Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

MSI, po mom iskustvu sa 8 kartica, za izbegavanje kad je mining u pitanju.

Ne znam gde mi je nestala poruka pa da pitam opet koja je karta bolja za rudarenje? Sappihere vapor x ili msi gaming obe su 280x kartice . Posto imam mogucnost da nabavim nesto od te 2

Saphire dual-x nikako od 12karti 4 otisle kod jednog drugara jos godinu nisu sastavile msi neznam asus znam-preporuka mazga od karte

Znam da je asus dobar imao sam 280x 2 kom i odlicni su bili , moje 4 x 270 sapphire dual x rade kao prvog dana , a kod drugara na 2 od 6 otisli ventovi , sto nije strasna stvar. Opet kod drugog drugara 12 msi gaminga 270x rade super i lepo hlade . Znaci nisam pametan nikako.

@ Omnik , zasto su za izbegavanje gaming kartice. Crkava nesto ili odbijaju saradnju :) Ima garanciju kartica nesto jace od 2 godine , pa mi je ok varijanta.

Ko ima R9 280X vapor-x tri_x oc?
Kazu da je extra karta ali ako je neko ima i rudari iz iskustva da prenese utiske?

Ventovi se moraju odrzavati jednom u dva meseca kao i ciscenje od prasine, onda sve radi dugo!

Goldi imam ih ja..

Korektna kartica, ventovi klasika kao i na dualx modelima.. s tim sto imaju po 3 venta po grafi..

Lepo odrzavaju temperaturu u lokalu.. oko 65c im je temp na full loadu..

Odrzavanje kao i kod ostalih grafika (barem sto se mene tice).. svakih par meseci (prolece/leto), tj svaka 3 meseca (jesen/zima) izduvavanje prasine, i po potrebi zamena termalne paste.. ;)

Goldi imam ih ja..

Korektna kartica, ventovi klasika kao i na dualx modelima.. s tim sto imaju po 3 venta po grafi..

Lepo odrzavaju temperaturu u lokalu.. oko 65c im je temp na full loadu..

Odrzavanje kao i kod ostalih grafika (barem sto se mene tice).. svakih par meseci (prolece/leto), tj svaka 3 meseca (jesen/zima) izduvavanje prasine, i po potrebi zamena termalne paste.. ;)
oki super thnx ;)

Sto se tice Sapphire R9 280X DualX ja imam bas losa iskustva. Od 12 kartica 11 crklo u prvih 10 mjeseci. Cudi me samo kako je ova jedna prezivjela :) sve cekam kad ce pa da idem po jos jednu zamjensku. U zamjenu ovih sto sam reklamirao sam dobio Sapphire R9 280X VaporX tri-x i zvjer je u odnosu na Dual-X. Ima debeli pasivni dio hladjenja koji lezi na komponentama skoro preko cijele kartice, tri ventilatora koji hlade taj pasivni dio i stvarno su dosta hladnije i puno tise od Dualki. Dobio sam i MSI R9 280X twin frozr gaming. Super tiha i super hladna, hashrate bolji nego kod DualX.

@deklaracija Ne mogu sad porediti MSI i Vapor tri-x jer mi rade na razlicitim rigovima i kopaju razlicite algoritme pod razlicitim drajverima ali mogu ti reci da sam imao malih problemcica sa podesavanjem MSI kartica. Uglavnom i Vapor i MSI super rade, a MSI kartice su me iznenadile kao su tihe. Garanciju na sapphire sam dobio 2 godine, a za MSI 3.

Imam i gigabyte windforce r9 280x, a trebao bih dobiti i Sapphire Toxic :)

Poslednja izmena:
E hvala drugari , ja sam svakako uzeo ovu msi gaming . radi za sada fino. imam 2 god i 2 meseca garancije i ja sam zadovoljan . Radi tise nego sto je asus radio . Do duse leto je bilo , ali sve jedno , grejemo malo jace kucu zbog klinca, ali ok je , ja zadovoljan.

Sto se tice Sapphire R9 280X DualX ja imam bas losa iskustva. Od 12 kartica 11 crklo u prvih 10 mjeseci. Cudi me samo kako je ova jedna prezivjela :) sve cekam kad ce pa da idem po jos jednu zamjensku. U zamjenu ovih sto sam reklamirao sam dobio Sapphire R9 280X VaporX tri-x i zvjer je u odnosu na Dual-X. Ima debeli pasivni dio hladjenja koji lezi na komponentama skoro preko cijele kartice, tri ventilatora koji hlade taj pasivni dio i stvarno su dosta hladnije i puno tise od Dualki. Dobio sam i MSI R9 280X twin frozr gaming. Super tiha i super hladna, hashrate bolji nego kod DualX.

