. Kartica normalno radi, logično kratko vreme dok se ne pregreje.
Da li neko zna da li je to popravljivo i gde nositi a da ne čekam mesec dva na popravku?

Sećam se nešto davno da sam viđao na forumu da je neko rasklapao skidao masku kartice i stavljao dva obična venta učvršćujući nakradno vezicama. Jes bilo ružno ali govoriše ljudi da radi posao. Ne sećam se da li su bili 9 ili 12 cm, mislim da su se savetovali neki Delta. Da li je to izvodljivo i poželjno da uradim? Koji ventovi su jeftini a da što jače duvaju?

stavi bilo koje, 2 kom od 12 i povezi ih na neki molex direktno sa napajanja da duvaju i ne razmisljas vise o tome...

Rekoh da neću, ali me nesto vuče... 🙄
Razmišljam se da dodam jos 2-31660 super , pa me interesuje vaše mišljenje? Da li da to radim? Zbog ROI. Znam, znam, novac je moj, interesuju me vaša mišljenja?

Covek tesko moze da izmakne fenomenu da kad opisuje druge ljude ne opisuje sebe ! Svi vasi novcici ce zavrsiti u dzepu Iona Maska i slicnim njemu. A vas ceka konkurs na: Pilani, rudniku, kamenolomu itd. Tu cete imati dosta vremena da analizirate gde ste potrosili 10 godina zovota :D. Cak i da je prica sjajna kao sto ste umislili, opet se ne isplati. Polupismen majstor lepi kvadrat plocica za 14 evra trenutno, 1500 evra mesecno. Nego vama se u vooj oblasti svidelo parazitiranje, nista ne radis a kao nesto kaplje, jos uobrazis da si pametan :D

Znaci ti bi ugasio ceo ovaj deo foruma koji se bavi kriptovalutama ?

Moderacijo, dosta je bilo razmisljanja, ovo je za pod mac bato 😂

Covek tesko moze da izmakne fenomenu da kad opisuje druge ljude ne opisuje sebe ! Svi vasi novcici ce zavrsiti u dzepu Iona Maska i slicnim njemu. A vas ceka konkurs na: Pilani, rudniku, kamenolomu itd. Tu cete imati dosta vremena da analizirate gde ste potrosili 10 godina zovota :D. Cak i da je prica sjajna kao sto ste umislili, opet se ne isplati. Polupismen majstor lepi kvadrat plocica za 14 evra trenutno, 1500 evra mesecno. Nego vama se u vooj oblasti svidelo parazitiranje, nista ne radis a kao nesto kaplje, jos uobrazis da si pametan :D
Voleo bih da si samo još jedan običan trol koji nema pametnija posla pa troluje po forumima, ali ako si stvarno ozbiljan, onda imaš ozbiljan problem sa rezonovanjem cele ove priče. Lično znam "milionere iz blata" koji su sebi obezbedili penziju ovim putem, da ne moraju da rade ništa više do kraja života i sad ćeš ti da kažeš ma nije istina. OK druže idi lepi pločice :)

Pusti čoveka, vidiš da farma zlato u wow-u, pa verovatno misli da je bitcoin slična stvar :D

Covek tesko moze da izmakne fenomenu da kad opisuje druge ljude ne opisuje sebe ! Svi vasi novcici ce zavrsiti u dzepu Iona Maska i slicnim njemu. A vas ceka konkurs na: Pilani, rudniku, kamenolomu itd. Tu cete imati dosta vremena da analizirate gde ste potrosili 10 godina zovota :D. Cak i da je prica sjajna kao sto ste umislili, opet se ne isplati. Polupismen majstor lepi kvadrat plocica za 14 evra trenutno, 1500 evra mesecno. Nego vama se u vooj oblasti svidelo parazitiranje, nista ne radis a kao nesto kaplje, jos uobrazis da si pametan
Ok, now say it without crying

I za plocice i za kripto treba malo mozga, izgleda da nisi uspeo da se pronadjes ni u jednom 😅

Ajde molim te objasni i nama neukima kako je covek 1900. godine ziveo bolje nego ti danas i koja tehnologija ti je uskratila zivot koji je on imao?
Pricas o svetu u kome vlada papirni novac, zasto mislis da nije vreme da se to promeni, civilizacije postoje mnogo pre papirnog novca?
Kako bi farmao gold u wow-u da si 90ih ovako pisao protiv interneta ili kako ces farmati gold u wow-u kad se na netu sve bude placalo cryptom?

Ajd i ja da pitam, imam 1x580 4GB 2x 480 4GB i 3x 470 4GB, kupio svojevremeno za male pare, pa popunio računare, deci, sebi, na poslu, imam i pristojna napajanja, da ne dužim. Da li sa time može da se kopa i šta a da se nešto zaradi kad se plati struja, naravno ne da se živi od toga nego za neki štekić da se kroz neki mesec kupi nešto novo od harvera i tako to, ili da se ne upuštam u celu priču.

Nazad
Vrh Dno