Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Imam Asus A88-X Pro plocu i povezao sam preko ekstendera dve Sapphire RX 580 8gb Pulse karte. Jedna je uvek toplija za oko 12 stepeni, a kada ostavim samo jednu onda je temperatura normalna. Blockchain drajveri, probao sam razne kombinacije menjanja slotova i nista. Cak i MSI AB nikada ne reaguje na onu koja je pod rednim brojem 2. Napajanje je Seasonic 620W. Da li moze biti problem u ploci jer nije predvidjena za mining i sa pci-e magistralama nesto baguje?

Koji su joj asic-i?

79.7% i 80.4%. Desavalo se da samo ona koja je prva u redosledu vise greje, bez obzira na to koja je. A sada samo ova sa vecim asicom vise greje, a kad je sama onda je hladna.
Najveca razlika je u VRM temperaturi, oko 12 stepeni.

Poslednja izmena:
Misterija resena. Mozda ce nekom da znaci, pa da napomenem. Potvrdjujem Slesovu konstataciju da karte sa vecim asicom vise greju. Sada kad sam ih dosta udaljio jednu od druge, ova sa vecim asicom opet greje vise, ali samo malo vise. Jedino ostaje problem sto AB na drugu po redosledu karticu ne reaguje kada je u pitanju klok memorije i procesora. Power limit GPU-Z detektuje, a da li ga primenjuje jos ne znam. Da li je jedino resenje za to modovanje biosa?

Pa moduj ga , koliko ti bacaju karte , koja su ti racna podesavanja , daj ljudima vise podataka pa ces i vise pomoci dobiti ..

Evo vidi kako je kod mene Vojkan namestio bios za Sapphire Nitro+ rx 570 8gb , ubacio je za GPU 1150mhz https://s10.postimg.org/s2tws8ji1/SRBPolaris_gpu_1150.png i napon smanjio na 975mV https://s10.postimg.org/ngxsk0g09/SRBPolaris_GPU_voltage_975m_V.png , posle sam samo iz AB podigao memoriju na 2150mhz i smanjivao napon do -125 , karte mi bacaju po 30mh/s , trose 100w .. Mogao sam jos spustati napon jos nize ali sam prezadovoljan i s ovim .

ovako sad stoji
https://s10.postimg.org/6iyrxpohl/gpuz_2_grafa_-125.gif

Znam ja sam jurio 1050ti polovne ne toliko zbog razlike u ceni vise zato sto znam sta kupujem da li je samsung micron hynix , polovne se nadju za po ceni oko 160e ja ovu sto bi trebalo da uzmem je stara 30 tak dana , da kazem nov sam u ovome a ako sam poceo vec sa 1050ti ne znam koliko je pametno uzimati rx 560 pa moram praviti jos jedan rig , je l sam nesto gledao cak i probao i nisam uspeo da pustim da rade zajedno amd i nvidia , kad bih to uspeo uzeo bih rx 560 taman dopunim dva prazna mesta

Послато са LG-H860 G5 уз помоћ Тапатока

RX560 daju 10-11MH/s, mogu se modovati i ocekuj oko 12,5MH/s. Relativno malo trose, uglavnom ne traze PCI-E 6 pin.

RX560 daju 10-11MH/s, mogu se modovati i ocekuj oko 12,5MH/s. Relativno malo trose, uglavnom ne traze PCI-E 6 pin.
Pa znaci i nisu bas za svaku pohvalu ,ona sve jedno vuce kao i 1050ti toliko snagu sad da li to bilo preko pci-e ili sata-molex po meni je sve jedno , ipak je bolja opcija 1050ti samo ih treba naci , pitao sam je l sam gledao po netu da izvlace 15mhs sa modom naravno , uglavnom hvala na odgovoru [emoji4]

Pa znaci i nisu bas za svaku pohvalu ,ona sve jedno vuce kao i 1050ti toliko snagu sad da li to bilo preko pci-e ili sata-molex po meni je sve jedno , ipak je bolja opcija 1050ti samo ih treba naci , pitao sam je l sam gledao po netu da izvlace 15mhs sa modom naravno , uglavnom hvala na odgovoru [emoji4]

Nvidie (1050ti i sve ostale) ne mogu da se moduju,samo mozes klokove da im podesis,jedino je bitno kod njih da te pogodi dobra memorija (najbolje samsung).

Ma znam koristim vec tri 1050ti, nego nisam lepo sastavio recenicu pa je ispalo da pricam za 1050ti, ***a nisam dzabe zavrsio samo srednju [emoji14] , ne znam kako micron memorija na samsung moze 15.5 da se izvuce

moze li provereno resenje za 580 nitro+ 8gb spec ed MIKRON memorija? koji strapovi idu ili gotov bios. Hvala

Evo ako mogu ja jedno pitanjce. Uzeo sam pre 10ak dana 6 Sapphire Nitro + rx 580 8gb sa Micron memorijom. Danas sam nabavio uredjaj sto meri potrosnju struje, i vidim da ceo rig vuce 0.95 kw na sat. Pa moje pitanje je moze li to malo manje? GPU je na 1133, memorija na 2150, voltage na 975 (podaci iz AB). A u GPU-Z GPU only power draw je na oko 100W. Kartice su stabilne, prijavljuju 30.3 Mh/s, tj 182 Mh/s.

Pa moduj ga , koliko ti bacaju karte , koja su ti racna podesavanja , daj ljudima vise podataka pa ces i vise pomoci dobiti ..

Evo vidi kako je kod mene Vojkan namestio bios za Sapphire Nitro+ rx 570 8gb , ubacio je za GPU 1150mhz https://s10.postimg.org/s2tws8ji1/SRBPolaris_gpu_1150.png i napon smanjio na 975mV https://s10.postimg.org/ngxsk0g09/SRBPolaris_GPU_voltage_975m_V.png , posle sam samo iz AB podigao memoriju na 2150mhz i smanjivao napon do -125 , karte mi bacaju po 30mh/s , trose 100w .. Mogao sam jos spustati napon jos nize ali sam prezadovoljan i s ovim .

ovako sad stoji
https://s10.postimg.org/6iyrxpohl/gpuz_2_grafa_-125.gif

Stock: Karta sa Samsung memorijom - 24,5mh/s. Karta sa Micron memorijom - 27,4mh/s.
PL -30, GPUC - svejedno je dok se ne pretera sa spustanjem. Voltaza ne reaguje u AB.
Ako je Vojkan pro u modovanju i pruza usluge tog tipa ja sam voljan da coveku platim da mi ih izmoduje ili pripremi rom.
Kako mogu da stupim u kontakt sa njim?

Pa on ti je mod na forumu , tu je on negde :)

Imao sam ludu srecu da sam naleteo na njega , pomogao mi je maximalno i bez po reci , neverovatno , sto bih ja rekao da ga nema trebalo bi ga izmisliti .. Ubice me :D

Kontaktirao sam ga, ceka se odgovor. Hvala na informaciji, platicu coveku za rad ako je voljan da mi uradi biose. :)

Koji dvi-vga adapter da uzmem da je proveren da ne zeza i ne crkava lako? Ako može preporuka, eby/aliexpress link ili kod nas gde. Nešto sam video da je bilo različitih iskustava. I za kartice koje imaju oba porta i gde mogu da biram jel bolje da uzmemza dvi ili hdmi?
Oće nekad da zeza to, jedan mi je i crkao, probao sam da koristim integrisanu grafiku za sliku ali mi se to ne sviđa.

@D.Zivkovic

Jel sliku na monitor bacas sa jedne od RX 580 kartica ili sa integruse?

Btw moje RX 570 Nitro+ 8GB (Samsung) na 1150/2150 ne mogu da prebace 29.5Mh/s u proseku.

Interesantno , imamo iste grafe sa istim cipovima , tvoje daju max 59 mh/s sa tim podesavanjima a moje 60.3 .. Mozda je neka softverska razlika izmedju nas dvojice , ko ce ga znati . Jesi li probao koliko max mozes da izvuces s tim karticama , ja sam uspeo 61.4 a dalje nisam isao , smanjio sam malo da ih ne njakam . E da , sad se setih , jel kopas sa Clay , ako kopas s njim ubaci ovu komandu u start.bat , -dcri 45 , tacnije ja imam ovo dodato u Claymore -asm 2 -dcri 45 -tt 53 , ovo dcri mi je podizalo mh/s i to obavezno dodaj , tt mi odrzava max 53c iako mi karte trenutno ne prelaze 51c od juce tj od kako sam spustio napon na 0.8313mv , potrosnja 100w po karti , Clay drzi fan na max 35% .. .

