Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Asic je 65.5 na Asus 7970 DC2T, Sapphire 280X Vappor-X je na 55.5, a Msi 7970 TF3 je negde cini mi se na 73%. Flesovao bih odavno, problem je sto ne znam, a i bezao sam od toga posto je bilo price da moze da se ostete karte ko ne zna to da radi. Ako neko ima Bios za ove karte neka mi se javi da mu dam mail da mi pusti. Dotle cu malo gledati i traziti neki video da vidim kako funkcionise. Napajanje je dobro, karte se mnogo greju, Msi ide i do 90C, pa zato toliko i trose.
Sto se tice zamene biosa, da li karta moze da bude na ekstedneru, ovako iz rudnika pa da ih flesujem ili mora da budu na x16 slotu pa jednu po jednu da menjam?

Ma može na ekstenderu. Skineš bios koji je sad na karti iz gpuz, ubaciš ga u vbe7, podesiš napon za 3D mod, sačuvaš i flešuješ preko atiwinflash recimo. Ima tutoriala na netu.

Ali opet ti kažem skini trixx i probaj iz njega da promeniš napon. Neverovatno mi je da su sve tri te karte zaključane.

Za recimo 950 mhz gpu taj msi bi trebalo da traži ispod 1v, Asus između 1 i 1.025v a Sapphire nešto više, recimo oko 1050mv. Pričam skroz okvirno da imaš odakle da kreneš.

Da li moze neko da izbaci link kako da spustim napon na MSI 280x? Secam se da je bila prica da je editovanje specificno za njen bios ( jos bolje ako neko vec ima prepravljen da mi posalje nekako). Hvala unapred!

MSI AB. Ali ipak pogledaj na kutiji koju verziju karte imaš, 28SB ili 31SB ili 38SB i slično.

U trixx moze da se menja napon ali samo kod MSI ima efekta u GPU-Z, tu sam uspeo da spustim do 0.993. Problem je kada se restartuje komp, sve vraca na osnovne vrednosti (pa cu i kod nje morati da editujem Bios). Vbe7 radi kako treba, napravio nekoliko varijanti koje cu da ispitujem ali atiwinflash pravi mi problem. Kada hocu da flesujem bios i kliknem na program zakuca na 3 crte redovno. Jednom je prosao za Asus na 1.025 ali to je malo i kad ne radi cgminer. Probacu sa starijim verzijama. Usput moze jos neki program za zamenu biosa?

Da li mozete da mi kazete neki max undervolt za 270 karte da moze da gura ovu skriptu? U pitanju je club 3d 270 royal queen zakljucan napon na 1.1V

zavisi od asica i od primerka. ja toliko držim za 1000/1250.

Editovanje Biosa bez problema jedino proslo na MSI 963/1220 0.993.
Na Sapphire drzim klokove 1100/1500, probao sam sve ostale daju dosta manje. Kada sam poceo sa nekim naponom 1.060, pucao je drajver, sve dok nisam dosao do 1.143. Tada vise ne puca, ali je brzina oko 430Kh/s, davalo je raniije 670Kh/s.
Na Asus nemam pojma sta se desava. Klokovi 1044/1500, ne puca drajver od 1.072, ali je brzina uvek oko 80-90Kh/s.

Kako stvari stoje Asus i Sapphire jedino rade kako treba na svojem fabrickom biosu, a klokove posle restarta treba peske podesavati u AB-u ili TRIXX-u.

Sta sledece da proveravam i da radim?

Stavi 950/1250, što ih natežeš toliko. Klokove upišeš u bat. Moraš restart kad pukne drajver, zato imaš 430 khs. Asus verovatno nije ušao u 3D mod pa zato daje tako smešno, vidi u gpuz koji mu je takt dok kopa.

Jedno 50 resetovanja, 3 puna rotiranja karata (sve lepo vezano i namesteno u gajbici :) ), preko 50 razlicitih biosa. Ubih se ceo dan, a jednostavno nece ove dve nikako da rade kako treba. Jos sam dobio gratis da mi trixx mesa karte (iste te dve koje me zezaju). Asus nece nikako da radi osim na fabrickom biosu, sapphire hoce, ali dosta slabije. Bitno je da smanjivanjem napona na MSI sad sve tri rade skoro 2h bez problema.

Skinem odavde za Asus, flesujem i od tad slike nema ni na jednoj karti, ni pojedinacno, ni u x16 slutu. Sada nece ni da se pokrene racunar. Malo fali da sve polomim, jos ima i ispit sad u decembru da zahebem zbog ovog s.anja.

Edit: Dajte ako imam nekog iz Kg da se javi, ako ne ovo nece biti ni za staro gvozdje. :crash:

Poslednja izmena:
Ne, samo Asus-u, posle restarta nema slike nigde. Sad se polako vracam, slika na sapphire, kacim asus da vratim fabricki...
Kako da proverim redosled kartica, a da budem siguran?

Sapphire mora da bude prva da bih dobio sliku, Asus se vidi, ali Msi nikako cak ni sama (ne prepoznaje je racunar kao da nije ubacena). Bilo kakav drugi raspored slike nema. Takodje Asus ne daje sliku kada je sama. Postoji mogucnost da sam Bios od Asus-a koji sam skinuo sa neta stavio na Msi. Proveravao sam ekstendere, rade. Sta raditi dalje i popraviti situaciju?

Ne znam sta si uradio. Vrati fabricki bios prvo na asusa mora da radi. Imas valjda dual bios na tim kartama? Prekidac na kartici 1-2?

Na Asusu sam vratio, na Msi ne postoji nacin za tako nesto kad je racunar ne vidi. Probacu sa prekidacem

Stanje isto kao na pocetku, ne mogu tri karte nikako, ali jedna novost Msi na bios 2 prekidacu ne moze da se vidi. Programi kako prepoznaju karte:
1. Gpu-z Sapphire, Msi, Asus
2. AB Sapphire, Msi, Asus
3. Miner Asus, Msi, Sapphire
4. Trixx Sapphire, Asus, Msi, s tim da su napomeni izmesani.
Karte na ploci idu redom Sapphire, Msi, Asus.

Mene samo interesuje kako da vratim fabricki bios (sacuvao sam ga) kod Msi na prekidacu 2 kada je racunar ne vidi?
Posle opet mogu da krenem u podesavanja, sinoc je radilo, ja sam hteo bolje i uprska sve.

Koju plocu imas? Bilo bi dobro da imas integrisanu ili neku staru pci grafiku pa da na nju nakacis monitor a u pcie stavis msi grafiku i fleshujes bios iz dosa. Karta ne moze da se vidi u windowsu ako je uflesan pogresan bios ali ati flash tool bi trebao da je vidi iz dosa.

5870 mi gasi komp.kontam vrm.probao sam i na drugom napajanju i na drugoj ploci.kad mi ugasi komp moram da ugasim napajanje i sacekam da izvuce struju da bi mogao opet upaliti. dali ima majstora za to?

@macola265 Ja sam imao 2x7970 na CM750GX. Kada je napajanje davala poslednje znake, upravo tako se ponasalo i to 3 komada, sve do jednog isti slucaj. Racunar kada se ukljuci, radi nekih 5 min i iskljuci se. Da bih ponovo ukljucio racunar, morao sam da vadim uticnicu iz zida i da vratim posle minut.

Da javim kakva su desavanja kod mene :D Biosi su promenjeni, smanjen je napon.
Sapphire na 1.05, Asus na 1.025, Msi na 0.993.

Situacija je sledeca:
Sa dve karte i dva minera radi bez problema.
Sa tri karte i tri minera ide ponovo restart na 10ak minuta. Kada pokrenem 3 minera ne mogu da iskljucim nijedan, ne mogu da ih pomeram, kao i da radim bilo sta na racunaru cak i da ga restartujem. Ista situacija je sa dva minera i tri karte (jedna karta ne kopa).

4gb rama, oko 1gb zauzeto kada rade mineri. Hdd je na Performance: 100% Health: 80%, radio je oko 1000 dana ostalo oko 450 dana. Sistem je ponovo podizan, drajveri stavljani i 14.9 i 13.12.
Sledece sta moze da bude i da ispitujem?

Moram da podesim sve da radi kako treba do sledece kupovine Demona.

I da HVALA svima na savetima i za ranije, za sada i za ubuduce :)

koliko ti je intensity, probaj na svim stavi 10 pa vidi kako se ponasa

Ista prica, restart se ponavlja. Ne znam vise sta da radim, deluje mi da je vise problem do softvera, a ne do hardvera. Majner je 3.2, negde sam bio skinuo i 3.7 ali i sa njim ista prica (delovao mi nesto cudno, ne znam odakle sam ga skinuo).

Pokusaj da skines ovaj miner

https://github.com/Kalroth/cgminer-3.7.2-kalroth

Meni iskreno tu smrdi na napajanje,a kao druga varijanta-imas li neku drugu plocu od nekog cisto ta ispitas i tu varijantu,stavi tvoje napajanje i ubodi karte,nije iskljuceno da pci neki slot ima prekid i ne isporucuje struju kako treba ili da nesto drugo na ploci ne radi kako treba kad se optereti

Zamenio sam hard i raspored kartica, pocelo je da radi kako treba :D Hvala svima na savetima

Edit: U jednom miner sam ispravio bat fajl, bilo je lookup-gap 0, sad je 2

Poslednja izmena:
Zamenio sam hard i raspored kartica, pocelo je da radi kako treba :D Hvala svima na savetima

Edit: U jednom miner sam ispravio bat fajl, bilo je lookup-gap 0, sad je 2

Skini ovaj miner sto sam postavio,nesto visi hashrate i imas statistiku koji worker dobija kolko shera, za 280x koristi bat.po upustvu koje sam postavio na prvoj strani kojntelekta

Ljudi moji koju karticu da uzmem vapor x ili msi gaming u pitanju su 280x modeli?

Nazad
Vrh Dno