@deklaracija Ne mogu sad porediti MSI i Vapor tri-x jer mi rade na razlicitim rigovima i kopaju razlicite algoritme pod razlicitim drajverima ali mogu ti reci da sam imao malih problemcica sa podesavanjem MSI kartica. Uglavnom i Vapor i MSI super rade, a MSI kartice su me iznenadile kao su tihe. Garanciju na sapphire sam dobio 2 godine, a za MSI 3.

Imam i gigabyte windforce r9 280x, a trebao bih dobiti i Sapphire Toxic :)

Koliko na scryptu daje vapor-x tri-x oc? mislim da sad svi kopaju na cointelectu pa zato pitam,
Jel hynix memorija na njoj?

Pustio sam sad na 10-tak minuta da ti provjerim posto mi ne kopaju scrypt. Uglavnom daje oko 700-710 KH/s ali na 14.6 drajverima. Mislim da bi na 13.11 drajverima moglo dati i malo vise. Koliko sam ja izguglao hynix memorija je na njoj. MSI mi kopa scrypt na cointellect-u, i redi testiranja sam je pustio na jedan nalog i daje 711 KH/s.

Pustio sam sad na 10-tak minuta da ti provjerim posto mi ne kopaju scrypt. Uglavnom daje oko 700-710 KH/s ali na 14.6 drajverima. Mislim da bi na 13.11 drajverima moglo dati i malo vise. Koliko sam ja izguglao hynix memorija je na njoj. MSI mi kopa scrypt na cointellect-u, i redi testiranja sam je pustio na jedan nalog i daje 711 KH/s.

uh super hvala druze za info ;)

A da li je bolja varijanta uzeti onu glomaznu 7970 asus dct2 ili vaporx 280x mogu nabaviti za priblino iste pare ,cak je asus malo jeftiniji. Mada ima malo manju garanciju. Znaci sta je bolje od te 2 za rudarenje?

Prikačim sinoć na jedan rig wireless USB adapter, preko TV instaliram drajvere, odaberem mrežu, TV se diskonektuje, ali nema ga nakon par sekundi ponovo. Resetujem rig na dugme na napajanju, upalim, kad CPU vent se ne okreće. Ventilatori na svim grafičkim su se normalno okretali. Danas sam prvo probao da resetujem CMOS, ali nije ploča na to odreagovala. Na kraju iščupam 24-pin konektor i imam šta da vidim. :d

Napajanje je Chieftec CFT-750-14CS, doduše staro nekih 7-8 godina, ali je uvek radilo bez problema. Ploča je Asus P8H61-M PRO. U tom trenutku su u rigu bile samo tri 7850, na kojima sam prekinuo kopanje pre ubacivanja wireless adaptera. One ne bi trebale da vuku ni pola snage koju napajanje može da isporuči.

Možda je jednostavno napajanje od starosti popustilo, ali nije moralo tako lepu pločicu da povuče sa sobom. Pretpostavljam da ne bih trebao da se zezam sa kačenjem drugog napajanja, kad su već pinovi nagoreli.

Loš kontakt. Verovatno si malo po malo gurao. Da bi se to izbeglo, treba što brže ostvariti kontakt, a ne mic po mic.

Da, u početku radi, jer je "takav" kontakt bio dovoljan. Vremenom se na dodirnim površinama kontakta stvara "prelazni" otpor koji se povećava. Što se više povećava, snaga koja se razvija na (lošem) spoju je sve veća i na kraju dobiješ to što si dobio.

Poslednja izmena:
Da li uopšte pokušavati neku popravku napajanja - zamenu 24-pin kabla? Ploču sam dobro zagledao, ima samo nešto nagorele plastike oko ta dva pina. Moguće da bi i radila kada bi se to očistilo.

Ne verujem da je crklo i napajanje i ploča. Za napajanje, kao što znaš, provera preko spoja zelena-crna i unimer. Ako je ispravno, stavi novi ili drugi 24-pin priključak ili kabl na napajanje. Ako imaš neku pokvarenu ploču, odlemi sa nje 24-pin priključak i zalemi na ovu.

kupis taj konektor i uzmes komplet tih novih viljuski na netu, iskoristis dve ako moze a trebalo bi da moze te dve stare baci. Ako ne moze zbog kabla onda moras sve da zamenis viljuske sto opet nije problem samo ce ti kabel biti za niansu kraci. Na ploci je vazno da ocistis te dve iglice ostalo je nebitno i trebalo bi da radi. Doduse taj chipset je slab iako ploca deluje pripremljena za mining tako da i to uzmi u obzir da li vredi da se oko nje zezas, sto se tice napajanja svakako ti se isplati da ga sredis.

Poslednja izmena:
Vrh Dno