Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

nema treba i meni, prvo da nadjem zice sa starih napajanja i narucim taj konektor sto fali sa ebaya ili alija a ostalo cu sam namestiti. Na sajtu iz hong konga za mining ima sve i stvarno je profi ali kad se sve sabere jeftinije mi je da kupim jos jedno napajanje nego te kablove narucujem.

Lakse vam je da prodate jace napajanje i da uzmete 2 slabija nego da se zezate sa ovim. Spalicete nesto....

ne znam sta ce kolega da napaja ali meni treba za dva kompa sa potrosnjom od 40W po kompu tako da i najgori kinez od 500W nece raditi sa vise od 40 posto opterecenja, s obzirom na potrosnju i temperaturu komponenti mislim da je rizik minimalan.

Pa zivo me zanima sta moze da se zapali ako se povezu dve ploce na jednu napajanje,nesic je strucan neka objasni svoje tvrdnje,i sta je to sve?

Poslednja izmena:
ploca u sebi nema samo +12V granu, ima i ostale, vidi jel one mogu da guraju sve to, i vidi da li ako guraju mogu da odrzavaju potrebne vrednosti

kupis taj konektor i uzmes komplet tih novih viljuski na netu, iskoristis dve ako moze a trebalo bi da moze te dve stare baci. Ako ne moze zbog kabla onda moras sve da zamenis viljuske sto opet nije problem samo ce ti kabel biti za niansu kraci. Na ploci je vazno da ocistis te dve iglice ostalo je nebitno i trebalo bi da radi. Doduse taj chipset je slab iako ploca deluje pripremljena za mining tako da i to uzmi u obzir da li vredi da se oko nje zezas, sto se tice napajanja svakako ti se isplati da ga sredis.

Ploča radi kao sat nakon čišćenja iglica. Sutra uzimam jedno neispravno napajanje da iskoristim konektor, ali nemam predstavu gde kupiti te viljuščice.

http://www.moddiy.com/products/Prem...bles-DIY-Pre%2dmade-Electrical-Wires-Kit.html
ovi imaju sve od igle do lokomotive sto se kaze samo nije jeftino, sad da li imaju u kompletu sa zicom ili samo taj deo koji je tebi potreban ne znam prevrni sve detaljno, uglavnom ja sam kalkulisao sve moguce varijante koliko se secam nista povoljno na kraju ne ispadne. Najbolje ako ti se ne isplati nadji pokvareno napajanje pa ga iskasapi za sve sto ti treba. U principu mozes i te dve viljuske da izvadis iz konektora i ocistis srafcigerom za satove i nekim sredstvom tipa wd, ako je kontakt zice i te viljuske cist radice sve bez rizika od novog kurslusa.
@nesic ako je slaba struja na 12V grani ugasice se napajanje i to je sve, ovaj primer sa Jordanom i njegovim pehom je odlicno objasnjen i ima smisla, eventualno ako se dobro ne spoje konektori moze nesto da izgori...

Poslednja izmena:
Trebala bi mi pomoc
Mislio sam da uzmem konfu koja bi mogla da gura mining sa jednom 280x.
Sta je neki minimum za to, tj kako da sto jeftinije prodjem? Koji cpu da uzmem i koji je minimum RAMa za ovo?

Secam se da je neko predlagao napajanje 600W LC Power LC600H-12 V2.31?

Trebala bi mi pomoc
Sta je neki minimum za to, tj kako da sto jeftinije prodjem? Koji cpu da uzmem i koji je minimum RAMa za ovo?

6650gps gura bez problema jednu pogledaj na limunu jedan lik je prodao par komada cm 750w modularce za po 50e otprilike

Trebala bi mi pomoc

Najeftiniji celeron i H61 ili H81 plocu zavisno od procesora koji uzmes 4gb rama moze i to napajanje gurat R9 280X uzmi neki stari hard disk, ili jos bolje nadji sve polovno, imas li viska komponenti pa da skrpis?

Ako je ikako moguće otvori se za Chiftec 500w ili RaidMax 500w, nije mnogo skuplje od LC-a možda par stotina din, a ipak po meni daleko bolje. Nekažem da LC neće da završi poso, samo nevredi se stiskati za smešnu razliku u ceni...

