Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ljudi, planiram malo ozbiljnije da udejm u rudarenje. Hteo bih da sastavim jedan rig sa 4-6 kartica. Da li moze neki savet za konfiguraciju? Gde je najbolje uzeti HW? Kod madjara ili ovde zbog domace garancije?
Hvala i pozdrav.

4-6 kartica jos nije 'ozbiljnije' rudarenje :D
Ako imas mogucnosti uzmi sam u madjarskoj, pa odradi povrat PDV-a, izacice te jeftinije.
Jedino je malo teze zbog garancije..

U odnosu na ovo sto sam do sad radio, za mene je ozbiljnije :)

A sta uzeti od HW-a? 480ke? MSI? Koju plocu? Koje risere? Napajanje....

MSI 380 4G Gaming
H81 Pro BTC
G1820 i 8GB RAM
RM1000i ili x
obicni flat riseri, ali koji provereno rade sa MSI 380kama

XFX 380 2GB GDDR5 Double Dissipation
Jel koristi neko ove XFX, ima ih na KP za 152e???
Iskustva, OC, kontrola napona, temerature i sl????

ako ih uzmes javi kakve su i ja sam cimao lika za vis einformacija bio sam zainteresovan

@darko
a cemu ovakvo pitanje, aj nam sad ti obrazlozi zasto da ne???
@ matrixu
neke temeprature na LBRY ili ETH??? Koliko bacaju na ETH na 900/1500???

Poslednja izmena:
neko je spomenuo da su lose te xfx cena im je jako dobra ako je oko 150e za novu a posto su uspeli da promene bios i za gige 380 i 390 sa hex editorom i mnogo se manje greju i trose i ovde sa ovim xfx je slicna prica verovatno kad se odradi taj mod i one su upotrebljive.

Pitam za temperature posto gledam neki test gde se vise greje od iste PCS sa onim budjavim malim ventom, sa druge strane nebih davao 40e vise za MSI kad su ove ~20% jeftinije...

@darko
a cemu ovakvo pitanje, aj nam sad ti obrazlozi zasto da ne???

Pa mislio sam zbog velicine DAG-a, jer raste..pa kartice sa 2GB nece moci da kopaju ETH kad bude bio tu blizu.. Mada ce pre preci eth u POS nego sto ce DAG toliko narasti :D

Poslednja izmena od urednika:
Pitam za temperature posto gledam neki test gde se vise greje od iste PCS sa onim budjavim malim ventom, sa druge strane nebih davao 40e vise za MSI kad su ove ~20% jeftinije...

Druze xfx 380 2 gb karte rade ok i mozes iz ab da im radis sta pozelis 6x380 na 1000w tj trosi oko 800w

samo sto njih na onom oglasu nema vise do daljeg

Poslednja izmena:
TNX Phoenix....

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Sad sam zbunjen...MSI 4GB 200+€ ili XFX 2GB za 152€?? Nije mala razlika, pogotovu na 6 komada

Sent from my iPhone using Tapatalk

da ti olaksam xfx 380 2 gb NEMA do daljeg (hteli smo 100 kom a uzmemo)

I ja sad probao da narucim i nema... :(

Ja gledam ima trenutno 30-tak ASUS STRIX-R9380-DC2OC-2GD5-GAMING R9 380 OC 2GB za 165e vani

Neko je pomenuo da je resen problem daga za 2gb karte da ga alocira na hdd ili tako nesto, jel to tacno ?

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Da tacno je...

Trenutno karte sa 2GB mogu kopati normalno, ali pitanje je sta ce biti sa povecanjem dag-a

Ja sam razumeo i kad predje 2gb nije problem a mozda sam pogresno razumeo neka me ispravi neko.

Trenutno karte sa 2GB mogu kopati normalno, ali pitanje je sta ce biti sa povecanjem dag-a

Sa Claymorom i masine sa 2GB mogu da teraju 3xR9 280x/270/270x/7950 provereno, verovatno i sa vise kartica...

Poslednja izmena:
Mislili smo na vram :-D

neko je spomenuo da su lose te xfx cena im je jako dobra ako je oko 150e za novu a posto su uspeli da promene bios i za gige 380 i 390 sa hex editorom i mnogo se manje greju i trose i ovde sa ovim xfx je slicna prica verovatno kad se odradi taj mod i one su upotrebljive.

Uputi me na Giga 390 bios mod ako to postoji?

jel ima neko neku povoljnost za 380ke u segedinu?isao bi u cetvrtak sebi pa mozda da ponesem jos 1 nekom
ovi madjari su tako nedostupni na mejl da je to neverovatno

jel ima neko neku povoljnost za 380ke u segedinu?isao bi u cetvrtak sebi pa mozda da ponesem jos 1 nekom
ovi madjari su tako nedostupni na mejl da je to neverovatno
uveri se nekako 100% da imaju na lageru u segedinu, ne jednom mi se desilo i za komponente i foto/objektive, deluje da imaju, pišeš im da li imaju, kažu ima narvno, i onda kad odeš čuješ "hu haj elnezešt pa to mora da se naruči iz budimpešte i čeka se 1-2 dana"

Nazad
Vrh Dno