Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Do tada se ETH svakako više i neće kopati :)

Koja kartica je isplativija RX480 ili 1070 ?

Poslednja izmena:
RX 480 rudari LBC sa ??? (nisam video/probao) ETH sa 27Mh/s
1070 rudari LBC sa 280MH/s ETH sa 30MH/s (samo cuo, ne i video)

Trenutno po danu treba da 1070 pravi vise $, ali realno i kosta vise.

Za sada hes za kes mrtva trka, ako uzmes u obzir i trogodisnju potosnju...

Poslednja izmena:

Rx 480 kopa 24MHs def, GTX 1070 isto uz OC i jedna i druga ide oko 30MHS zavisno koliko se memorija podigne.
LBC vise nije isplativ otisla je cjena dole sa tendencijom daljeg pada bolje kopat Eth+sia bez obzira koja je kartica u pitanju

Desilo mi se danas 2 puta, kada ugasim rig ostanu 3 karte da svetle gore, onaj logo svetli msi. Cetvrta karta ne.

Pogasim i napajanje, izvucem iz struje, i dalje svetli (kao da ima bateriju u sebi). Kako svetli covece ako nema struje?!

Cisto da znam, neki problem na koji da obratim paznju ili gremlini?

Posle kada upalim rig pise Win se nije dobro ugasio bla bla, neki k.

Jedino sto sam menjao u skorije vreme je: ubacio sam tri kulera da hlade, ubacio sam dugme za paljenje riga i povezao rig i monitor sa displayport kablom, ne sa hdmi, vga itd

Poslednja izmena:
Normalno da svetli, imas kondenzatore u napajanju :)
A sto svetli kartica svetli zato sto imas usb riser, a onaj sto ne svetli nije usb. Misterija resena :)
Nista sto treba da te brine, sve je to normalno ;)

Hvala! :D cheers

Koji miner za eth+sia koristite da prebacim ove moje karte, koji pool za sia, moze i neki bat za 7950

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

hvala al nesto nece kad pustim clay 4.0 radi samo eth a na novijem nece da mi se autorizuje na eth na konju kad stavim dual

Da li r9 390 moze da kopa isto koliko i rx 480?Jer rx 480 nema da se kupe kod Madjara (samo referentne) a ne daje mi se 42000 za Powercolor u win win-u...

R9 390 kopa sve bolje od Rx 480 samo sto trosi bar 50% vise struje.

Ima za 310 eura Gigabyte gaming r9 390 nova da li mogu 2 da kopaju u crossfire jer kasnije planiram da kupim jos jednu za mining a taman ce napajanje da izgura 2 r9 390 bez problema koliko je to isplativo?
Ja sam prvo hteo da kupim sad jednu rx 480 a posle da uzmem jos 2 za kopanje zbog male potrosnje al ne vredi kad ih nema...
Mislim na ovu karticu http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5500#ov

Poslednja izmena:
sta vam je referentna, ne referentna ?
Referentna je ATI , a ne referentna neki drugi proizvodjac ? :D

Referentna sa jednim ventilatorom, prve kartice koje se naprave a kasnije izlaze od drugih proizvodjaca asus, sapphire, msi itd.

.uzmi 390 ..bolje kopa a to sto trosi malo vise struje ce ti greje stan ili kucu sad za zimu tj nije bacena energija..a posle zime ce 480tkama da cena padne bar 100 eura pa moz te 390 prodas i kupis 480...a dve 390 ce ti potrose mesecno 200-300 dinara struje od dve 480 a kopaju bolje

Hvala na savetu :) onda cu kupiti r9 390 od Gigabyte ima za 310 eura negde je 320 a neverovatno je da nas najpoznatiji Madjar Digital Trigger nema u ponudi r9 390 od Gigabyte pitao sam ga u poruci koliko bi kostalo da mi je nabavi pa ce da vidimo sta ce da odgovori ne znam koliko su ostali prodavci na kp sigurni jedino za njega znam da je 100% siguran...

Ima ali je skoro 370 eura...Mislim na r9 390 od Gigabyte...
Razlika je izmedju Madjara i kod nas oko 60 eura sto je previse....

aj nadjite preko gde ima 390ka jeftina,ja cu doneti,ako ocete dogovor neki da pravimo javite se na pm

i to cu da odravim,pa nisam ni mislio bez te obaveze,moguc svaki dogovor :)
a i to je tipa 2% od kolicine,meni je najlakse vratiti karticu u tu prodavnicu i nemati pricu uopste sa kupcem,a kontam da bi bilo brze nego ovde sto rade 45dana

Ne zaboravi povracaj PDV-a, ipak ionako svi ovde kupuju za blizu 10% ispod cene u HU, to je cena koju ja imam od onih sto donose direkt

i ja donosio direkt,cak i tolko davao ispod cene koju platim tamo,a najgore sto nemogu preneti vise od 2,nemam jos neku pricu na nasoj carini,a gledam ljudi to rade puna auta.al nikako jos da nadjem sve da tece ko mleko,zadnji put sam se vratio prazan
al polako ni rim se nije napravio za kratko vreme :)

Vrh Dno