RaidMax NIJE nikako bolje od LC600H-12 V2.31, lc je bez problema gurao godinu i po dve 5850 na scrypt-u i ni jednom nije stucnuo, a i nekoliko chiftec od 700 w je pocrkavalo, tako da je taj LC bestbuy napajanje

RaidMax NIJE nikako bolje od LC600H-12 V2.31, lc je bez problema gurao godinu i po dve 5850 na scrypt-u i ni jednom nije stucnuo, a i nekoliko chiftec od 700 w je pocrkavalo, tako da je taj LC bestbuy napajanje

Raidmax proverena katastrofa.Jedini ok radimax je od 1000 i 1200w ostalo,smrdljivi Adison-i.Chieftec je ok,a LC power pobedjuje u jeftinijoj klasi,konkretno LC600h-12 tera plocu+2x270x bez problema.Greje al tera godinu dana

FRACTAL DESIGN Esence FD-PSU-ES1B-HV-600W ovo ce da bude hladno i da tera 10 godina ako treba tu konfiguraciju malo su mu nabili cenu ima ga samo u jednoj firmi na A ali ako se gleda na duze staze bez konkurencije je

Evo sada bi trebao da idem u radnje po delove. Jedva sam uspeo da pronadjem Celeron g1610.
Sto se tice napajanja, gledam samo sto jeftinije da prodjem posto ne kupujem za duge staze nego samo za mesec dana. Odlucio sam se za LC power.

Jos mi je samo ostalo da pronadjem neku h61 plocu. Sta je tu najjeftinije a da radi posao?

Raidmax proverena katastrofa.Jedini ok radimax je od 1000 i 1200w ostalo,smrdljivi Adison-i.Chieftec je ok,a LC power pobedjuje u jeftinijoj klasi,konkretno LC600h-12 tera plocu+2x270x bez problema.Greje al tera godinu dana

Gresis Nenade, Raidmax 850w 12 komada rade preko 12 meseci i ni jedno nije crklo gurala 3x7950 dok je od 10 Chieftec-a crklo 7 komada, serija od 750w.

Nemojte se oslanjati samo na praktična iskustva kao što se ne treba oslanjati samo na teoriju. Ali kako god da gledaš chieftec CFT serija (CWT) je referentno napajanje i teško je bilo koji raidmax od toga bolji, a još gore bi prošao ako uporedimo globalno ta dva brenda. Slično je i sa kućištima, chieftec ne polaže na estetiku ali je za klasu bolji. Svako napajanje zna da crkne i iz vaše statistike koliko god da ste ih imali i koliko god da se nije/jeste pokvarilo ne izvlačite zaključak. Dakle chieftec-ova slabija serija napajanja APS (sirtec) je već sasvim solidna, a stari CFT i BPS kao i novi NAVITAS su odlična napajanja od kojih vam treba bolje jedino ako je potrebno biti fancy u društvu.

Poslednja izmena:
APS je imao poprilican broj reklamacija tako da ga ja makar ne bih uzimao u obzir.
Stari CFT je sasvim korektna serija bila.
BPS su odlicna napajanja, pogotovu jace varijante, 850W i jaca.
Navitas bi trebalo da je isto odlicno napajanje ali vreme ce jos pokazati.

CFT je unutra isto što i LC 8850 (za cft750 važi), tt toughpower i ako se ne varam cors tx750, sve iz tog vremena... ja sam imao LC iz te ekipe i super sam bio zadovoljan, sa neke 4 godine starosti je teralo 2-3-4 grafike bez problema na scryptu, nažalost pošto je bilo tako matoro vent je malo glavio, teško se okretao dok je hladan, jednom mi je komp bio ugašen dan-dva, kada sam ga ponovo upalio vent se nije startovao, ja pokrenuo kopanje monera i posle pola sata puffff... smrad i shutdown :) usijalo se i izgorelo, ništa nije povuklo sa sobom. glup razlog za crkavanje, i dalje samo napajanje nije bilo dotrajalo ali eto... ja bih to preporučio ali je problem što su ta napajanja sad već stara a nisu baš ni jeftina, možda ima i boljih (novijih, sa garancijom) izbora za sličan novac.

Ista je platforma ali cors ima kvalitetnije kondenzatore. Obzirom da su to vecinom 5-6 godina stara napajanja ja bi ih preskocio ipak. Cak je i moj stari svemocni HX620 poceo da zeza, skrpio je 7 godina 24/7 rada. Bolje je uzeti neko novije, to je srce masine od kojeg se ocekuje da radi godinama bez problema.

Sva ta stara dobra napajanja su u redu, ako mislite na to da su izgubila snagu ili slično. Samo treba da zamenite kondenzatore i biće kao nova.

Nazad
Vrh Dno