Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Pa tako bih i ja uzeo neku jeftiniju plocu. Znaci 970 moze . Koji je to socket jel za amd ili intel. I koji je bolji procesor za maining da li uopste ima veze procesor..

Ja koristim za 2 rx 570 takodje i za 3x 1050ti plocu am2 sa nekim singl cor proc, nisam profi u ovome ali po meni mozes bilo koju

Послато са LG-H860 G5 уз помоћ Тапатока

Ma samo vidi da ima sto vise slotova za grafu , procesor koji malo trosi , 4gb rama , hard , neko GOLD napajanje ili grafe ..

Je l moguce da jedna grafa kopa sa 1gb rama na win 7 ne znam da li bi sa vise grafa radilo za jednu znam provereno

Ljudi jedno pitanje, trenutno imam 3 x gtx1060 3GB u rigu ali uskoro planiram pojačanje u vidu 2 x gtx1070 ili možda čak i dve vega. Koje je u ovom trenutku best buy napajanje za navedene grafike ?

Jel moguce da neke ljude bas toliko mrzi da pitaju google za informaciju???

Jel moguce da neke ljude bas toliko mrzi da pitaju google za informaciju???

Zar ovde nije tema "Hardver za kopanje" ???
Ako ne želiš da odgovoriš na pitanje koje sam postavio to je ok, ovako sa ovim potpitanjem nisi uopšte konstruktivan i ne doprinosiš temi.
Ako treba neko da me opomene tu su admini, nema potrebe da me ti opominješ.
Na ovom forumu ima mnogo ljudi koji su upućeni u hardver koji me interesuje i od kojih ću dobiti odgovor na moje pitanje.

Ljudi jedno pitanje, trenutno imam 3 x gtx1060 3GB u rigu ali uskoro planiram pojačanje u vidu 2 x gtx1070 ili možda čak i dve vega. Koje je u ovom trenutku best buy napajanje za navedene grafike ?

Evga supernova g2 gold 750w. Dva takva ce raditi posao za osam karti kojima treba jedan 8pin za napajanje. 115€ kosta jedno napajanje.
Coolermaster ili corsair u tom rangu ce raditi posao takodje.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

5x Hynix i 1x Elpida. Problem pravi jedna sa Hynix memorijom.
Elpida najveci hashrate izvlaci :)

EDIT: Ipak Elpida pravi problem :) Sad nadjoh da je GPU 1 u majneru ustvari GPU 4 u Afterburneru i GPU-Z pokazuje da je to ta sa Elpida memorijom. Oborio sam joj overklok, a sve ostale ostavio na 1150/2050 i pratim :)
Mislim da je 2050 mnogo za grafike sa pasivno hladjenim ramom zato pokazuju nestabilnost.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Evga supernova g2 gold 750w. Dva takva ce raditi posao za osam karti kojima treba jedan 8pin za napajanje. 115€ kosta jedno napajanje.
Coolermaster ili corsair u tom rangu ce raditi posao takodje.

Hvala na informaciji.
Imam jedan CORSAIR TX Series Modular TX850M Gold koji mi radi posao ali kad dođu dve 1070-ke ili vege biće malo pa da se pripremim za još jedan PSU...

Zar ovde nije tema "Hardver za kopanje" ???
Ako ne želiš da odgovoriš na pitanje koje sam postavio to je ok, ovako sa ovim potpitanjem nisi uopšte konstruktivan i ne doprinosiš temi.
Ako treba neko da me opomene tu su admini, nema potrebe da me ti opominješ.
Na ovom forumu ima mnogo ljudi koji su upućeni u hardver koji me interesuje i od kojih ću dobiti odgovor na moje pitanje.

Samo jedno cu da ti kazem a to je da se to nije odnosilo na tebe i nemam nameru da dalje ulazim u raspravu!

Nemam trenutno nista od komponenti , tek bi sada kompletirao , stavio bih dve grafick u dva slota ali da ih ne povezujem ekstenderom . Dakle direktno u slotove .

Hvala na informaciji.
Imam jedan CORSAIR TX Series Modular TX850M Gold koji mi radi posao ali kad dođu dve 1070-ke ili vege biće malo pa da se pripremim za još jedan PSU...

Vidi kakav pin imaju karte sto hoces uzeti i po tome se vodi; mada bilo koje corsair, cooler m ili evga (gold ili platinum) ti rade posao.

vlado_kovac

Gde si ti nasao EVGA G2 750w za 115e .. Ja sad gledam KP i ima samo kod jednog lika i 132e , 850w je 160e ..

lakosta77

stavio bih dve grafick u dva slota ali da ih ne povezujem ekstenderom . Dakle direktno u slotove .

