Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ahahaha znao sam da ce neko ovo da kaze, zato sam i stavio tri tacke.
Znam ja da vas nerviraju pocetnici ali medju tim pocetnicima ima ljudi koji se razumeju u kompjutere i brzo uce.

Sent from my Lenovo S60-a using Tapatalk

Bilo je i pre dve ipo godine tih što brzo uče i znaju kompjutere pa su uglavnom u panici bežali od rigova :)

Za rig je mnogo opasniji povratak struje posle nestanka kao i pikovi koji se desavaju na mrezi.
Ako hoces pak da ti rig nastavi sa radom jedino da uzmes neku vrstu dizel agregata jer klasicni UPSovi ne mogu tu puno pomoci.

Sta ce ti UPS za mining rigove tu nema nista od podataka da je vazno, HW nikad nece crci tek tako ako struja nestane..... pogotovo kvalitetna napajanja ispeglaju 99%
Mogu samo da zamislim koji bi UPS bio potreban za par KW, i koliko kostaju te baterije

Ma ne mora on da nastavlja da radi nakon nestanka struje to mi nije bitno, nego me cima iznenadan prekid struje a sistem u full loadu da ne crknu komponente.

Zeljko je sa jedne strane u pravu ali sa druge strane ljudi kupite barem stabilizator napona ako necete UPS + Agregat :)

Ajde molim te fotkaj tvoj rudnik sa sve upsovima i agregatom, baš bih voleo da vidim kako to izgleda.

Ma bre, kakvi upsevi, jedino sto moze da crkne je hard. Polovan od 80 GB košta 700 dinara, jaka stvar.

Zeljko je sa jedne strane u pravu ali sa druge strane ljudi kupite barem stabilizator napona ako necete UPS + Agregat :)

A koliko kosta stabilizator od par KW, pa napajanje je stabilizator, jedino ako ne trosis 30KW pa da kupis trafo stranicu kao sto bi i morao :d

Poz svima,

Imal neko bios za ovu kartu : sapphire 470 4gb memoria Samsung SKU ‎11256-31

Koliko mi se cini, najbolje investicija za kopanje su GTX1060 6GB po 250eur npr ako neko moze da nabavi.

Otkud 1060 6gb za 250e :D premija je naci sa 3gb za te pare a kamoli 6

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Verovatno misli na one 1060 6 gb za majnovanje ali ni one ne kostaju toliko a i nema ih u prodaji kod nas.

Ove od 3GB sam imao ponudu za 260 u pre narudžbi, sada su oko 290-300. Možda ako neko baš uzima hiljade komada pa mu je ta cena ali teško.

Sent by homing pigeons

Decko o cemu pricas ti,
Platili smo regularne kartice unapred, rok isporuke do kraja meseca (ne ovog) bile XFX, onda nam se nudi top karta koja pre stize nitro 470, kao bolja opcija jer pre stize, avans uplata 100%, isporuka se otegla i pricaju da stizu za mesec dana (prvobitni rok probijen za nekih 20 dana), na nase smaranje pricaju nam da kartice stizu 23. I da su vec poslate, a nekoliko dana pre stizanja kartica obavestavaju nas na zalost da je proizvodjac povukao sve karte, mene zanima kako mali kinez na biciklici dosao iz kine i presreo kontejner grafika pod misku pa ajde nazad, jel??
Onda nam nude dil godine da doplatimo 500+ k din za nitro 470 outlet i opet da cekamo preko mesec dana, inace nekom magijom cudnih stvorenja iz sume karte koje smo platili citavih 90 komada su se u trenutku otkazivanja nasle istog dana u ponudi kao outlet, isti model isto sve samo eto outlet, pa mi kazi ko je sad veverica ?? Ja opet da budem necu,

Ou yea kupile veverice karte unapred, znaci prodali smo jel, odlicno majnuj lepo mesec dana do dva nema veze sta ce da bude ionako smo uzeli pare za njih, posle im daj kao eto "stigle"

Sent from my P8000 6.0 using Tapatalk

Znači, strašno! Čitao sam par puta ovaj post i mislim se: neće valjda i ova tura što smo mi naručili ovako da prođe! I, prošla je baš tako. Posle 6 nedelja čekanja (trebale da dođu za 3-4), sad ne možemo da dobijemo kartice koje smo platili, odnosno možemo, al da doplatimo po 70 EUR. Ponuđene su nam i autlet kartice u kesicama bez kutija, sa godinu dana garancije. Dakle, očekujte od ponedeljka Nitro 470 sa 4 GB Samsung rama u slobodnoj prodaji, ili pogodbom ako vam ponude. Da li će se nuditi kao nove ili autlet, neka javi ovde kupac. Ja čekam da mi vrate moje pare.

