Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ja sam zabezeknut... Najlakse je postaviti pitanje bez razmisljanja kakvo je pitanje uopste.

Šta se dobija ovim adapterom u odnosu na prespajanje žicom? Ako ideš iz windowsa normalan shutdown da li se ugasi i sekundarno napajanje ili i dalje radi?

Pa prespoji ti i zicom ako znas nemam nista protiv ja ta prespajanja ne volim.

Pa normalno je da se uvek kad gasis racunar ugase oba napajanja nebitan je nacin povezivanja da li je sa adapterom ili na zicu....Ne mozes da ugasis windows 2 puta.

Nismo se razumeli. Pitao sam zbog ovoga (što na nijednoj matičnoj do sada nisam viđao, a piše da je bolje za mining):
photo_2017-12-29_16-57-53.jpg
Ne znam, čudno mi je, pa sam zato pitao.

Kako da podesim da ovako (surf, office itd) koristim integrisanu karticu, a RX570 samo za mining?
Koji Windows da instaliram?
Otkud znam, možda na nekom bolje kopa (kao što igre bolje rade na desetki).

Nismo se razumeli. Pitao sam zbog ovoga (što na nijednoj matičnoj do sada nisam viđao, a piše da je bolje za mining):
Pogledajte prilog 243448
Ne znam, čudno mi je, pa sam zato pitao.

Kako da podesim da ovako (surf, office itd) koristim integrisanu karticu, a RX570 samo za mining?
Koji Windows da instaliram?
Otkud znam, možda na nekom bolje kopa (kao što igre bolje rade na desetki).

samo karticu napajaj preko njenog za struju, kao i ekstender (ako ti je na extenderu).

@kexi
Misliš da zanemarim matičnu i grafičku da napajam direktno sa napajanja?

edit:
Aha, razumeo. Hvala :)

a sto je problem da se to bode u maticnu?
vidim ljudi beze od toga ovde kao djavo od krsta...

ja na mojoj ploci imam 2 i naravno da sam ubo molex, nisam imao nikakvih problema

Nije problem, samo nije potrebno kada vec riseri imaju svoje napajanje. A i neka napajanja nemaju dovoljno molexa da se pobode sve sto treba.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

koliko je ubermix 3.2 brzi od 3.1?

Pa prespoji ti i zicom ako znas nemam nista protiv ja ta prespajanja ne volim.

Pa normalno je da se uvek kad gasis racunar ugase oba napajanja nebitan je nacin povezivanja da li je sa adapterom ili na zicu....Ne mozes da ugasis windows 2 puta.

Jesi ti to nekad probao?
Naravno da se ne ugasi sekundarno napajanje, nego non stop radi.

Nisam probao nego sam se vodio logikom.

Druga stvar recimo da si u pravu i da drugo napajanje radi kad se ugasi windows,sta dobijas time?U svakom slucaju kad ugasis windows hard disk vise ne radi ukljuceno drugo napajanje ili ne ti vise ne mozes da rudaris....Sta mi sad vredi ako je tu drugo napajanje ukljuceno i dalje vrti grafike koje su povezane na njemu?

covek ti je lepo rekao, ko te pitao da rudaris dok je iskljucen rig? Prednost add2psu adaptera je sto ga kontrolise kao primarno (pali se, gasi se, reaguje na probleme...) dok ga sa zicom samo pali, prvo moze da crkne drugo ce da vrti u nedogled i obrnuto.

Ja sam sklopio 4x580 xfx na biostar pro plocu, ali sam pritom koristio stare extendere koji su mi stajali jos iz prve ture kopanja tamo 2013te...

Sad citam da svi koriste nove usb extendere, ima li neko da ima ovakav setup sa starim extenderima i ima li tu potencijalnih problema long term sto se tice opterecenja ploce? Tj da li preporucujete da nabavim usb extendere?

Ne opterecuju plocu usb extenderi, ubodi molexe u plocu ako koristis ribon one stare extendere, i nabavi usb sa 6 pin pci-e.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ok nije me pitao za rudarenje u pravu si samo ne razumem onda sto me je uopste pitao sta se desava sa drugim napajanjem kad ugasi racunar kao da je to nesto bitno,ako se ugasi to drugo napajanje ugasi se ako se ne ugasi pritisne na dugme i ugasi ga....

Ne opterecuju plocu usb extenderi, ubodi molexe u plocu ako koristis ribon one stare extendere, i nabavi usb sa 6 pin pci-e.

Ova ploca ima 2 molex prikljucka tako da sam ubo u oba kabl sa napajanja i nadao se da je to dosta. Ovaj deo sa usb sa 6pin pcie nisam razumeo? (malo sam ispao iz igre)

Ova ploca ima 2 molex prikljucka tako da sam ubo u oba kabl sa napajanja i nadao se da je to dosta. Ovaj deo sa usb sa 6pin pcie nisam razumeo? (malo sam ispao iz igre)
https://goo.gl/images/sRke6Q

Koriste se ovi extenderi, i sva struja sa napajanja ide preko njih a ne opterecuje plocu a kroz usb ide samo data. Znaci sa napajanja u kartu i extender i razmaknu se karte lepo usb duzine 60cm. Dosta je sigurnije nego ribon, i ne trebaju molexi u plocu.

Poslednja izmena:
Nisam probao nego sam se vodio logikom.

Druga stvar recimo da si u pravu i da drugo napajanje radi kad se ugasi windows,sta dobijas time?U svakom slucaju kad ugasis windows hard disk vise ne radi ukljuceno drugo napajanje ili ne ti vise ne mozes da rudaris....Sta mi sad vredi ako je tu drugo napajanje ukljuceno i dalje vrti grafike koje su povezane na njemu?

