Pitanje, da li se isplati napraviti rig 6x rx 560 4gb ukoliko nemogu da nadjem nigde ove od boljih grafika, izracunao sam da bi sa podesavanjima radila oko 12 mh/s sa potrosnjom od oko 50w, sto mu dodje otprilike duplo manje nego 570 ali je zato i cena duplo i vise manja plus bi trebalo manje napajanje, da li rx 570 ima neku prednost sem malo vece isplativosti i sto bi trebalo manje propratnih delova za rig.
Kod mene sledeca situacija:
Desava se i na def klokovima i na 0.9v sa 1100/2000 ili 1100/1950 (6x Asus RX 570 Strix 4GB), samo izleti obavestenje posle 5-6 sati "Temperature control thread hangs, need to restart miner".
Temperature na grafickim kartama ispod 55C uvek, ne znam kako da resim. Uradjeni strepovi za BIOS, Win 10, Blockchain drajveri, Claymore dual miner 10.3
Strana ne postoji. Mozes li napisati o cemu se radi?
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Rx 570 daje oko 300 sol-a gtx 1060 daje isto 300 sol-a potrosnju u slucaju Zec-a nisam uporedjivao....Za Zec se zna glavni problem ako se cacka potrosnja da bude manja obicno je i hash manji....U slucaju kopanju Zec-a nije preporucljivo smanjiti potrosnju same karte tako da u tom slucaju recimo da gtx 1060 ima prednost malu po pitanju potrosnje.
Ali zasto bi neko kopao sa rx 570 Zec-a to nema logike nikakve pored Ethash algoritma,Monera i Electroneum-a ja Zec ne bi ni pogledao da imam rx 570.
Imao sam polaris kartu rx 480 a izmedju rx 570 i rx 480 nema velike razlike rx 570 je refresh polaris-a i nista vise i ako je rx 480 davala 300 sol-a onda rx 570 daje isto a imas i na youtube koliko daje rx 570 na Zec-u....
Za gtx 1060 je brdo ljudi pisalo da daje oko 300 sol-a da li je to sad 320 ili 280 sve to zavisi i od klokova.
Evo ti za Zec koliko daje rx 570 https://www.youtube.com/watch?v=YLPjo6qLw98
Evo strix gtx 1060 koliko baca treba imati u vidu da je strix jedna od najboljih izvedbi gtx 1060 https://www.youtube.com/watch?v=G2lGeg7BsuY
Sve bi bilo mnogo lakše kada bi shvatio da je podešavanje hw (osim ventilatora) iz minera štap i kanap i da nema nikakve potrebe za tim pored bios moda i afterburneranikad kraja anomalijama sa claymor minerom i AMD kartama. Sve se resi na ovaj ili onaj nacin ali brate koliko nelogicnosti ima koje se na jos nelogicniji nacin rese. Situacija 1286: gpu klok iz majnera 1120, mem klok iz aftera 1950, karte su 570 nitro+ 4gb elpida. Prva karta daje 29.5mhs dok druge sve daju 28.9, ali zato zbog prve karte puca drajver iako joj napon, bios, memorija, tajmizi i frekvenije identicni kao kod drugoh karti... Aj sto puca ne mora karta svaka da radi na 1950 ali kako ona jedina daje 29.5![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari