Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Kako ne znaš, naš poznati snabdevač... google će ti pomoći (Digital Trigger aka Fantasterrific)
I nemoj sve da razgrabiš trebaće i meni nekoliko komada uskoro :)

Od evga nista kod fante sve odneo deda mraz za ng :-D ZALMAN ZM850-EBT 850W mi za 120 e mi deluje ok 5 god garancije.
Stari enermax max pro 700w mora na reklamaciju posle 2 god prozujao vent kao mlaznjak.

Nasao :) ili nema nista za sada, sta ces.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Neka preporuka najjeftinije varijante ploca+procesor za max 4 graficke karte? Sta najcesce sastavljate?

Ako hoćeš baš jeftino možeš da vidiš neku am3 ploču na kp, gigabyte npr, rade i sa 5 gpu.
Od novih Asus h81m plus

Ova asus mi je ok, ali je nemoguce naci cpu za to podnozje :) neka alternativa za mb?

Sigurno je vec pisano ali ne mogu da nadjem, da li neko ima bios za XFX rx 560 4 gb?

U glavnom kompu imam 2 x RX580 Sapphire Nitro+ 8GB (masina iz potpisa).
Problem je u sledecem: S obzirom da volim ponekad da odigram igre, plus da pogledam neku seriju ili film preko hdmi na TV-u, to ne radi lepo kada su instalirani dagfix drajveri (igre seckaju, shutter, kada pustam video preko hdmi na svakih par minuta iskljuci tv na nekoliko sekundi, pa ukljuci). Problem se resava zvanicnim AMD drajverima, default biosom, i iskljucivanjem crossfire iz Radeon Settings-a (ionako u 1080p mi nisu potrebne 2 graficke za igre).
Ali, onda umesto 29 MH/s po grafickoj daje 16 Mh/s, bezmalo duplo sporije.

Moje pitanje je: Da li je postoji nacin da sve ovo lepo radi? :D Ili, da li je moguce recimo samo na drugoj grafickoj instalirati dagfix drajvere, pa neka ona kopa 29 Mh/s, a glavna 17?

Da li uopste postoji zvanicni AMD drajver za RX580 koji sve ovo omogucava (tj za razliku od dagfix-a da mogu da udjem u settings i da disable-ujem crossfire, koji pravi vise problema nego sto donosi ubrzanje, koje mi realno ne treba)? Probao sam Crimson ReLive beta drajvere, Avg23, ali settings ne moze ni da se startuje.

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: M J
U glavnom kompu imam 2 x RX580 Sapphire Nitro+ 8GB (masina iz potpisa).
Problem je u sledecem: S obzirom da volim ponekad da odigram igre, plus da pogledam neku seriju ili film preko hdmi na TV-u, to ne radi lepo kada su instalirani dagfix drajveri (igre seckaju, shutter, kada pustam video preko hdmi na svakih par minuta iskljuci tv na nekoliko sekundi, pa ukljuci). Problem se resava zvanicnim AMD drajverima, i iskljucivanjem crossfire iz Radeon Settings-a (ionako u 1080p mi nisu potrebne 2 graficke za igre).
Ali, onda umesto 29 MH/s po grafickoj daje 16 Mh/s, bezmalo duplo sporije.

Moje pitanje je: Da li je postoji nacin da sve ovo lepo radi? :D Ili, da li je moguce recimo samo na drugoj grafickoj instalirati dagfix drajvere, pa neka ona kopa 29 Mh/s, a glavna 17?

Da li uopste postoji zvanicni AMD drajver za RX580 koji sve ovo omogucava (tj za razliku od dagfix-a da mogu da udjem u settings i da disable-ujem crossfire, koji pravi vise problema nego sto donosi ubrzanje, koje mi realno ne treba)? Probao sam Crimson ReLive beta drajvere, Avg23, ali settings ne moze ni da se startuje.

Resenje, odluci se da li si miner ili si gamer. :) Jedino da uzmes jos jedan HDD/SDD na kom ces imati mining sistem i jedan gamer sistem i biras kada butujes na koji ces sistem.

Probaj sa novim drajverima u kojima imaš compute mode pa ga uključuj za mining a gasi za redovnu upotrebu računara.

Oba sam :)

Kada nisam kuci, ili kada gledam filmove, komp kopa i to je to. Kada se igram, iskljucim kopanje. Dva sistema, dual boot i slicno ne bih uzeo u razmatranje.

Možda da razmotriš prelazak u nV tabor, pošto nema posebnih game-mine drajvera.

novi driveri imaju "opciju za mining"

ja imam u kompu rx570 i dok kopa u driveru je ukljucen compute mode, to ti je kao da je instaliran blockchain driver...
ali malo unapredjen, u smislu radi ti video normalno, barem meni nije prekidalo sliku na TV-u kad pustim film

ali nece igrice da upali, pa onda prebacis na Graphic mode i kopa slabije ali rade igrice

instaliraj najnoviji driver i nacices u setingsu

Novi driveri ? Mislite na nove Amd drivere ? Kod mene su blockchain driveri. Nisam pratio da ima drugih?

