Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Moguce, i Rusi su javili da cekaju Wolf0 sa optimizovanim minerom.

inace a RX470 plafon je 25 MH/S kod ETH-a, za sada. Verzija sa 4GB baca oko 21 - 21,5 MH/S.

RX480 kopa oko 27-27,5.

Dobra stvar je sto se u dosta slucajeva i RX480 i RX470 otkljucavaju u 8GB verzije, pa se i tu usteti koji euro.
Kakva je sad zavrzlama oko kupovine novog hw-a a isplativost na nivou :-D
Gde si video za otkljucavanje ?

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Isplativost uopšte nije slaba. 470 bi mogao da bude sledeći Rig, samo da se vidi cijena.

Kolko daje na lbc 470?

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Ljudi zamenio sam plocu i sada mi hash varira kod jedne kartice.Pre sam imao neku obicnu msi plocu,sada sam kupio asrock h81m btc.Sve sam isto podesio samo sto sam na ovoj ploci prikljucio onaj dodatni 4-pin konektor za napajanje,jer bez njega nece da se pokrene.Ne znam u cemu bi mogao da bude problem,jer je sve isto podeseno,pokusavao sam sa drugim postavkama,menjao sam extendere ali ne pomaze.Razmisljam da nije do extendera mozda ova ploca bolje radi sa onim klasicnim.
Pogledajte prilog 206736
Pogledajte prilog 206737
seq.png

a2w.png

Vec sam upozorio ljude par postova iznad.

4GB je bacanje para, ali je caka sto se veliki % otkljucava. Imate i kod Rusa i na BT forumu sve detalje.

Sacekati neku non-referentnu RX470 sa 8GB i normalno ceni. Tada ce se i mineri optimizovati za novu seriju i znacemo na cemu smo.

Nisam siguran da će nereferentne moći da se otključavaju na 8gb. To je bio slučaj kod referentnih rx480 jer je memorija softverski smanjena na 4GB. Ako grešim može link?
Osim toga memorija bi trebalo da je sporija na 4GB nego na 8Gb, bar kod Sapphire.

Poslednja izmena:
Da li bi Gigabyte 790FX UD5P maticna mogla da posluzi za rudarenje? Vec neko vreme mi samo stoji, pa sam se pitao da li bih mogao da je uposlim sa jedno dve kartice, mozda cak i vise?

znaces kad probas, generalno trebalo bi da rade sa 4 - 5 GPU-a

Hvala na odgovorima. Imao sam Phenom II 955BE na toj ploci, ali sam ga prodao. Sad treba da trazim neki AM3 procesor, tek toliko da radi.
Inace, koja karta je trenutni best buy ako gledamo cenu/potrosnju/performanse?

@space genoil posljednji moras imati win 10 skinut update aniversary i pustit da sam win skine drivere i to je to.
Uz OC memorije GTX 1070 ide na oko 30MH/S zavisno kako se nastima moze i do 32MHS

Samo cekam potvrdu...Dakle hash rate za eth je 30MH/s na gtx 1070? I oko 260 na LBC-u? i to sve uz max 130w?

Samo cekam potvrdu...Dakle hash rate za eth je 30MH/s na gtx 1070? I oko 260 na LBC-u? i to sve uz max 130w?

Pogledajte prilog 206923

Ovako sve na def nije instaliran ni afterburner ovde.
Uglavnom vidis rezultat na LBC-u ima jeda 1060 i 2x1070
na 2GHz zakuca 275MHS a svaka moze na 2GHz racunaj da toliko daju na LBC-u

Za eth nije jos prokopalo zaledi nesto ne znam sta mu je. Krenuo je genoil da kopa i stade vidicemo do veceras trebala bi 1070 da ide do 30MH/S vidicemo hocemo li uspjet usput bice i rezultat za 1060.

Koga interesuje 1060 ona na LBC-u na 2GHz ide na 185MH/S
na ethu cemo vidjet i nju trebala bi oko 22MHS

@Space Zna li se kada stizu Asus RX 470 - ne referentne karte kod nasih uvoznika?

Ovako sve na def nije instaliran ni afterburner ovde.
Uglavnom vidis rezultat na LBC-u ima jeda 1060 i 2x1070
na 2GHz zakuca 275MHS a svaka moze na 2GHz racunaj da toliko daju na LBC-u

Za eth nije jos prokopalo zaledi nesto ne znam sta mu je. Krenuo je genoil da kopa i stade vidicemo do veceras trebala bi 1070 da ide do 30MH/S vidicemo hocemo li uspjet usput bice i rezultat za 1060.

Koga interesuje 1060 ona na LBC-u na 2GHz ide na 185MH/S
na ethu cemo vidjet i nju trebala bi oko 22MHS

Koje su ti ovo msi, armor ili gaming x? Kakve su sa temperaturama, vidim 69c?

Lbc na def taktovima uz 90% power 265mhs 4x 1070 ~680W; sve na def 275mhs, oko 760W. Na eth - 400 za gpu power 55%, uz mali klok memorije lagano 28mhs uz ~450W iz zida, kad se napuca memorija može i više uz nepromenjenu potrošnju.

Upravo stiglo i proba se.
Ima neko ideju cime je kontrolisati?
AB i trixx je ne vide, amd 16.7.3 drv setup takodje pa je isao drv install peske...
Na default kopa nesto preko 20mh eth i trosi 95w po gpuz. Temp se ne ocitava, kao ni core i mem clock . . .

Poslednja izmena:
posto ne moze lepo da instalira driver, ne moze ni wattman

Nazad
Vrh Dno