Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

25 dana? Za koji koin ovo spremas?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

iPon mi daje extra cene za kolicinu i uz to cu dobiti i neke kodove za igre cim isti budu dostupni. Jer sa njima radim godinama. Tako da me karte izlaze preko 100e jeftinije od trenutno najjeftinijih sa oglasa. Znaci osiguran sam na neki nacin, u slucaju neceg.

Nemam neki odredjen novcic, i mislim da do nove necemo ni jedan od navedenih kopati nego neki levi. :)

Jednostavno imam nameru da krenem u rudarenje, i gledam kao long term investiciju. Ovo sto sada ulazem (kupovacu ih jos vremenom), je sve od trgovine alt sh1tova ciji saldo nisam ni dizao a vuce mi se po menjacnicama dosta dugo. Tako da me u principu zabole cosak za isplativost. :) Kakva god bude, rudarice karte. Burazer i ortak ce pratiti masine uz odredjen %, dok ja budem u Qataru.

iPon mi daje extra cene za kolicinu i uz to cu dobiti i neke kodove za igre cim isti budu dostupni. Jer sa njima radim godinama. Tako da me karte izlaze preko 100e jeftinije od trenutno najjeftinijih sa oglasa. Znaci osiguran sam na neki nacin, u slucaju neceg.

Nemam neki odredjen novcic, i mislim da do nove necemo ni jedan od navedenih kopati nego neki levi. :)

Jednostavno imam nameru da krenem u rudarenje, i gledam kao long term investiciju. Ovo sto sada ulazem (kupovacu ih jos vremenom), je sve od trgovine alt sh1tova ciji saldo nisam ni dizao a vuce mi se po menjacnicama dosta dugo. Tako da me u principu zabole cosak za isplativost. :) Kakva god bude, rudarice karte. Burazer i ortak ce pratiti masine uz odredjen %, dok ja budem u Qataru.

Ides u Qatar da radis, a zaradio si i na trgovini novcica znacajno, a hoces da sklopis i rigove da ti rudare... da li si ti poloodeo :)
Da mi ide trgovina i nadjem posao u Qatar-u ne bi pipnuo rudarenje ni govnjavom motkom.

Al posto vidim da si resen, nek je sa srecom i da zaradis vise nego na svemu sa tim minerima.

Ja obrnuto razmisljam. Rudario bi vise a u Qatar turisticki i jos istocnije onda, samo turizam. Nista drugi poslovi.

Treba napomenuti da npr. na Msi 470 koje imam AB ne dozvoljava vise OC od 1750mhz. Zapravo dozvoli on kao kaze da je oc ali grafa ili drajver (watmen) vrati grafu na def u tim slucajevima.

Kapiram da se tako na naj slepackiji moguci nacin prave razliku u performansama izmedju 4 i 8gb modela. Drugo ko sprecava da se stavi isto tako brza 4gb memorija koja bi u gamingu napravila ama bas iste performanse plus za mining bi bile odlicne ??
A ja licno jos nemogu da zakljucim dali ova memorija na 4gb modelu moze jos ? Jel drajver neda!!!
To sad pravi nedoumicu dali ce sutra dozvoliti ovo ili dodati odma vise para i uzeti 8gb model.

Karte su za izbegavanje do daljnjeg zbog nemogucnosti kopanja bilo cega osim ETH a. Nemogucnosti spustanja Voltaze nemogucnosti spustanja Power limita (e da ovo moze iz watmena ali grafe nemogu da rade mining posle toga)
Katice su grubo receno polu zakljucane kroz drajver do novog drajvera moja preporuka je izbegavati.

Što se mene tiče, ako budem uzimao 470ice samo one kojima nemorija ide preko 7000. Većina 470ica je pak deklarisana na 6600 i za 4GB i za 8Gb verzije. Kod 480ica većina ovih od 4GB je deklarisana na 7000, 8GB verzija pak na 8000.

Naravno i cena igra ulogu ali mi najsmislenije deluje juriti karte na 8000, dakle isključivo 8GB verzije. Sve 480ice od 8GB su na 8000 i poneka 470ica od 8GN

Ja obrnuto razmisljam. Rudario bi vise a u Qatar turisticki i jos istocnije onda, samo turizam. Nista drugi poslovi.

Sta ce ti rudarenje kad mozes i na pricu da uzmes koine.
Fresh, fresh, kupite fresh... rudarite fresh, investirajte fresh... i onda nikad nista vise se ne desi.

Pa onda siroko, turisticki na bliski istok.

Hmm, cudno, nama za opremanje firme nisu dali ni 1% popusta na cenu pa jedno 4 puta vecu od tvoje. Verovatno si super pregovarac.

P.S. 4x470 sa OC mem ceo rig vuce iz zida 760W dok kopa eth.[/QUOTE]
ispada da trose vise od 380ki,cirkus

Razlog je taj jer 380 rade pod undervoltom, a 470 sa OC.
Kada/Ako izađu odgovarajući drajveri za 470 vjerovatno će imati bolji odnos cijena/potrošnja/MHs od 380.
Ostaje nam samo da čekamo.

Gledajuci po tome kako 470ka radi, moze se ocekivati oko 20% bolji odnos potrosnje i MHS za eth, jedino sto treba docekati ljudski driver i novi AB. E sad novi AB postoji, posto su sajtovi koji testiraju dobili betu da mogu da kontrolisu MSI kartu, a koliko cemo cekati da bude pusten u narod, ne znam

A ove SAPPHIRE R9 380 nitro se ne kontrolisu preko MSI afterburnera??? Dali im Trixx obara napon???

