Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Sva ta stara dobra napajanja su u redu, ako mislite na to da su izgubila snagu ili slično. Samo treba da zamenite kondenzatore i biće kao nova.
Jesi video nekada kako izgleda Nippon Chemi-Con u HX620? Mene on plasi. Bez zezanja, plasi me. Ne mozes to da kupim bas gde hoces i kao zamenis za 3 minuta i bude ko novo. Nece nikada biti kao novo jer nemas gde da kupis kondenzatore tog kvaliteta kod nas.
Mogu da se kladim da ce crci pre kojntelekt nego to LC napajanje ;)
Me 2 :d
Ali opet, ja ne kupujem napajanje da mi radi mesec dana.

Napajanje 600W Chieftec GPS-600A8 - kakvo je ovo napajanje kad vec pricate o cifteku? koja je platforma odgovara mi sto ima 2x8 pin.
Kontam da moze drzat R9 280X vapor tri-x na kojentelektu jes da se kopa scrypt i da karta ima 2x8 pin ali bi trebalo da radi sto se tice snage samo nez kakav je kvalitet, ima li sta bolje za slicnu lovu?
Hajmo iskusni clanovi savjet :)

Napajanje 600W Chieftec GPS-600A8 - kakvo je ovo napajanje kad vec pricate o cifteku? koja je platforma odgovara mi sto ima 2x8 pin.
Kontam da moze drzat R9 280X vapor tri-x na kojentelektu jes da se kopa scrypt i da karta ima 2x8 pin ali bi trebalo da radi sto se tice snage samo nez kakav je kvalitet, ima li sta bolje za slicnu lovu?
Hajmo iskusni clanovi savjet :)

Koliko para dajes?

http://www.easycom.com.ua/power/thermaltake_smart_se_sps-630m/?lang=ru

Pronasao sam jedan test ima dosta slika i jasno je odradjen (vjerujem ko se razumije u napajanje da zna nedostatke bolje od mene) ono sta ja vidim CWT platforma sa kineskim kondezatorima sto je najveca mana uz poprilicno agresivan fan profil koji opet drzi dobre temperature.
Dobro se nosi na kraj sa i7 i furunom od GTX480 to je ono prakticno, kazu da je platforma ista kao i PSU Chieftec GPS-700A8
Evo testa i chifteca
http://www.easycom.com.ua/power/chieftec_gps-700a8/?lang=ru

moze mala pomoc
molex zuta i crna zica daju +12v a crvena i crna +5 ,e sad interesuje me znaci tih 12v je na grani maksimalne amperaze jel da (tj ako mi pise na napajanju 12V/30A)?
treba miner da steknem u moleks pa ne bi da pobrkam :D
i fractal design 600w essence sa 280x i miner od 60w moze zajedno? :D cpu je 4460

Da vuces 30A sa jednog molex-a, ludost ili ce se napjanje ugasiti ili ce zica izgoreti... 30A treba vuci sa vise zica... kojih tesko reci ako ne pise na napajanju kako su grane rasporedjene ako ih ima

Da vuces 30A sa jednog molex-a, ludost ili ce se napjanje ugasiti ili ce zica izgoreti... 30A treba vuci sa vise zica... kojih tesko reci ako ne pise na napajanju kako su grane rasporedjene ako ih ima

ne bih ja vukao 30A nego tako pise za 12V sve grane daje 30A bitno mi je samo da ne omasim zice posto mineru treba 12V a na maxu vuce 60W

btw koliko ja znam i koliko sam do sad napajanja rastavio (ne racunam modularno to nisam nijedno) sve to ide sa istog mesta)

Poslednja izmena:
ne bih ja vukao 30A nego tako pise za 12V sve grane daje 30A bitno mi je samo da ne omasim zice posto mineru treba 12V a na maxu vuce 60W

btw koliko ja znam i koliko sam do sad napajanja rastavio (ne racunam modularno to nisam nijedno) sve to ide sa istog mesta)

Sve ide sa istog mesta na pcb-u od napajanja al dotle imas 10 zutih zica.
Nije do toga dal ce izdrzati napajanje no dal ce zica izdrzati.
Jedna zuta zica ti je propisana na 4.16A sto je oko 50w.
Ja ti kazem da u prakci to moze biti do 60-70w
Preko toga palis zicu.

aha pa to bi trebalo da bude dovoljno....u principu porucio sam 1 Gridseed Dual Miner...e sad net je pun konektora za molex da se prikljuci masa istih na jedan molex ali ja ne bi da rizikujem zato i pitam ja bi stavio na jedan komp 1 miner...na netu pise potrosnja 7w ltc 60w btc mod e sad koliko je za scrypt ne znam :D pa sam ja racunao max opterecenje

aha pa to bi trebalo da bude dovoljno....u principu porucio sam 1 Gridseed Dual Miner...e sad net je pun konektora za molex da se prikljuci masa istih na jedan molex ali ja ne bi da rizikujem zato i pitam ja bi stavio na jedan komp 1 miner...na netu pise potrosnja 7w ltc 60w btc mod e sad koliko je za scrypt ne znam :D pa sam ja racunao max opterecenje
7-8 w , meni su 4 komada na napajanju iz neke radne stanice(max 200watno)

preventivno 4.5A kao i na sata konektorima kad stavis adapter na njih a mozes max malo vise 60W a 70W ne znam bas jedino ako je neko probao mozda je najbolje da probas 5.5A kao neki maximum tj. 66W. Inace to napajanje ima 30A na toj grani i tu mozes da ga opteretis bukvalno do 30A i preko ugasice se ako ne moze da izvuce. Ako ti treba jos struje mozes da uzmes od druge grane za procesor mada nema potrebe iskoristi maximalno prvu granu. Ja imam verziju od 650W prodaju ga kao integra gura 700W po potrebi mada je samo razlika u max snazi taj essence moze 560-570max verovatno i 600W u peaku da gura i vredi sve pare.

Kod mene Dlink DWA 140

Imam je ja, malo je bolja od one prosle 422 ili kako vec ,ali nista spektakularno , radi posao !

Najstabilnije ti je da uzmes ruter kao sto je Kurajber naveo jer ti stickovi vremenom hoce da se zaglupe ...

Vrh Dno