Stigla mi je prva grafička, u pitanju je Palit GTX 1060 JetStream. Podesio sam je da kopa ETH čisto da vidim kako to sve funkcioniše, pa ću posle videti šta mi je naprofitabilnije za rudarenje.
Problem je što čak i pri najmanjem overkloku dobijam neke greške i miner se resetuje. Koliko sam video 1060 karte bi trebalo da kopaju 22-23 MH/S, ali s obzirom da je ovo bio neki jeftiniji model bio bih zadovoljan i sa 19 MH/S. Ima li neke šanse za overklok ili da se pomirim sa ovim hashrate-om od 15 MH/S?

Da li je možda moguće da sam nešto zeznuo, pošto nisam bio baš pažljiv prilikom overkloka? Odmah sam išao blizu vrednostima koje su drugi prijavljivali. Miš je počeo da zabada, restartovao sam kompjuter na dugme i to je to.

Probaću sa reinstalacijom windowsa, da budem siguran da drajveri od stare grafičke ne prave problem. Iako sam išao clean install drajvera.

Poslednja izmena:
Skini ddu i obrisi stari drajver iz safe moda, ako je memorija micron ne moze vise od 19. Smanji gpu a povecaj memoriju +500 pa probaj da podizes polako.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ko moze da objasni kako se manifestuje los riser?
Jel jedina varijanta da to otkrijem da menjam mesta riser-ima/grafickim kartama?

EDIT: I jos jedno pitanje, ne mogu da nateram rigove nikako da budu stabilni, uvek neka karta izbaci.
Slika na monitor ide sa integrisane iz G3930 procesora, da li to moze da utice na stabilnost?
Nisam pametan vise, sve varijante sam probao sem da u BIOS-u vratim sliku na jednu od RX 570 i probam tako.

Poslednja izmena:
Stavi memoriju na 1900 pa ce da budu za rx570.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

I na 1850MHz 2 karte izbacuju "GPU hangs in OpenCL, need to restart miner".

Do sad su radili kako treba, 16 sati, i samo se izgubili na Teamview-eru i ne vracaju se... Nije nestalo struje jer graficke kod mene u kompu i dalje rade, a rigovi u drugoj sobi ne.
Izgubio sam zivce, nedelju dana ne uspevam da namestim...

Koju verziju Win 10 koristiti? Ja instalirah neku matoru, tipa 1511, da li ima potrebe za 1709?
Da li da batalim Blockchain drajvere i probam ove Adrenalin? Nemam ideju vise...

Obrisi drajvere sa ddu i opet install.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ako ti nije stabilan rig, namesti schedule task da se restartuje komp svakih par sati (po tvojoj proceni). Bolje i to nego da zakuca i ne kopa.

To uradih jedno 15 puta :)
Da li u BIOS-u ploce da stavim PCI-e na Gen 1? Trenutno je na Gen 2 (stock je namesteno na Gen 3).

Pre neki dan se isto desilo, kresuje rig, nakacim monitor, samo crna slika. Dok se fizicki ne restartuje, nece da se pokrene....
Pocinjem da mislim da Win 10 nesto zaebava jer mi je neverovatno da sta god namestio, opet se isto desava. Potpuna misterija sa rigovima.

@PanonskiNS

Nekad iskoci posle 15min, nekad posle 15h, nema pravila. I da stavim na 2h da restartuje, ako iskoci za 15min, ima da stoji sve dok ne dodjem kuci.

Neki riser te zeza onda, promeni ih.

Vec sam 2 menjao....kineski riseri.

Jel ima neko podesavanje u Windows-u koje je bitno? Namestih da ne ide nikad u sleep mod, da ne gasi monitor i hdd, high performance profil.
I na kraju, monitor sa riga na jednu od kartica ili igpu?

Pa kineski, ne mozes nemacke da nabavis nikako. :D Da je to kvalitetno ne bi kostalo toliko, već 50 dolara.

Kada je sve kako treba, radi bacanje slike iz kartice.

Ako moze brz odgovor, sta je isplativije trenutno za kopanje, RX 580 8 GB za 470e ili GTX 1070 Ti za 670e? WhatToMine i slicni kalkulatori me ne zanimaju.

Nazad
Vrh Dno