Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Pa savetujete da nosim u servis i placam popravku ako je moguća ili da kupujem odma napajanje?
Malo me nervira sto se tolko dugo ceka kad odneses nešto u servis, a I to sto ce mi naplatiti bar 1000 din, samo procenjivanje kvara.
A i koja je svrha da krpim 5 godina staro napajanje, plašim se da mi nešto ne osteti... Izgleda da cu morati novo da uzimam.

Nego čisto informativno, jel postoji ovde negde servis za Corsair napajanja... Ja se vise ni ne sećam gde sam kupio ovo napajanje... Hmmm dal beše Imtel...
A ni garanciju ne mogu da nadjem, verovatno je istekla, pa sam je bacio...

nema od tog vajde to moze da se popravi ali to vise nikad nije isto zato si i platio fabrici da uradi nisu te komponente birane bezveze, testirane a neke i uparene itd. kupuj novo ako ti treba za rudarenje

Da li ova stara konfa moze da se koristi za rudarenje:
Maticna Medion ms-7240
Intel Pentium D 830
3X1GB Kingston ddr2 800MHz
hdd 80GB
napajanje Cooler Master 700W
Stavio bih na nju 2x7970/280X/7950 preko ekstenera 1x16

ne vidim nigde nista o toj ploci, ako sva struja ide preko grafickih a sto manje preko pcie slotova trebalo bi da radi. Moze eventualno da trokira pa ces znati da ne moze da radi u toj varijanti...

Ta konfa sa napajanjem bi me kostala 80evra, ovamo u mom rigu imam jednu viska grafu pa bih uzeo jos jednu da to podelim na dva riga i da dupliram zaradu. Za 20 dana bih imao konfu i grafu dzabe, tako da mi deluje primamljivo samo ako moze da radi.

ne znam sta da ti kazem nezgodno je moze svaki cas da pukne a moze i da traje duze vreme, ja bi pre prodao tu viska i uzeo paket od 100e nego ulagao u hardver, danas je zaglavila nvidia izgubljen dan tek sam malopre video i restartovao sad je ok. Na tom paketu je zagarantovana zarada ne moras da gubis vreme na grafe i ostale gluposti mozes da se opustis. Naravno ako rizikujes bilo koju od ove dve opcije ako pukne nemas realno ovako isplativu alternativu za mining.

ne znam sta da ti kazem nezgodno je moze svaki cas da pukne a moze i da traje duze vreme, ja bi pre prodao tu viska i uzeo paket od 100e nego ulagao u hardver, danas je zaglavila nvidia izgubljen dan tek sam malopre video i restartovao sad je ok. Na tom paketu je zagarantovana zarada ne moras da gubis vreme na grafe i ostale gluposti mozes da se opustis. Naravno ako rizikujes bilo koju od ove dve opcije ako pukne nemas realno ovako isplativu alternativu za mining.

Tako je ovde sve moze da pukne, a ne mora.. ako pukne nema alternative posteno govoreci, ali ako ne pukne moze se nesto i zaraditi. Tako je sa crypto valutama od pocetka velik je rizik uvjek bio sta ce biti na kraju saznacemo ;)

Mozda je najpametnije sacekati i za jednu i za drugu soluciju, dok ne kapne neka kinta...

Poslednja izmena:
GA 270x spustiti na okruglo 1.000v uz pomoc VBE7

Da li napajanje LC600H-12 ili LC Power Silent Giant 650W moze da gura jednu HD7970 na 4 naloga? Ako ne moze, sta onda preporucujete?

Poslednja izmena:
to lch 12 napajanje od 600w radi bez problema , na nekim rigovima 2 god bez ijednog prekida (ta napajanja su terala mesecima 2x5850 i bila mlaka i hladna, a mnogo izvikanih chifteca je pocrkavalo), jednom recju najbolje najjeftinije napajanje na trzistu

Ja sam ga imao na obicnom kompu za surf/igre i crklo posle par meseci. A teralo je samo 7770 i AMD Phenom 720 BE. A iskustvo sa njegovim servisiranjem od mesec dana je takodje bilo fantasticno

druze to LC napajanje od 600W se pokazalo kao NAJbolje i najjeftinije napajanje na trzistu, ti si izgleda "ubo" neku losu seriju, ima ovde ljudi koji sa takvim napajanjima rudare vec 2 godine i nemaju nikakvih problema, sto bi se reklo za te pare nema bolje :)

ma ok, samo govorim da ljudi ne bi bili u zabludi ima dobrih stvari i za male pare :)

Za koliko košta LC 600 nije loš, ali nemojmo da se zanosimo, moj TTake 420w lite power je za nijansu jači i daje bolje napone :) Jedna jaka kartica 7970/280x može sa tim napajanjem može da isporuči 330-350w bez problema (taman grafika 200-250w + ostatak kompa ~100w).

Možeš i Heaven ili Valley, dovoljno su "teški" da isprovociraju problem ako postoji.

Pozdrav ljudi.
Imam jedan strasno iritirajuci problem i molim za pomoc i misljenje iskusnih korisnika.
Ovako stoje stvari:
Moj rig se sastoji od 3 graficke karte Asus R9 270 (jedna je na PCI x16 slotu, a dve na PCI 1x), maticna AsRock BTC Pro 61, 4 GB RAMA, imam extendere bez moleksa, napajanje je Raidmax 850 w i sve radi kako treba, ali je problem u tome sto prilikom svakog nestanka struje, ili prekida napona i restarta sistema, slika vise ne bude na ovoj jednoj grafici, sto je na PCI 16x (glavna), nego na nekoj od ove dve preostale, tj maticna ili bios mi iz nekog razloga menjaju stalno redosled citanja grafickih, a u igri je i integrisana grafika (to sam skontao tek juce), sto jako iritira, jer moram svaki put da restartujem komp vise puta, kako mi ne bih opet bacio sliku na ovoj glavnoj sto je na PCI 16 slotu.
Sta to moze biti i da li neko zna kako da ovo resim?
Hvala puno unapred!

Jel ti iskljucena ta integrisana? Ako nije iskljuci je, mozda ti to pravi problem sa detekcijom. Ja nikada nisam imao taj problem ali nisam ni koristio integrale.

Jel ti iskljucena ta integrisana? Ako nije iskljuci je, mozda ti to pravi problem sa detekcijom. Ja nikada nisam imao taj problem ali nisam ni koristio integrale.

Pa nije ukljucena,koliko ja znam, mislim ne znam kako da je iskljucim, gde se to radi, u biosu, ili...nisam video nigde tu opciju?
Kontam da bi trebalo bios sam da prepozna, jer mu je podeseno da cita prvo PCI Express slot,e sad po kojoj logici on svaki put kad restartujem komp, ucita drugu grafiku, a ne tu sto je na PCI 16 slotu?? To jako iritira i bzv njakam plocu i napajanje, pa svaki put moram vise puta da restartujem, dok ne baci sliku na tu srednju, gde bi uvek trebalo.

Nazad
Vrh Dno