[SAJ]ber Kurajber
Uticajan
- Učlanjen(a)
- 17.04.2004
- Poena
- 1,585
Cak i napajanja sa 4 grane imaju obicno raspored: 2 za grafike, 1 sata, 1 moleksi. Naravno prve dve mogu da guraju mnogo vise ako druge dve nisu max opterecene.
To jeste, znam za to ali svakako ce imati problem sa sestopincima a nisam bas ni siguran u kablove na tim adapterima. Ako slucajno ne bude X11 a karte malo povuku struje... Samo zbog toga, da ne plane nesto zbog kineskog kablica sa 3 licne unutra.
Ali 3x270 lagano napajanje gura i bez frke za povezivanje. Totalni paradoks.
90% ploca koje imam su h61..
90% su asus u pitanju
Apsolutnih 100% extendera su odseceni 12v vodovi i svaki extender vuce 12v direktno sa molexa.. tj direktno iz napajanja.. samim tim nema vise grilovanih maticnih ploca..
Opet s druge strane, ima i onih koji vise vole da se igraju bez molexa.. ali kako god
Manjak 6pin i 8pin konektora uvek moze da se nadoknadi sa drugih konektora koji su visak na napajanju (4pin cpu, molex i sl..) uz malo kreativnosti i neku jeftinu lemilicu.. a da pri tom ne ostetis napajanje, tj dobijenu garanciju![]()
Ok, ja bi voleo da si procita lepoo to sto si naveo ali posto nisi...
Covek je lepo napisao da ta dva pci-e naponska jako blizu i da ne mozes da utaknes u dve graficke osim ako ne koristis produzetke.
Osim toga sve i da uspes da ubodes ima problem sto imas samo 2 moleksa. Za svaki 6pin adapter ti trebaju 2 moleksa. Znaci imas manjak 2 komada. Jedino da stavljas racve ali to bas i nije pouzdano jer mozes da preoperetis te kablove koji namenjeni vecim potrosacima a i to je pod uslovom da mozes da ubodes one sestopince u dve grafe a covek kaze da su kablovi kratki.
Dakle, dzaba ti je sto napajanje ima snage kada nemas kablove za tu gimnastiku
Mogao bi bez frke da guras 3x270 ali ne mozes 2x270x bez velike gimnastike :d
Srecno.
Manjak 6pin i 8pin konektora uvek moze da se nadoknadi sa drugih konektora koji su visak na napajanju (4pin cpu, molex i sl..) uz malo kreativnosti i neku jeftinu lemilicu.. a da pri tom ne ostetis napajanje, tj dobijenu garanciju![]()
zna li neko koliko trose dve safirke 7950 dual-x u crossfire modu?
hocu da kupim dobar UPS pa da znam otprilike.
Zavisi od voltaze i kloka - izmedju 400 i 500w.
Apsolutno ni jedan seckan ekstender, i svi su bez molexa, ukoliko se zna sta se radi![]()
Elem, na 2 riga imam po 4 grafe (I: 2x280X + 2x7950, MA770 UD3, CM 1000W (single rail) i II: 2x7970 + 2x7950, TT Toughpower 1500W (multi rail), Hydra), ovo bez problema radi 7-8 meseci po ceo dan (hydra i vise od godinu dana), kopaju skriptu, svi ekstenderi na dodir su hladni.
Najbitnije od svega je undervolt - sve graficke mi MAKSIMALNO rade na 1.03 V (7970 rade na 0.98v), tako da verujem da ni jedna od njih ne trosi vise od 150W, sto bez ikakvih problema moze da isporuci 2 x 6 pinski konektor, dok za one koje imaju 6+8 ili 8+8 tek nema zime, posto smo ustanovili da graficka prvo vuce struju sa moleksa, a tek kad zafali, vuce sa ekstendera.
6 koliko nece ni na kojoj ploci bez mrvicu gimnastike. Mozes da procitas na netu slobodno sta da radis, ostavio bi ti link ali sam na fonu. Lako ces naci![]()
Po mojim iskustvima ako nisi mazohista, ne guraj 6 grafika na 1 plocu. Ne zato sto ne moze vec sto skoro pa eksponencijalno povecavas sanse da ce se neki seks desiti tu. Plus tesko da ces ih ohladiti ako nije vodeno.
4 kom je neka sigurica, da te glava ne boli.
Po mojim iskustvima ako nisi mazohista, ne guraj 6 grafika na 1 plocu. Ne zato sto ne moze vec sto skoro pa eksponencijalno povecavas sanse da ce se neki seks desiti tu. Plus tesko da ces ih ohladiti ako nije vodeno.
4 kom je neka sigurica, da te glava ne boli.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari