Phoenix257
Slavan
- Učlanjen(a)
- 15.02.2005
- Poena
- 440
stavis win 8.1 pro 64bit i radi ko sat 6 grafika

aj jedno glupo pitanje, nesto imam inspiraciju :d , jel probao neko extender sa usb kablom da ubode u usb port na kompu?
Jezi ti siguran da napajanje moze to da ti gura?
Stanje alarmantno! Hoce racunar na ovu hladnocu sa sve gajbicom da leti napolje :crash:
2 dana problem nece (nije nece NE ZNAM) da se resi. Racunar se sam restartuje na svakih 20ak min. Lepo pokrene 3 minera, radi i odjedanput res. Tako u krug moze da vrti u nedogled. Kada pretisnem desni klik na misu onda je zavrseno sa komandama, nista ne prihvata, moze da se vozi a kada se prodje preko minera ili start menu-a onda strelica postaja kruzic koji se vrti.
Instalirao sam novi Win7, opet ista stvar. Instalirao sam novi Msi Afterburner 4.0.0 (imao sam 2.3.0). Sa njim posle svakog restarta, bio moj ili od samog racunara, klokovi se vracaju na fabricke. Bios kod karti nisam dirao fabriki je, kao i naponi. Monero je racunar kopao bez problema. Verovatno isti problem sam imao sa FTC, samo se racunar gasio posle sat neki put 3 (nisam bio pored racunara da proverim), pa sam od njega brzo odustao.
Kojntelekt sam poceo sa 4 naloga, jedna kartica je kopala na 2 naloga Sapphire 280X, a ostale dve po jedan. Iskljucio sam bio Msi 7970 TF3 i nastavio da kopam na po dva naloga sa Asus 7970 DC2T (daje sliku) i Sapphire 280X. Dotle je radilo kako treba.
Kada sam uzeo demo imao sam mogucnost da kopam na 9 naloga. Od 9 minera sam brzo odustao jer na starom sistemu Msi nije htela da potera vise od jednog (sada moze sa novim sistemom i AB). Koristim varijantu od 3 minera koja rotiraju 3 naloga. Tu nastaje problem koji imam. Plus zarada mi je takodje losa s obzirom koje kartice imam, daju duplo manje evrica nego sto bi trebalo.
Komponente riga su sledece:
3 kartice sam naveo (sve preko ekstenera)
1000W RaidmaxAE
Gigabyte 780t-d3l
4GB Kingston 1600MHz (ima ga dovoljno, zauzeto je oko 2GB)
Sta mi je ciniti, zna li neko, posto ja ocigledno ne znam?
probaj sa kvalitetnim napajanjem, imam ja 1200W Raidmax kad su se upregle sve 4 270 tacno se vidi da nema veze sa kvalitetom skripta ne laze potrosnja na papiru 50% jedna karta radi dobro druga slabije itd naponi veze s vezom nemaju. A te tvoje karte lepo trose tako da ta sminkanja od opcija ne pomazu. Jedino ako moze da ga stabilizuje to je PIMP da probas sa njim nahvalili su ga kao najboljeg sto se tice stabilnosti bez konkurencije pa eto mozda tebi resi problem, probaj verziju 1.6 32bitnu moze sa 4gb usb-a bar ti je to lako jedino ne znam da li moze da se steluju frekvencije ali to mozes da modujes sa vbe7 i teraj. 1.7 je 64 bitna ako ces i cpu mining da ganjas uz to ali ne znam nisam taj deo proucio.
Jezi ti siguran da napajanje moze to da ti gura?
Veliko pitanje 3 tahitiXT chipa i kopat scrypt gusto.
iskljuci jednu kartu, znaci pokreni 2 karte ako sve radi onda napajanje nije u stanju da gura 3 karte na scryptu.
probaj sa kvalitetnim napajanjem, imam ja 1200W Raidmax kad su se upregle sve 4 270 tacno se vidi da nema veze sa kvalitetom skripta ne laze potrosnja na papiru 50% jedna karta radi dobro druga slabije itd naponi veze s vezom nemaju. A te tvoje karte lepo trose tako da ta sminkanja od opcija ne pomazu. Jedino ako moze da ga stabilizuje to je PIMP da probas sa njim nahvalili su ga kao najboljeg sto se tice stabilnosti bez konkurencije pa eto mozda tebi resi problem, probaj verziju 1.6 32bitnu moze sa 4gb usb-a bar ti je to lako jedino ne znam da li moze da se steluju frekvencije ali to mozes da modujes sa vbe7 i teraj. 1.7 je 64 bitna ako ces i cpu mining da ganjas uz to ali ne znam nisam taj deo proucio.
Ok, to su vec ozbiljni naponi i sigurno ti je i potrosnja poprilicno visoka. Bez frke to ide na 250W po karti. To nebi trebao da bude toliki problem ako je napajanje ispravno ali sumnjam da tom napajanju pada napon i da ti se zato spuca masina.Naponi su: Asus 1.17, Msi 1.163, Sapphire 1.144, zakljucani su a bios je naravno fabricki.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari