Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Prevideh taj deo. Nemam pojma.
Nego kad smo već kod rx 470, zar nije najsmisleniji Sapphire jer jedini ima bržu memoriju? Većina ako ne i sve ostale rx 470 nose memoriju na 6600MHz dok Sapphire ima 7000MHz na 4GB varijanti i 8000MHz na 8GB varijanti. U tom smislu je i za očekivati da će samo Sapphire prebaciti 22MHs koliko bi trebalo da je max za oc Rx470 sa memorijom na 6600.

Poslednja izmena:
Kako se ponasa 1060 na eth jeli ko probao ?

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

to je izivljavnje, bios edit za timinge je 99% nestabilno... odakativno ne mozes ti stelovat timinge na 2200+ mhz a da radi stabilno, pogotovo sto alata nema a isti je koristio i hex editore itd.. sve sa ciljom da zaradi naplacivanjem

kopam sa gigabyte g1 390, da li neko zna kako da je undervoltujem postgo je zakljucana, inace koristim dual miner claymore sa 15.12 driverom... trenutno mi je temperatura 75 gpu a PCB 72, jel to ok?

Upravo stiglo i proba se.
Ima neko ideju cime je kontrolisati?
AB i trixx je ne vide, amd 16.7.3 drv setup takodje pa je isao drv install peske...
Na default kopa nesto preko 20mh eth i trosi 95w po gpuz. Temp se ne ocitava, kao ni core i mem clock . . .

Ugasi integrisani GPU pa ce ti videti RPM, i taktove grafike, poznat problem ...

Poslednja izmena:
Upravo stiglo i proba se.
Ima neko ideju cime je kontrolisati?
AB i trixx je ne vide, amd 16.7.3 drv setup takodje pa je isao drv install peske...
Na default kopa nesto preko 20mh eth i trosi 95w po gpuz. Temp se ne ocitava, kao ni core i mem clock . . .
Kakav je hasrate i potrosnja moze li undervolt temperarure? Moze neki update please

Poslednja izmena:
jel neko ovde pricao da se moze otkljucati memorija na 470ki sa 4 na 8gb?za referentni model ili,neumem naci

Memorija na 1650, a koliko 380 nitro kartica moze na te taktove, nidje veze zatezanjem memorije svaka karta prodise to je logicno, izuzev cini mi se 390-ke i ovi 512 bitni kartica.

proizvodjac je napisao da na 1600 pravi 24mh nitro tako da ove taktove za memoriju verovatno moze da dohvati ako neko proba neka javi rezultat.

Jel neko kombinuje R9 280X i R9 380 na jednoj ploci?

Koje drivere koristite u tom slucaju?

Hvala na odgovorima, probacu.

Polako pristizu karte, vracam se rudarenu posle pune 2 godine pauze. :)

Ja sam opet razmišljao da se dopunim malo al sam u nedoumici, mislio sam uzeti ovih novijih modela što Ati što Nvidia ali nisam još sklopio računicu da li vredi uzimati te kartice pošto mi se čini da su preskupe. Možda daju više hasha i troše manje struje ali opet deluju mi precenjene ...

Ja sam opet razmišljao da se dopunim malo al sam u nedoumici, mislio sam uzeti ovih novijih modela što Ati što Nvidia ali nisam još sklopio računicu da li vredi uzimati te kartice pošto mi se čini da su preskupe. Možda daju više hasha i troše manje struje ali opet deluju mi precenjene ...

Vise nemam free struju i da gruvam koliko hocu, sad imam free do nekih 3-4K KW/h mesecno. Tako da sam odustao od r9 2XX serije iako ima najbrzi ROI.

Kombinovacu NV i AMD.

R9 380 i Furu za sada od AMD-a jer ih nabavljam po dobrim cenama ali ih do kraja godine menjam za RX480 Referenten kad se cena stabilizuje malo.

Od GeForce-a imam vec 2x 1070 i 2x 1080, i cekam porudzbinu od 20x 1060, 16x 1070 i oko 20x 1080. Rekao je Madjar da ce u roku od 25 dana sve biti isporuceno.

Lbc i eth po izboru karti.

Lbc je pod velikim pitanjem za taj period, neke prognoze su max metar dana jos, a eth se ne isplati na nvidiji.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Eth se na Nvidiji ne isplati, pogotovo GTX 1080 zbog GDDR5x memorije, LBC je tako klimav da potraje li 25 dana bice super, u svakom slucaju sretno ;)

trenutno je isplativost jadna i tezi ka gorem...3x280x+380x su mi iskopale za poslednja 24h 0.39eth-a, sto mu dodje nesto mo vise od 1$ po karti, pool kaze 73mhs. Ostatak mi je na lbc-u gde je 1gh/s doneo 75 lbc-a. Dakle prakticno, ne teoretski, eth je dwarf, lbc je coinmine.

Slažem se sa goldijem. 1080ice su slabe na eth, slabije od 1070ica, trenutno je bar tako. Izbeći ako je moguće.

koliko hashuju 380-ice sada ?

Treba napomenuti da npr. na Msi 470 koje imam AB ne dozvoljava vise OC od 1750mhz. Zapravo dozvoli on kao kaze da je oc ali grafa ili drajver (watmen) vrati grafu na def u tim slucajevima.

Kapiram da se tako na naj slepackiji moguci nacin prave razliku u performansama izmedju 4 i 8gb modela. Drugo ko sprecava da se stavi isto tako brza 4gb memorija koja bi u gamingu napravila ama bas iste performanse plus za mining bi bile odlicne ??
A ja licno jos nemogu da zakljucim dali ova memorija na 4gb modelu moze jos ? Jel drajver neda!!!
To sad pravi nedoumicu dali ce sutra dozvoliti ovo ili dodati odma vise para i uzeti 8gb model.

Karte su za izbegavanje do daljnjeg zbog nemogucnosti kopanja bilo cega osim ETH a. Nemogucnosti spustanja Voltaze nemogucnosti spustanja Power limita (e da ovo moze iz watmena ali grafe nemogu da rade mining posle toga)
Katice su grubo receno polu zakljucane kroz drajver do novog drajvera moja preporuka je izbegavati.

Evo i 6x470 potrosnja na def.
Pogledajte prilog 207134

P.S. 4x470 sa OC mem ceo rig vuce iz zida 760W dok kopa eth.

Poslednja izmena:
@B-Z
... najslepačkiji,... ne mogu,...

Za ostalo, 470 kartice očigledno trebaju bolje drajvere. Vjerujem da će tada situacija biti mnogo povoljnija.
Istina, do tada bi i cijene mogle ići malo dole, pa je možda pametno i sačekati.
Mada, ako one sada bacaju +20Mhs isplatiće one razliku u cijeni do izlaska drajvera.

Neka one tebi dugo vrte i zarađuju bez zastoja :)

trenutno je isplativost jadna i tezi ka gorem...3x280x+380x su mi iskopale za poslednja 24h 0.39eth-a, sto mu dodje nesto mo vise od 1$ po karti, pool kaze 73mhs. Ostatak mi je na lbc-u gde je 1gh/s doneo 75 lbc-a. Dakle prakticno, ne teoretski, eth je dwarf, lbc je coinmine.

Ne koristis dual miner sa SIA koinom?

Vrh Dno