Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Par pitanja:
1 Koji windows?
2. Koju verziju clay za eth solo?
3.Koje drivere za rx570?
4.strap za 570 aorus 4 gb,sa fabrickim biosom samo samo u AB( da li se moze povecati malo h/s samo tako, bez modovanja biosa graficke)?

Brate cetiri searcha za sve to i resio si problem. I strapovi za 570ke, i windowsi, i driver i clay koji je poslednji... sve imas

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pitanje, da li se isplati napraviti rig 6x rx 560 4gb ukoliko nemogu da nadjem nigde ove od boljih grafika, izracunao sam da bi sa podesavanjima radila oko 12 mh/s sa potrosnjom od oko 50w, sto mu dodje otprilike duplo manje nego 570 ali je zato i cena duplo i vise manja plus bi trebalo manje napajanje, da li rx 570 ima neku prednost sem malo vece isplativosti i sto bi trebalo manje propratnih delova za rig.

Pejca87

Ja imam Sapphire Nitro+ rx570 8gb , sve sljaka TOP , kopam ETH na Nanopool-u ;

Softveri koje sam koristio :

Windows 10 Pro X64 RS2 Build 15063.448 en-US July 2017 {Gen2}
Win10-64Bit-Crimson-ReLive-Beta-Blockchain-Workloads-Aug23
Claymore's Dual Ethereum+Decred_Siacoin_Lbry_Pascal AMD+NVIDIA GPU Miner v10.2
atiflash_277
atikmdag-patcher
MSIAfterburnerSetup 4. 4.2
SRBPolaris V3.2
GPU-Z.2.5.0

Pitanje, da li se isplati napraviti rig 6x rx 560 4gb ukoliko nemogu da nadjem nigde ove od boljih grafika, izracunao sam da bi sa podesavanjima radila oko 12 mh/s sa potrosnjom od oko 50w, sto mu dodje otprilike duplo manje nego 570 ali je zato i cena duplo i vise manja plus bi trebalo manje napajanje, da li rx 570 ima neku prednost sem malo vece isplativosti i sto bi trebalo manje propratnih delova za rig.

Nije malo veca isplativost ako 570ke kopaju duplo vise, a ulaganje u propratnu opremu je isto.
Na kraju te masina ,koja kopa duplo manje od 570ke , ne kosta duplo manje nego 570ka. Ako je vec isplativost u pitanju....
oko napajanja je vec diskutabilno da li treba slabije osim ako budes uzimao napajanja sa manje VGA /PCIE grana za napajanje kartica ,pa kacio dve katrice na jednu granu. To je vec tvoj izbor . Ako budes kacio jednu karticu na jednu granu -svakako ce ti trebati isto napajanje kao i za 570ke, za sta bi se ja pre odlicio

nikad kraja anomalijama sa claymor minerom i AMD kartama. Sve se resi na ovaj ili onaj nacin ali brate koliko nelogicnosti ima koje se na jos nelogicniji nacin rese. Situacija 1286: gpu klok iz majnera 1120, mem klok iz aftera 1950, karte su 570 nitro+ 4gb elpida. Prva karta daje 29.5mhs dok druge sve daju 28.9, ali zato zbog prve karte puca drajver iako joj napon, bios, memorija, tajmizi i frekvenije identicni kao kod drugoh karti... Aj sto puca ne mora karta svaka da radi na 1950 ali kako ona jedina daje 29.5 :D

Poslednja izmena:
Istu situaciju sam imao/imam. Npr sta mi se desilo sinoc, restartuje se rig, pokrenem clej ponovo kad umjesto 30mhs karte sad 22 bacaju. Ne znam sta njsam pokusao, uzalud. Na kraju reinstsliram samo drajvere kad ono vidi sve po starom. Nidje veze. :D

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Kod mene sledeca situacija:

Desava se i na def klokovima i na 0.9v sa 1100/2000 ili 1100/1950 (6x Asus RX 570 Strix 4GB), samo izleti obavestenje posle 5-6 sati "Temperature control thread hangs, need to restart miner".

Temperature na grafickim kartama ispod 55C uvek, ne znam kako da resim. Uradjeni strepovi za BIOS, Win 10, Blockchain drajveri, Claymore dual miner 10.3

Reboot bat napravi nek resetuje miner ili dodaj -r 1 u bat da ti resetuje miner kad stane, da ponovo pokrene miner. Koristis li -tt 55 komandu u mineru ili neku drugu temp ?

Roger waters
Pa ne moze svaka da daje 30 svaka karta prica za sebe i svaka hoce drugu voltazu zavisi od asica na kom naponu moze da radi ,to je normalno inace poznato je da clay zeza kad mu zadajes klokove iz minera.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kod mene sledeca situacija:

Desava se i na def klokovima i na 0.9v sa 1100/2000 ili 1100/1950 (6x Asus RX 570 Strix 4GB), samo izleti obavestenje posle 5-6 sati "Temperature control thread hangs, need to restart miner".

Temperature na grafickim kartama ispod 55C uvek, ne znam kako da resim. Uradjeni strepovi za BIOS, Win 10, Blockchain drajveri, Claymore dual miner 10.3

Ja sam to resio ovako https://steemit.com/mining/@cl0uds/quick-fix-of-miner-thread-hangs-error-in-claymore
Kad god ga ja pogledam on izbaci to i resetuje. Sad sljaka normalno.