Situacija zrela za kontakt ekipe za zaštitu potrošača i inspekcije zbog prevare (namerno dovodjenje u zabludu pri avansnom plaćanju pune cene) kupaca...

Znači, strašno! Čitao sam par puta ovaj post i mislim se: neće valjda i ova tura što smo mi naručili ovako da prođe! I, prošla je baš tako. Posle 6 nedelja čekanja (trebale da dođu za 3-4), sad ne možemo da dobijemo kartice koje smo platili, odnosno možemo, al da doplatimo po 70 EUR. Ponuđene su nam i autlet kartice u kesicama bez kutija, sa godinu dana garancije. Dakle, očekujte od ponedeljka Nitro 470 sa 4 GB Samsung rama u slobodnoj prodaji, ili pogodbom ako vam ponude. Da li će se nuditi kao nove ili autlet, neka javi ovde kupac. Ja čekam da mi vrate moje pare.
Nude 470-ce, Samsung, 8GB, samo DVI-D konektor. Cekam da ih vidim

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Ja sam prosle nedelje zvao E*** da mi vrate pare za graficke koje sam platio avansno pre nekih mesec dana, sutradan su me zvali i rekli da je njihova finansijska sluzba odobrila povrat novca sa recima da ce mi sutra uplatiti pare na racun, reko ok, medjutim sutradan su me nazvali i ponudili su mi druge graficke kartice u vrednosti predhodno avansovanih i ja sam pristao, dobio grafike i prodao dalje ... Znaci ili sam uleteo na uvoz ili imaju neki broj kartica koje vracaju u slucaju resavanja garancija, pa su mi odatle dali ili im se ne vracaju pare, pa kad ih bas zajasite bas tada imaju nesto da ponude ... U svakom slucaju kartice su placene 295e.

Ja sam prosle nedelje zvao E*** da mi vrate pare za graficke koje sam platio avansno pre nekih mesec dana, sutradan su me zvali i rekli da je njihova finansijska sluzba odobrila povrat novca sa recima da ce mi sutra uplatiti pare na racun, reko ok, medjutim sutradan su me nazvali i ponudili su mi druge graficke kartice u vrednosti predhodno avansovanih i ja sam pristao, dobio grafike i prodao dalje ... Znaci ili sam uleteo na uvoz ili imaju neki broj kartica koje vracaju u slucaju resavanja garancija, pa su mi odatle dali ili im se ne vracaju pare, pa kad ih bas zajasite bas tada imaju nesto da ponude ... U svakom slucaju kartice su placene 295e.
Zanimljivo koje si karte dobio a koje narucio ? Ja isto cekam da stignu razmisljam se da uzmem kes a iako stignu karte necu se buniti. Prosirivanje je sad pod znakom pitanja prateci sitiaciju.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Drugari,moze preporuka za neko napajanje koje bi moglo da drzi 6x7970 koje su debelo undervoltovane (kopa se zekan sa njima)....

Drugari,moze preporuka za neko napajanje koje bi moglo da drzi 6x7970 koje su debelo undervoltovane (kopa se zekan sa njima)....

EVGA SuperNOVA G2/3 1600W

Pozdrav ljudi,slao sam pojedinima PM ali ne kontam da li im stize.
Ulozio bi 30.000e u kopanje,sta se moze uciniti po tom pitanju? nemam pojma o nicemu samo ono sto sam citao al smatram da je to premalo da bi se upustao,treba mi detaljnije objasnjenje.
Nudim saradnju bilo kome ko je profi u ovome,da mi objasni na pm sve kako i sta funkcionise i naravno ono zbog cega svi zele da rade ovo su naravno PARE,koliko mi treba da isplatim tih 30.000e ?
Znaci ako postoje uslovi za realizaciju plana,nudim da neko radi samnom za mesecnu nadoknadu :D

Nazad
Vrh Dno