Apsolutno ni jedan seckan ekstender, i svi su bez molexa, ukoliko se zna sta se radi
Elem, na 2 riga imam po 4 grafe (I: 2x280X + 2x7950, MA770 UD3, CM 1000W (single rail) i II: 2x7970 + 2x7950, TT Toughpower 1500W (multi rail), Hydra), ovo bez problema radi 7-8 meseci po ceo dan (hydra i vise od godinu dana), kopaju skriptu, svi ekstenderi na dodir su hladni.
Najbitnije od svega je undervolt - sve graficke mi MAKSIMALNO rade na 1.03 V (7970 rade na 0.98v), tako da verujem da ni jedna od njih ne trosi vise od 150W, sto bez ikakvih problema moze da isporuci 2 x 6 pinski konektor, dok za one koje imaju 6+8 ili 8+8 tek nema zime, posto smo ustanovili da graficka prvo vuce struju sa moleksa, a tek kad zafali, vuce sa ekstendera.
Od oko 200 ekstendera koje sam koristio i koristim, SVI su bez molexa. Ako pricamo o onima koji nisu USB extenderi.
Svojevremeno sam od jednog clana uzeo neke kompletne rigove koji su bili sa 4 grafike na h61 ploci i svi extenderi sa molexom.
Po meni je to kljakavo radilo.
Dok nisam sve do poslednjeg izmenjao, nisam imao sna koliko je to sve bilo nestabilno, bamt pucao bez razloga itd... sto nekih zayebancija, a hashevi izgubljeni.
I mislim da cak kinezi nisu ni doveli struju sa 12v gde je trebalo na tim extenderima.
Pravio sam ranije sam extendere sa dodatnim napajanjem i koristio ih kako bih testirao sve i svasta i dan danas ih imam. Negde su extenderi sa molexom "must have". Recimo ako hocete duzi extender ili slicno.
Bili su potrebni za starije ploce, soket 775, ne na svima.
Danas imam dosta komponenti i rigova, gledam da unificiram koliko mogu, zavisi od nabavke da li je moguca.
35% su mi asus h61 ploce, 10% su neke trece, 55% su asrock pro btc h61.
Ni na jednim nemam problema. NIGDE nenam dodatno napajanje na flat extenderu. Ni jedna ploca nije spaljena. Reklamacije na komponente su 99% slucaj da su zaribali ventovi.
Generalno je pravilo da najvise struje preko extendera vuku ventilatori na grafickoj karti. I ploce gore kada se ventovi preopterete recimo leti. Plus spoljna temp. I onda se ili istopi 24-pin ili izgori sam extender (ako nije 28awg ili bolji). A katkad i pci-e slot (ali je to najvise do loseg proizvodjaca extendera).
Uzeo sam u martu 200 komada USB extendera i moram reci da su se dobro pokazali. Pogotovo mi se svidjaju jer imaju i SATA na MOLEX adapter, nema vise da nedostaju molex prikljuci na napajanju.
Sa kablom od 60cm mogu da izmestim grafike kako god mi odgovara. A to je i bila poenta upustanja u tu avanturu.
Kao sto stormbringer rece, treba da se zna sta se radi.