Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Mozes podeliti brate :D

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Si...

1.
Napravis reboot.bat fajl i smestis ga u root Clymore programa.
U njemu ubacis "shutdown /r /f /t 5"

2.
U samom start.bat dodas "-wd 1 -r 1"

Sa ovime -r 1 program ce automatski ako ijedna karta prestane da kopa da se zatvori i pokrene ti reboot.bat fajl, a u njemu sam postavio da racunar bezuslovno pozatvara sve programe i u roku od 5s se resetuje.

To ti je to.

Pored ovoga ja sam sebi napisao i jedan mali program koji mi salje mail svaki put kad se komp resetuje. Cisto ono, da znam, jer ako se cesto resetuje onda nesto nije u redu sa podesavanjima, klokovima ili ko zna cime, pa tako mogu da reagujem i sredim stvari. ;)

Poenta je da ispratis malo jer nije bas ok da ti se masina resetuje po ko zna koliko puta dnevno, time gubis vreme i novac.

EDIT: ima i resenje za ove tople dane, ko je u dual miningu, da program auto smanji kopanje sekundarnog coina na karti koja je dostigla xx max zeljenu temp.

Poslednja izmena:
Ja ocekujem Sample P106-100 za vikend, pa cu javiti stanje. A porucio sam ~250kom.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mene interesuje kakve ce te karte biti u dual mine... Odnosno dali ce uopšte moci dual... Verovatno ne, posto je to nv.

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

Ali te karte su navodno 30% energetski efikasnije od običnih 1060. Splinteru, za koliko računaš dana da ćeš biti na 0, tj povratiti uloženo?

Uzeo sam dva napajanja RM750x i RM850x i da bi lepo povezao 6 kartica, svaku na poseban izlaz iz napajanja, fali mi jedan kabl.
Negde sam procitao da se kablovi kod modularnih napajanja ne bi trebali mesati cak ni od istog prozivodjaca ako su razlicite serije.
I na Corsair sajtu za kablove pise da su kompatibilni samo sa odredjenim serijama. Imam od EVGA G2 napajanja viska kablova al ne znam dal da ih iskoristim?
Inace kartice su MSI Gaming X 1070 sa 8pin i 6pin koje izgleda trose W boga oca. Kako da vezem najbolje tu 6-tu karticu? Ista je situacija i sa molex kablovima koje cu da koristim za ekstendere, dobio sam uz napajanja samo po 2.

Povezi slobodno, to apsolutno nema veze. Bakar je u svakom :)

naravno da ne sme da povezuje tek tako jer šta ako je pinout drugačiji i dovede 12v na gnd na kartici?

"Ručni" rad po lepom danu i šarene letvice [emoji108] [emoji1]
16b1dd3b0da170a77dceb8763ecf9a42.jpg

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

naravno da ne sme da povezuje tek tako jer šta ako je pinout drugačiji i dovede 12v na gnd na kartici?

Pa da na to sam bas i mislio. Moram da uporedim ako ima neka sema, mada cisto sumjnam. Najbolje bi mi bilo da uzmem kablove od nekog polovnog RMx modela ili nekog koje je crklo.
Imam i opciju da mi neko napravi, ne znam dal bi u Kanibalu mogli.

nešto mi je u glavi da taj rm750x ima 3 izlaza za pcie? ako je tako, možeš da iskoristiš jedan kabl sa 850, a da na 850 drugi cpu kabl adapterom pretvoriš u pcie

Nemoj ni slucajno kablove sa drugog napajanja, ja sam tako ubio dva diska... :)
Dobro da sam gurao sata na diskove a ne na grafike..

Ja ocekujem Sample P106-100 za vikend, pa cu javiti stanje. A porucio sam ~250kom.

Obavezno pisi rezultate testa i izmaltretiraj kartu uzduz i popreko, klokovi, voltaza, ma sve. Da vidimo koliki su dometi.
I meni stizu al tek za 3 nedelje.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Mislim da su out of box 25mhs i da nema mnogo prostora za nekj tweak, moje misljenje.

nešto mi je u glavi da taj rm750x ima 3 izlaza za pcie? ako je tako, možeš da iskoristiš jedan kabl sa 850, a da na 850 drugi cpu kabl adapterom pretvoriš u pcie
Da, rm750x ima 3 izlaza za pcie, taj adapter u stvari samo obrne gnd i iskljuci jednu 12v, gledam ovu semu pa kontam da je tako.
Pogledajte prilog 231530
U principu ako bi mogao da utvrdim da su pcie kablovi isti na RMx i EVGA mogao bi da iskoristim sa EVGA jedan kabl.

