Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

@Phoenix , kad kazes DELTA mislis na tip ventilatora i koji je to tip venta, ja koristim Papstove ventove na 220v koji biju u dve karte da hlade naponske jedinice

AB 4.3.0 beta skida klokove na strix 380 na kolko oces,bar kod mene,drajver 15.12crimson win7 64bit
na 860/1425 20.9mhs
na 990/1425 20.3mhs
sto ce reci sweetspot
jedino napon neocitava,za to ide tweek2 sto ide uz drajver i kartu

vidis ovo je bas zanimljivo posto sam ja napon uspeo da skinem samo sa gpu tweak 2 na ovim kartama, a CORE ni u AB, tweak2, Trixx ne mogu.
A isti 15.12 crimson drajveri, isto win7 64

Kolko kosta ovo kod nas ili samo od preko da se naruci

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

To je to, stim sto ovi moji idu na 220v, dimenzije su iste, stim sto ne opterecujem napajanje vec se kacim na Djerdap

Cek sad, jel 4-5c ili 10c :D

Pozdrav svima :) nov sam na forumu zanima me da li se isplati kopanje sa rx 480 sa Phenomom II iz opisa i 8 gb rama?Sad cete da kazete da citam celu temu i citacu naravno dosta sam procitao i ponesto mi jasno ponesto ne i nastavicu dalje da citam ako mi odgovorite da li se isplati sa rx 480 i koliko moze mesecno da se zaradi?

oko 50$ mjesecno, ako bi ovakva isplativost ostala (moze da bude i vise, a i manje zavisi od mnogo faktora), ako ti je malo okani se citanja, ako si zadovoljan uputicemo te kako da pocnes. :d

Nije mi malo imam Fractal design Tesla r2 800w gold napajanje i kad bi stavio rx 480 potrosnja struje na mesecnom nivou ne bi bila nesto mnogo vise,posle par meseci dokupicu jos jednu rx 480 i mislim da sa dve uparene moze da se lepo zaradi...
Procitao sam da su Amd kartice bolje za rudarenje mada slicna cena je izmedju rx 480 i gtx 1060 opet mislim da je bolje uzeti rx 480 zbog 8gb v rama ako to nesto znaci?
Naravno koristio bi rx 480 i za gejming povremen,kuciste planiram da ohladim pomocu Noctue kupovinom 5 ventova da bude ekstra provetreno posto bez dobrog hladjenja u kucistu bolje da ne rudarim...
Pa ajde javicu se ja kad kupim rx 480 mislim da je ona isplativija od na primer dve rx 470 sto se tice rudarenja?
I da li mogu sve valute da kopam sa Amd-om?
Hvala svima unapred na pomoci :)...
I iskljucivo kupujem novu karticu ako neko misli da ima neka bolja kartica za rudarenje nova neka napise :))
Ne bi da kupujem polovne iz razloga sto ne znam da li su vec rudarile ili ne...
Takodje planiram da uzmem preko Madjara karticu jer razlike u ceni ovde i tamo su oko 8000 pa cak i preko 10000 din. tako da se ne isplati uzimati ovde...
Da li je cpu mnogo bitan za rudarenje citao sam da ne treba neki zahtevan cpu jer graficka kopa a cpu ne?

Poslednja izmena:
Ja sam to znao jer se vidi na wat metru, par rigova mi je stalno prikljuceno preko njega i:

LBC 2180W
ETH 1980-2010W
ETH+SIA ~2600W

Ja nisam nikad bio ljubitelj ovog dual mininga, i veceras aj reko da probam vidim vise temperature karti nego na LBC-u tako sam odma znao i da vise trose.
Trebala bi biti malo veca zarada na ETH+sia u odnosu na LBC, ali to je sitno i bezpotrebno jos siliti karte i napajanja.

to je onda to, ovo moje je na 900/1500, sad sam probao 950/1500 i trosi 670w

ovo na slici je nemoguce za 4x380 ovo 560W je moguce posto su naponi bas niski evo kod mene sa 3x380 67.5mh 850/1500 sa jacim naponima
Pogledajte prilog 207636

edit: nisam dobro procitao ovo sa slike 500W je za 800/1500 onda je ok, postoji i mogucnost da nisu tacni meraci koliko vidim oba su isti chajna model sa rasprodaje :D

Poslednja izmena:
daj da kupim i ja takav uredjaj da pokazuje manju potrosnju :p

potrosnje su vam super ")

da sad ne ulazimo u raspravu ciji je napon manji :D

prosto sam slikao ono sto merac pokazuje a za eth/etc je po meni za 380-ke 800/1500 sweet spot. za dual se vec oseti razlika kako se povecava gpu klok

salu na stranu nesicu dobar je merac proban kad je stigao sa fenom 1600W pokazuje 1655W neces naci jeftinije sigurno

to je onda to, ovo moje je na 900/1500, sad sam probao 950/1500 i trosi 670w

To je to ja na 1010/1500 trosim 680w, primjetio sam i ja da sa nizim taktovima ide mozda malo i neocekivano drasticno potrosnja dole, kao da ove 380-ke kad se underklokuju povlace napon na dole, sa snizavanjem taktova mozda se smanjuje i napon to je jedino logicno. Recimo na 280X promjenom taktova neces ni blizu spustiti potrosnju kao na 380 kartama, pa sam odatle i zakljucio da kod 380-ki smanjuje se napon sa taktovima.

To je to ja na 1010/1500 trosim 680w, primjetio sam i ja da sa nizim taktovima ide mozda malo i neocekivano drasticno potrosnja dole, kao da ove 380-ke kad se underklokuju povlace napon na dole, sa snizavanjem taktova mozda se smanjuje i napon to je jedino logicno. Recimo na 280X promjenom taktova neces ni blizu spustiti potrosnju kao na 380 kartama, pa sam odatle i zakljucio da kod 380-ki smanjuje se napon sa taktovima.

napon se definitivno menja kod 380-ki u odnosu na taktove, barem tako kaze AB. na 800/1500 kod nene je jedna kartica cak ispod 0.9v a na 950/1500 etc+sia sve su preko 1v

Nema teorije da ti 4 kom 380 radeci eth trosi 560w. Nesto ti ne radi.

ovo na slici je nemoguce za 4x380 ovo 560W je moguce posto su naponi bas niski evo kod mene sa 3x380 67.5mh 850/1500 sa jacim naponima
Pogledajte prilog 207636

edit: nisam dobro procitao ovo sa slike 500W je za 800/1500 onda je ok, postoji i mogucnost da nisu tacni meraci koliko vidim oba su isti chajna model sa rasprodaje :D

Da ste malo pazili na casu, videli bi da je moguce jos pre skoro 2 meseca kad sam slao screen shot-ove :D

Nazad
Vrh Dno