Ala se ovde neko izlece za ipon.....
Ovi nasi kupuju.... pa na kamion....i ne dobijaju ni blizu popust....tj. skoro nista....
Uostalom ajde nabavi nam onda tipa 100 komada 1070 ....po 350e .....cache odmah....

Nabudzio sam nesto, hvala, verovatno vise nikad necu da se setim da kupim kartu drugog proizvodjaca osim MSI... Sa PowerColor PCS sam imao probleme, sad i sa ovim Sapphire, MSI sam samo uboo, podesio i pustio da rade, to sto su skuplje 20-30e se na kraju isplati kroz nejebavanje...

pa na 380 nitro sve radi izuzev kontrole napona, sapphire ima svoj program tj. trixx kojim se to regulise mislim da stvarno to nije toliki problem.

Da i svaki put kad restartujes masinu moras rucno ponovo podesiti napon u Trixx, jer iako stoji da je skinuo napon u praksi nije i na meracu potrosnje (onaj sto ide u uticnicu) trosi isto. Onda moras rucno kliknuti i tek onda skine. Zamisli situaciju podesis rudnik, odes.... nestane struje, bilo sta, dodje struja, podesio si da krece sve samo, a napon ostao. u rudniku vrucina, buka, haos. Neka hvala!!!

Sa ASUS kartama onaj njihov nesretni program "vidi" i podesava samo prvu kartu, ostale su za njega "misterija" i tako vec godinama. Bruka i sramota. SAMO MSI!

"
Od GeForce-a imam vec 2x 1070 i 2x 1080, i cekam porudzbinu od 20x 1060, 16x 1070 i oko 20x 1080. Rekao je Madjar da ce u roku od 25 dana sve biti isporuceno."
Prestige....ako je ovo ta kolicina ne pali masu za popust.....malo realnosti molim....
Inace drago mi je da se vracas u rudarske vode

Poslednja izmena:
Nabudzio sam nesto, hvala, verovatno vise nikad necu da se setim da kupim kartu drugog proizvodjaca osim MSI... Sa PowerColor PCS sam imao probleme, sad i sa ovim Sapphire, MSI sam samo uboo, podesio i pustio da rade, to sto su skuplje 20-30e se na kraju isplati kroz nejebavanje...

Jedina razlika izmedju MSI i PowerColor PCS je u neznatno nizem naponu za MSI na istim frekvencijama i brzim memorijama na PCS modelu sa 2GB kao i hladjenje koje je bolje na MSI ostalo je sve identicno ne znam sta te zeza. Ove PCS trpe druge karte MSI nikako izlaze neke hijeroglife po ekranu. Kada se usteluju i trefi najnizi napon da je rig stabilan rade i jedne i druge kao sat, oba modela su odlicna.

Sa ASUS kartama onaj njihov nesretni program "vidi" i podesava samo prvu kartu, ostale su za njega "misterija" i tako vec godinama. Bruka i sramota. SAMO MSI!

Nešto ti tu griješiš - godinama.

Ne gresi, Asusov program je kocka, nekom radi nekom ne

Do sada, na 20-tak kartica, nije mi se desilo da program koji se dobije u kutiji ne radi posao.

Ali, da ne vrtimo priču koja se ovdje ponovila već 10 puta. Svako bira za svoje pare.

Poslednja izmena:
Velika je razlika u kolicini kartica ...

Jedina razlika izmedju MSI i PowerColor PCS je u neznatno nizem naponu za MSI na istim frekvencijama i brzim memorijama na PCS modelu sa 2GB kao i hladjenje koje je bolje na MSI ostalo je sve identicno ne znam sta te zeza. Ove PCS trpe druge karte MSI nikako izlaze neke hijeroglife po ekranu. Kada se usteluju i trefi najnizi napon da je rig stabilan rade i jedne i druge kao sat, oba modela su odlicna.

U mom slucaju PCS karte nece da rade na extenderima 1X-16X u rigu zajedno sa MSI kartama OSIM ako ih ne ubodem u PCIE 16X slot i to extenderom 16X-16X, opet kod mene recimo PCS karte ne dozvoljavaju znacajnije skidanje taktova memorije najnize sto sam uspeo je 1300, cim krenem ispod dobijem zeleni ekran (odmara oci :) )...

Da i svaki put kad restartujes masinu moras rucno ponovo podesiti napon u Trixx, jer iako stoji da je skinuo napon u praksi nije i na meracu potrosnje (onaj sto ide u uticnicu) trosi isto. Onda moras rucno kliknuti i tek onda skine. Zamisli situaciju podesis rudnik, odes.... nestane struje, bilo sta, dodje struja, podesio si da krece sve samo, a napon ostao. u rudniku vrucina, buka, haos. Neka hvala!!!

Ubodi glavnu kartu x16 na x16 extender.
A to kad se ugasi rig meni ni afterburner ne pamti napone sve se restartuje na default... Slazem se da je MSi najbolji tu nema dileme, ali i najskuplji uvjek bilo koliko para toliko muzike ;)

Sa trenutnim difom za koliko dana može da se isplati

-RX 480

-1060

-1070

?

@ goldi

Kako je moguce da ti AFterburner ne pamti podesavanja poslije restarta? Ti si jedini na svijetu :).

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh Dno