Obavezno pisi rezultate testa i izmaltretiraj kartu uzduz i popreko, klokovi, voltaza, ma sve. Da vidimo koliki su dometi.
I meni stizu al tek za 3 nedelje.

Za vikend stize samo jedna, kao sample, a ovih 250kom do 10og jula.
Mislim da nece moci puno preko 25, tj vjer su je out of box tvikovali do blizu max...

@ shandule
Bitno je da su ti isti ulazi, a poslije toga unimer u ruke i premjeris gdje koja zica treba biti i tako ih rasporedis unutar konektora.

Mislim da nece moci puno preko 25, tj vjer su je out of box tvikovali do blizu max...

Da li su to karte one od utorka za 190€....tj. izvinjavam se od srede za 228€...tj. ....izvinjavam se
to je 228€ ziralno tj. po kursu 128,5 dinara...tj. u realnim parama 240€ ili neke druge?

Po kojoj ceni? Mi smo uzeli 70+ kom za 248e po komadu.

Te iste karte sam platio 265 eur

Veverice, bar ste im platili opremu da majnuju neki mesec

Sent from my P8000 6.0 using Tapatalk

Nema drugog nacina do kartica :)

No...Splinter?
Inace drugi veliki uvoznik je jos gori....prosle nedelje je ponudio RX 470 kartice i to outlet sa 12
meseci garancije i rokom isporuke od 2 meseca i to po cenama od 315-350€ u zavisnosti od kolicine...avans 100%.....ostao sam bez texta...jer to je u prevodu: dajte nam full avans...mi cemo jos kopati sa njima iako kopamo vec godinu dana...i u roku od dva meseca cemo valjda kupiti nove karte a vi cete platiti ko Grcka ove polovne...

Poslednja izmena:
Te su kartice, samo nije isti uvoznik i kod nas u Bih su jos skuplje.
Ove outlet Rx470 ne bih komentarisao.

@nesic1
Ne pisi gluposti...

Decko o cemu pricas ti,
Platili smo regularne kartice unapred, rok isporuke do kraja meseca (ne ovog) bile XFX, onda nam se nudi top karta koja pre stize nitro 470, kao bolja opcija jer pre stize, avans uplata 100%, isporuka se otegla i pricaju da stizu za mesec dana (prvobitni rok probijen za nekih 20 dana), na nase smaranje pricaju nam da kartice stizu 23. I da su vec poslate, a nekoliko dana pre stizanja kartica obavestavaju nas na zalost da je proizvodjac povukao sve karte, mene zanima kako mali kinez na biciklici dosao iz kine i presreo kontejner grafika pod misku pa ajde nazad, jel??
Onda nam nude dil godine da doplatimo 500+ k din za nitro 470 outlet i opet da cekamo preko mesec dana, inace nekom magijom cudnih stvorenja iz sume karte koje smo platili citavih 90 komada su se u trenutku otkazivanja nasle istog dana u ponudi kao outlet, isti model isto sve samo eto outlet, pa mi kazi ko je sad veverica ?? Ja opet da budem necu,

Ou yea kupile veverice karte unapred, znaci prodali smo jel, odlicno majnuj lepo mesec dana do dva nema veze sta ce da bude ionako smo uzeli pare za njih, posle im daj kao eto "stigle"

Poslednja izmena:
I ne treba. Povuci kintu i cao. Pa ***e do sad si mogao da nakupujes ovih polovnih rigova po netu za te pare. Haha

Ma tad sam mogo da pokupujem asuse 480 8GB nase za po 36k nove u radnji, nego reko aj da se strpim desetak dana rekli stize XFX a nitro stize pre pa i nek bude desetak dana kad vec stizu nitro uzecu njih, dali nam cenu 30k din posle trazili za outlet 36-37k din

Ma tad sam mogo da pokupujem asuse 480 8GB nase za po 36k nove u radnji, nego reko aj da se strpim desetak dana rekli stize XFX a nitro stize pre pa i nek bude desetak dana kad vec stizu nitro uzecu njih, dali nam cenu 30k din posle trazili za outlet 36-37k din

*** zakon jaceg.

Nesicu...stvarno si bezobrazan...nisi hteo da doplatis simbolicnih 500k dinara za polovne kartice koje ces dobiti jednom kada njima dosade....mislim stvarno.... :smash:

Nazad
Vrh Dno