Strana ne postoji. Mozes li napisati o cemu se radi?

Rx 570 daje oko 300 sol-a gtx 1060 daje isto 300 sol-a potrosnju u slucaju Zec-a nisam uporedjivao....Za Zec se zna glavni problem ako se cacka potrosnja da bude manja obicno je i hash manji....U slucaju kopanju Zec-a nije preporucljivo smanjiti potrosnju same karte tako da u tom slucaju recimo da gtx 1060 ima prednost malu po pitanju potrosnje.

Ali zasto bi neko kopao sa rx 570 Zec-a to nema logike nikakve pored Ethash algoritma,Monera i Electroneum-a ja Zec ne bi ni pogledao da imam rx 570.

Imao sam polaris kartu rx 480 a izmedju rx 570 i rx 480 nema velike razlike rx 570 je refresh polaris-a i nista vise i ako je rx 480 davala 300 sol-a onda rx 570 daje isto a imas i na youtube koliko daje rx 570 na Zec-u....

Za gtx 1060 je brdo ljudi pisalo da daje oko 300 sol-a da li je to sad 320 ili 280 sve to zavisi i od klokova.

Evo ti za Zec koliko daje rx 570 https://www.youtube.com/watch?v=YLPjo6qLw98

Evo strix gtx 1060 koliko baca treba imati u vidu da je strix jedna od najboljih izvedbi gtx 1060 https://www.youtube.com/watch?v=G2lGeg7BsuY

ja ne koristim jutub vec samo licno iskustvo ali u pravu si, sve su to iste karte, sa istom potrosnjom i istim hashom :)

I to sam probao...ista prica. Malo duze traje, ali opet izbaci.

Koji je neki "safe" overklok koji mogu da postignu RX 470/570/480/580 karte? Ja sa 0.9v probah 1100/1950 i HWInfo pokazu 0 GPU Memory Errors.

nikad kraja anomalijama sa claymor minerom i AMD kartama. Sve se resi na ovaj ili onaj nacin ali brate koliko nelogicnosti ima koje se na jos nelogicniji nacin rese. Situacija 1286: gpu klok iz majnera 1120, mem klok iz aftera 1950, karte su 570 nitro+ 4gb elpida. Prva karta daje 29.5mhs dok druge sve daju 28.9, ali zato zbog prve karte puca drajver iako joj napon, bios, memorija, tajmizi i frekvenije identicni kao kod drugoh karti... Aj sto puca ne mora karta svaka da radi na 1950 ali kako ona jedina daje 29.5 :D
Sve bi bilo mnogo lakše kada bi shvatio da je podešavanje hw (osim ventilatora) iz minera štap i kanap i da nema nikakve potrebe za tim pored bios moda i afterburnera

a sto bi ja podesavao memoriju iz AB a core iz majnera? Pa zato sto naopako svoj logici tako se pokazalo da radi svaki put isti hes da nema onaj bag samo jedna karta dobar hes a druge ispod.. Bios mod je ok i to sve ali ja stancam rigove pa prodajem, od bios moda jedino imam vremena za one click mem timing u polarisu i opaliti 6 komandi u CMD i to je to

Kako god to što radiš je štap i kanap i nije ni čudno što imaš bugove

jedino jedinstveno resenje je bios mod, oba kloka iz AB takodje baguju, 440 i 440 beta 16

Baguju jer si petljao po claymoru sa klokovima. Reinstall drajvera pomogne mada nekad mora i nov win da se to očisti.

18x 6+2 san svakog rudara :)

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Danas mi stigao Sapphire RX 580 8gb Pulse sa Samsung memorijom. Do sada nikada nisam imao iskustva sa Radeon karticama sto se tice rudarenja, uglavnom Nvidia.
Sistem je Win10 Pro 1703 V.2, najnoviji drajver i Claymore 10.3. Sa stock podesavanjima kartica postize samo 18mh/s na etheru. Krajnja granica dokle moze da se klokne memorija u MSI Afterburneru je samo +250. Kada je oteram do kraja karta jedva postize 20mh/s. Probao i drugu verziju drajvera i potpuno isto..
Sta radim pogresno?

Nisi joj modovao bios, to radis pogresno. Potrazi malo o modovanju biosa, nije to kao kod nvidia kartica.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nista. Moras je flesovati tj naci memorijske strepove koji joj pasu. Vjerujem da ce se javiti vlasnici doticne da ti kazu koji strep odgovara. Probaj blokcejn drajvere, meni sa njima mnogo bolje rade karte.

Ma u redu to, ali zar ne treba da daje bar 20mh/s na stock podesvanjima?!

Pazi ovako. Moja rx570 (elpida) je po ugradjivanju davala 18mhs sa novim adrenalin drajverima; zatim stavim blokcejn robinhud drajvere koji su popravili hesrejt na 25(igrao sam se doduse sa -dcri komandom). Tek nakon flesa i custom strepova dobijam 30mhs po karti. Samsung je ubica od memorije i ta tvoje mora ici preko 30....

Instalirao blokcejn drajvere i sada cepa skoro 25 out of the box! :)

Samsung strap 1750, mem na 2100 i to je to. Oko 29.

Ma super mu je i 25 :) pusti ti modovanje :)

Spusti -dcri na 15 ice to jos gore onda

A evo i kolega ti je reako koji strepovi; grehota da karta radi na 25 mhs samo :)

Nazad
Vrh Dno