Pretpostavka je majka svih *****a :) a i ja sam pretpostavio da se na ovim temama pišu činjenice, ono što je viđeno negde ili lično probano :D
Nije recimo tako, nego to tako radi :) kad je prespojeno žicom sekundarno napajanje uvek radi i daje struju na kartice i risere, što nije baš poželjno. Nije mi se do sad ništa loše desilo u praksi ali ne sviđa mi se to, zato sam i pitao da li oni adapterčići to rešavaju, znači da se sinhrono gase a ne samo pale oba napajanja. Jer paljenje nije problem, pali ga i žica čim dobije struju. Naravno ne bih ih kupovao po 700 din na KP jer su na aliju manje od 2$, čekaću ako treba i kinesku novu godinu da prođe zagušenje isporuke. Ne volim kad je nešto preduvano 400% i iz principa ne kupujem.
Nego čuo sam za neke dual psu adaptere od 30ak eura koje su mi ranije preporučivali (e za te pare već prihvatam rizik žičnog prespajanja :) ) pa mi je bilo čudno da nešto od 2$ radi isti posao, zato sam pitao. Pomislio sam da možda samo pali drugo napajanje, što mi završava i parče žice...

Poslednja izmena:
Da li ima neko krtsteni bios za sapphire 570 8gb nitro + sa samsung memorijom. Hvala unapred

Gadjan-Da taj adapter resava se rekao je sve clan na prethodnoj strani znaci pali se gasi se sve normalno kao da imas jedno a ne dva napajanja.Ja sam pogresno na kraju sve shvatio....

Poručiću ih onda pa kad stigne stigne.

A m2 adaptere koje koristite, zelene, plave molex/usb... jel svi rade?
Kolko se u praksi uopšte koriste ploče za više od 6 kartica? Meni deluje kao prilična ušteda a ploče za 8 gpu nisu mnogo skuplje (ako se uspeju nabaviti). Na 24 kartice to su 4 riga vs 3 riga, znači ploča, cpu, ram, ssd i dva napajanja manje. Nije malo...

Da li ima neko krtsteni bios za sapphire 570 8gb nitro + sa samsung memorijom. Hvala unapred

Kao da smo se dogovorili :)

Od svog racunara sam napravio pocetni rig ako se tako moze reci , uzeo sam 2x Sapphire rx570 8gb Nitro+ sa Samsung memorijom obe . Sve sam sklopio ali pustanje u rad sam obavio sa kolegom s posla koji majnuje vec duze vreme , dogovor je da za pocetak ostavimo grafe par dana sa dignutim taktovima pa ako sve bude OK onda cemo posle praznika da modujemo bios , strapove itd . Trenutno obe bacaju oko 22Mhs tj 44.5 zajedno bez diranja biosa , strapova itd , zato vas molim da ukoliko imate neke predloge sta i kako da podesimo , makar priblizno , a da dobijemo dobre performanse koje sam uspeo da vidjam ovde kod vas , naravno i bios ako imate .

Unapred zahvalan na pomoci ..

https://s10.postimg.org/sf018lsk9/TEST.png

Promjeni sam strepove u polarisu. 1500 koristi i prekopiraj. Imas milion online upustava kako da to izvedes. Vjeruj jednostsvno je. Posle u afterburneru smanj voltezu i klok digni i to je to. 30 mhs lagano.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Verovatno dosadno pitanje, ali koji je najbolji ulog za rig trenutno da sklopim komplet? Dakle ulozeno/vraceno, a da ima da se kupi preko madjara.
Koliko sam shvatio, ulozeno svakako bi trebalo da se otplati za 7-8 meseci, racunajuci i struju?

Ima li neko od iskusnijih majnera da moze resiti sl problem: Radi se o Claymore majenru, kopam ether. 4 graficke rx 570 sa 1500 strepovima. evga 850 g2 napajanje.

Kada pokrenem majner, nailazim na cudan problem: samo prva graficka (gpu0) reaguje na promjenu kloka u afterburneru, ostale tri drze UVEK isti heshrejt od 27.5 bez obzira koliko mjenjao klokove, voltazu; podesavanja u majneru nista ne pomazu.

Probao sam svaku kartu ponaosob samu u rigu i svaka dostize 30 mhs. Ima li neko resenje? ili sam nesto prevideo?

probaj da batalis After i da se Clay pokrece sa zadatim klokovima

Podesio Clay kako si i rekao. Medjutim problem traje. Nijedna ne prelazi 28 mhs. Solo svaka baca preko 30. Nije sad da me tangira ta dva hesa nego mi vise profi deformacija, do cega moze biti ?

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Ja sam sklopio 4x580 xfx na biostar pro plocu, ali sam pritom koristio stare extendere koji su mi stajali jos iz prve ture kopanja tamo 2013te...

Sad citam da svi koriste nove usb extendere, ima li neko da ima ovakav setup sa starim extenderima i ima li tu potencijalnih problema long term sto se tice opterecenja ploce? Tj da li preporucujete da nabavim usb extendere?
Ja imam na jednom rigu mesano 580 i nvidia 1070 sa starim extenderima..napravio sam ga letos kad bilo ludilo i nisi mogao da nadjes nigde usb extender pa reko da ga napravim sa starim pa cu da zamenim kad nabavim..evo proslo koliko vremena ,imam usb extendere stoje mi tu da zamenim ali mi ne pada napamet i da pipam bilo sta niti da menjam..to mi ispalo najstabilnija masina koju imam...nijedaj jedini restart..sa svim ostalim sam imao raznoraznih problema.

Nazad
Vrh Dno