Sve je to lepo, hvala svima na pomoci, sad sam probao par verzija, i na kraju je ispalo da compute mode postoji samo za Win 10, a ja sam na Win 7, bez namere da menjam :)

da, novi driveri

nema potrebe vise za blockchain driverima, moze obican driver da se instalira koji ima 2 opcije

Compute ili Graphic (citaj Mining i Gaming)

:) a ako su razlicite kartice u rigu, 570 i 470 ??

zar to nije ustvari ista kartica?

ali ne bi tebalo da ima to nikakve veze iste drivere koriste sve RX kartice

Jel neko od vas imao ovakvu poruku u Claymoru , Temperature control thread hang , need to restar miner ... Pre toga baca sve kako treba , temp koju je pre toga ispisao 51c sa 36-41% fan , inace Clay mi kontrolise ventilatore sa komandom - tt 53 ..

Ima li neko neku inf , jel to normalno ?
Ne vidim sta bi moglo biti , temp dobra , incorect shares - none , sve OK sem te poruke i sam se restartovao pa nastavio ..

E to i mene zanima, desavalo se na jednom rigu.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Jel neko od vas imao ovakvu poruku u Claymoru , Temperature control thread hang , need to restar miner ... Pre toga baca sve kako treba , temp koju je pre toga ispisao 51c sa 36-41% fan , inace Clay mi kontrolise ventilatore sa komandom - tt 53 ..

Ima li neko neku inf , jel to normalno ?
Ne vidim sta bi moglo biti , temp dobra , incorect shares - none , sve OK sem te poruke i sam se restartovao pa nastavio ..

Mene to zezalo sa Clay 10.2 i vratio se na 10.1,izgleda ima neki bag.

Nego jel koristi neko Y racvu za napajanja?

Pa to sam I ja pomislio , malopre mi izbacio neku levu gresku , kako je crveno odmah cimao za pomoc ali izgleda da je nebitna . Interesantno je da su mi se obe greske pojavile kad saeo za komp da pregledam Clay , dokle god ga ne diram sve je savrseno , bar za sad ..

{"jsonrpc": "2.0", "error": {"code": -32700, "message": "Worknotfoun"}

Inace koje ludilo , lik s kojim sam pokrenuo rig ako se tako moze nazvati mi je rekao da kad pustim majner da sa - spustim dcri spustim na 15 , kad to uradim podigne mi se Mh/s , recimo kad sam imao 56 skocilo mi je na 57.5Mh/s . Hoce on ponekad sam da se vrati na 30 koji izgleda neki deafualt ili sta vec pa kad vidim da baca manje opet to odradim I on mi podigne sa 59.5 na 60Mh/s .. E sad , video sam da mi se opet smanjio na tih 59.5Mh/s , pomislim a sta bi bilo kad bi isao iznad dcri 30 , recimo na 35 , kad on pocne da baca preko 60Mh/s , zatim krenem vise , pa jos vise i sve vise baca , stanem na dcri 45 , evo sad mi baca 60.8 Mh/s , ludilo :D

Ispada da sam podigao za 1.3Mh/s sa ovim , jel neko zna da li je ovo uopste dobro za grafu tj jel moze da smeta sto ovo radim . Inace imam 2x Sapphire Nitro+ rx 570 8gb Samsung , gpu podesen u biosu na1050 , mem u AB na 2175 , napon smanjen u biosu na 975mV a ja sam pored ovoga u AB smanjio napon za jos -87 , ovo baca u potrosnju od max 110w po karti , temp do 53c koje Clay odrzava uz fan oko 36% .. Radi vec 24h stabilno s tim da sam imao te dve greske za koje racunam da su gluposti .. Ako bude promena javljam :)

60.8.png

Poslednja izmena:
Treba mi pomoc, rig sa 6x Asus Strix RX 570 4GB, jedna ima Elpida memoriju, a 5 imaju Hynix. Bios mod ne uspeva da prodari, karta ne funkcionise uopste sa modovanim bios-om, samo sa originalnim. Probao razne Polaris editore, uvek ista situacija.

Druga stvar koja me muci je hashrate, probah sve na default-u, kartice bacaju jedva 16mh/s sa 1300/1750 setovanjem. Instaliran Win 7 Ultimate 64bit i drajveri 17.12.2 Adrenalin.

Probao sam blockchain drajvere i majner kresuje cim se pokrene sa njima...
Nemam ideju sta moze biti.

Šta znači ne funkcioniše?
Drajvere nađi Robin hood na bitcointalk

Koliko se isplati vega56,gledam pisu da vise zaradjuje od 1080-ti pa ako neko ima i prosvetli me da se bacim malo i na nju i sta najbolje kopa,hvala unapred

Monero oko 2000 hasha. Al je skupa za ostale algoritme onako nije nesto.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Vrh Dno