Moras onda dobro obratiti paznju na to koju maticnu uzimas jer trebas znati da to nisu male grafe i zauzimaju poprilicno mesta , najbolje je da budu van kucista zbog hadjenja i zato sam ja napravio manji drveni nosac koji drzi 2 grafe na kucistu i naravno povezano extenderima , em su mi na oko , em se manje muce jer imaju bolje hladjnje . Razmisli dobro pre kupovine a imas sve na KP tj mozes naci polovno a dobro ukoliko ne zelis ici na vise od te 2 grafe .. Cak sam i ja u glavudzi pravio koje kakve kombinacije , da je jeftinije a da radi posao , no ako zelis 6 grafa onda ti je najbolje da uzmes novo .

Ajd sad meni treba inf , ukoliko bi se uzela tako neka polovna konfiguracija za manj rig tj do max 4 grafe , da li memorija moze da bude ddr3 i da li PCI-e mora biti 2.0 ili je nebitno . Mislim da mogu obe kombinacije samo mi treba potvrda , ako neko zna :)

Poslednja izmena:
Imali neko iskustva sa MSI GTX1070Ti 8GB GTX 1070 Ti ARMOR 8G Koliko Sol/s mogu ocekivati.

Drug, i ja mucim muke sa radeonima.. Ovo je cirkus koliko su to divlje karte, ma nista ne slusaju i puno je kontradiktornosti prisutno. Sa Nvidiom sve to ide kao podmazano, samo stavis, instaliras i gotovo. Komad sa Samsung memorijom nece da da vise od 25mh/s, dok ona sa Micronom bez ikakvih podesavanja postize skoro 28mh/s. Klok procesora i naponi ne reaguju iz AB-a, a neretko i klok memorije..nekada radi a nekad ne..

Ista prica, rig sa nVidia kartama samo udareno 50% power limit -400 za GPU i +900 za vram. Sve sljaka kao podmazano. Sa AMD kartama jebada...

Na koju mislis da daje 28mh/s sa Micron memorijom, GTX 1060 6GB?

Mislim da je 2050 mnogo za grafike sa pasivno hladjenim ramom zato pokazuju nestabilnost.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Smanjih na 2020MHz za memoriju i sljakaju :)

@nexteen prati na jacob.de, ja sam tu uzeo 200 kom evga g2 750w za 116.5 eur pre nedelju dana.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ja sam duže vreme koristio 2x RX570 na Gigabyte GA-970A-DS3P u kombinaciji sa FX procesorom. Kasnije sam sa istom pločom napravio rig sa 5x RX 570.

Sada sam opet na kompjuteru na kome radim stavio 2x 1060 . Ploča Gigabyte GA-AB350-Gaming 3 i Ryzen 1600

Kod mene ista ploča i procesor,isto radna mašina,samo što sam ja nabacio 5x 1060 3gb.Sve normalno pored radim,jedino ne igram igrice.

95% pitanja u ovoj temi u zadnjih par dana totalno ubijaju ovu temu koja bi trebala da bude usmerena konkretnim vecim problemima.... Za pocetnicka pitanja i nedoumice imate posebnu temu.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

95% pitanja u ovoj temi u zadnjih par dana totalno ubijaju ovu temu koja bi trebala da bude usmerena konkretnim vecim problemima.... Za pocetnicka pitanja i nedoumice imate posebnu temu.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Evo jednog predloga : Neka ovo bude tema samo za tvoja pitanja, posto su samo ona usmerena na konkretne i vece probleme :d

Ja moram da pitam ovo haha , zasto su se svi nalozili i prodaju cex naloge ? Je l sam ja imao srece sto sam napravio dan dva pre nego sto suspendovali pravljenje novih ili sta ?

Zato što im je dovoljan jedan :), i vide da mogu da zarade.

A ljudi ovde traže kako lovu da izvlače iz crypta a nemaju baš opcije.

Dodao bih 2-3 RX580 na trenutnu konfiguraciju, zanima me koja napajanja da jurim (marka, jacina, standard, cena)? Znaci za FX-6300, 280x i jos 3 RX580.

Takodje me zanima da li je, i koliki problem kopati sa 1050Ti koja je povezana direktno na plocu i samo iz nje crpi struju (znaci nije verzija sa 6pin)? Da li je problem kopati generalno, ili bi bio problem kopati samo neke coine?

Danas stize racun za struju i lepo me obradova 2 riga sa 6 kartica XFX RX580 8gb Gts Black edition, voltaze ustrojene na AB bacaju od 93 do 103w naravno nije merodavno, uglavnom se uhvati da mi oba riga vuku 2Kw stuje po satu, merio danas i uverim se 1kw po satu po rigu klokovi 1125 2170, temperature max 63.
Sad ispada da kartica vuce 145w o cemu se radi?

Послато са SM-G850F уз помоћ Тапатока

Vrh Dno