Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Probacu, samo polako. Nego sada ne nalazi ni jedan share :trust:

Baguju jer si petljao po claymoru sa klokovima. Reinstall drajvera pomogne mada nekad mora i nov win da se to očisti.

nov rig svez win, zadati klokovi iz AB, jok ne reaguje, mora kombinovano, mem AB cclock majner

saphire pulse 580 8gb, ali i ranije mi je tako

Ne znam sto bi te karte zezale.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

koliko je realna prica da maticna ima veze sa kontrolom napona? :) ranije se ta prica provlacila za H110-D3A i ja mislio da su to gluposti, doduse sa njom nisam imao problema ali sa biostarom TB250-BTC+ imam, 4 identicna riga samo ploca razlicita i na H270 mogu spustati napon iz AB a na biostaru ne mogu, probao sve verzije.. Nisam imao vremena da probam druge alate

saphire pulse 580 8gb, ali i ranije mi je tako

Ne znam sto je tesko odraditi sve iz bios-a, za 6 kartica ti treba max 5min i sve si zavrsio...
Ovako petljas sa AB, Clay i na kraju nista ne napravis, samo gubis vrijeme...

Ps. Netacno da je zbog ploce.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ako imas uniformisan nacin ili priblizno uniformisan za skidanje napona putem biosa mozes napisati. Sto se napona tice evo treci rig napravljen sa biostarom i isto nece napon dole preko AB. Nemam na zalost vremena da uzmem jedan rig da se igram sa njim ceo dan, provalio bi sve sigurno..

Poslednja izmena:
Preko AB-a je spuatanje offseta i u 2d modu, to moze biti problem. Kada se u biosu podesi na taktovima nizi napon, to je onda iz AB-a drugaciji offset i bolje radi.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

ako imas uniformisan nacin ili priblizno uniformisan za skidanje napona putem biosa mozes napisati. Sto se napona tice evo treci rig napravljen sa biostarom i isto nece napon dole preko AB. Nemam na zalost vremena da uzmem jedan rig da se igram sa njim ceo dan, provalio bi sve sigurno..

AB nekad nece da spusti napon ako u njemu klokovi nisu isti kao i u biosu, nekad nece da prihvati spustanje dok se ne restartuje.

Da li spustas napon u biosu preko SRBPolarisa?

Spustam samo preko majnera i AB a na biostaru mi AB ne radi. Odvojicu lepo 2 sata dragocenog vremena i pogledati kako ide apustanje preko biosa jer nije prosto kao ranije a verujem da nije ni komplikovano samo treba probati

Srb polaris prosto za napon.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Koliko su relevantna merenja HWInfo programa za GPU Memory Errors?
Ja sam namestio graficke prema tome, spustao sam overklok dok nije prestalo da broji GPU Memory Errors. 5x su RX 570 sa Hynix memorijom, a jedna je RX 570 sa Elpida memorijom.

Meni rx570 nitro sa Samsung memorijom na 2250 daje milione grešaka, a na 2150 nista. Strap 1750. E sad, koliko to utiče na stvarni hashrate, to je pitanje.

Isto sam se pitao

Hehe ispada da 1070 daje više nego 50% skuplja Vega za kojom plače tržište a 1070 na izvolite bez nestašice. Tu nešto ne štima sigurno
hmm.JPG

Poslednja izmena:
ispada, kada vega nebi imala 1900-2000 hash na xmr algoritmu. Vege zarađuje lagano 10$ dnevno na etn-u.

1070 trenutno zaradjuje vise... nego gde ima 1070 na izvolte i sa kojom cenom?

@MarkoZ ja se ne širim pa ne zovem radnje nego čisto mi bilo čudno što Vegi nema a 1070 "ima".

Edit: reč ima iznad je link

Poslednja izmena:
PanonskiNS moze link za sajt

vega nema jer je navodno pokupovana proizvodnja. Sad se pojavljuju safirove vege nitro i pulse sa simbolicnih 700/680usd+pdv

koliko je realna prica da maticna ima veze sa kontrolom napona? :) ranije se ta prica provlacila za H110-D3A i ja mislio da su to gluposti, doduse sa njom nisam imao problema ali sa biostarom TB250-BTC+ imam, 4 identicna riga samo ploca razlicita i na H270 mogu spustati napon iz AB a na biostaru ne mogu, probao sve verzije.. Nisam imao vremena da probam druge alate
Realna je, vrati stariji bios ako postoji. Na verziji bez plus poslednja verzija biosa ne da kontrolu napona a sa npr 503 sve ok. Ne znam koliko imaš verzija unazad za tu tvoju obzirom da je noviji model.

Okej probacu, hvala. Nisam gledao biose niti apdejtovao isti

Poz svima, kako da dam razne klokove ivoltazu kroz Clay da ne koristim cise AB

Sent from my iPhone using Tapatalk

Koristi li neko plave 6pin extendere i kako ih napajate, gde nabavljate kablove? Nisam još ni kontaktirao onog Mixera jer ne znam još šta mi tačno treba ide li tu svaki poseban kabl ili idu neke račve, a znam i da je prebukiran.
Hteo sam i da pitam da li možda može da se koristi samo četvrtasti 12v 4pin konektor, jel to ok? Recimo onaj 8pin od cpu kabla da se iskoristi za dva extendera?

Treba mi još extendera ne znam za koje da se opredelim. Meni je najjednostavnije crvene sata jer se tih kablova dobija dovoljno uz svako napajanje, ali znam da ste kudili da može da bude problema. Do duše možda je to bilo preko onih kineskih molex-sata kablića/adaptera. Klasičan crni 4pin molex v006 mi je sigurica ali opet cimanje s kablovima jer se uz napajanja dobije jedan-dva. Mada radi to u praksi bez problema godinu i po dana preko sata kabla i kineskih adapterčića iz pakovanja, ali ipak bih voleo da sve bude kako treba ubuduće.

Gde se još osim kod Mixera mogu dobaviti modularni molex kablovi sa dva-tri konektora, ok kvaliteta?

Koristi li neko plave 6pin extendere i kako ih napajate, gde nabavljate kablove? Nisam još ni kontaktirao onog Mixera jer ne znam još šta mi tačno treba ide li tu svaki poseban kabl ili idu neke račve, a znam i da je prebukiran.
Hteo sam i da pitam da li možda može da se koristi samo četvrtasti 12v 4pin konektor, jel to ok? Recimo onaj 8pin od cpu kabla da se iskoristi za dva extendera?

Treba mi još extendera ne znam za koje da se opredelim. Meni je najjednostavnije crvene sata jer se tih kablova dobija dovoljno uz svako napajanje, ali znam da ste kudili da može da bude problema. Do duše možda je to bilo preko onih kineskih molex-sata kablića/adaptera. Klasičan crni 4pin molex v006 mi je sigurica ali opet cimanje s kablovima jer se uz napajanja dobije jedan-dva. Mada radi to u praksi bez problema godinu i po dana preko sata kabla i kineskih adapterčića iz pakovanja, ali ipak bih voleo da sve bude kako treba ubuduće.

Gde se još osim kod Mixera mogu dobaviti modularni molex kablovi sa dva-tri konektora, ok kvaliteta?

Kontaktiraj clana StainlessFrenky,mozda ima luft da ti odradi te kablove. On je meni napajanja radio (serverska) koja guraju bez problema.

Jel nekako moguca varijanta da mi u pci-e primarnom slotu bude nvidia, a na ekstendere po jedna rx580, gde ce samo te dve 580-ice rudariti?

Vrh Dno