Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

mustek je spaljivao komponente ostavljajuci samo flopi??? prijatelju da nije grom direktno udario u musteka ili je pak sami mustek jaci od groma po ovome. eto apc je broj jedan pa mi preko njega sagore risiver kod malog pada napona. toliko o markama. izgleda da pravila nema. trenutna moja zastita je apc prenaponska pa na nju mocni mustek. dakle od groma njega stiti APC. a njegova je namjena samo da ne dozvoli one padove napona u mrezi.

Mustek je jedno neopevano jeftino raspalo djubre na koje ne bih stavio ni pregorelu sijalicu da mi cuva, a kamoli nesto skuplje! Na poslu su mi crkla par komada, ljudima je ovde iznenada i podmuklo spaljivao komponente za dobar dan (ostavljao je samo floppy u zivotu), net je pun 'pozitivnih' kritika...

Mustek ne stiti od nicega to je djubre tesko barem u ovoj klasi uredjaja, totalne neispravno djubre koje se rekalamira da radi posao... a UPS-vi sluze da stite od nestanka struje i donekle do udara gromova itd, to sto ce neka koponenta samo od sebe uginuti (spaliti se ili sta vec) to je druga stvar... tu zastite nema

prika od udara groma ovaj mustek stiti apc. znaci da je zadatak musteka samo da drzi napon bar minut dok ne ugasim racunar a on ga drzi i pola sata.

Mustek ne stiti od nicega to je djubre tesko barem u ovoj klasi uredjaja, totalne neispravno djubre koje se rekalamira da radi posao... a UPS-vi sluze da stite od nestanka struje i donekle do udara gromova itd, to sto ce neka koponenta samo od sebe uginuti (spaliti se ili sta vec) to je druga stvar... tu zastite nema

Kazao sam vec Mustek je neispravno smece, ko ga koristi nema pojma da je to zlo/djubre tesko... sa njim moze samo vise problema biti

Imao djubre 2-3 komada ni jedan nije radio posao, vidjao na terenu gomilu djubreta, u principu rade na gradu lazno/prividno gde po godinu dana ne nestane struja onda par puta uspeju da prebace na bateruju... sve ostalo sto tvrde da stite rade JAKO lose ili cak ni neradi
pouzdano znam da je procenat reklamacija na nove 25% a da ljudi imaju mogucnost da ih testiraju da struja netsaje svaki dan, procenat skarta bi bio 80%

pa hebem im mater sto ih prodaju onda. jos mi treba pored svih zastita nesto i da crkne

Pa jer se kupuju... ljudi voje jeftine stvari :)
Meni je prodavac rekao sto si ga kupio ako ti struja nestaje svaki treci dan... ja sam se kao trebao raspitat i znati da je djubre a to sto mi se prodavac kunuo da nema reklamacija uopste to je normalno, po njemu ja sam kriv :d

Kopa li neko X11mod algoritmom sa starijim karticama.
Zanima me koliko se moze izvuci sa 6970,6950,6870,6790,5850 i 5830 karticama.
Ako neko kopa i ima gotove bin-ove slobodno neka baci link :)

Zadnji x11mod:
5770 950/1200 841 Kh/s
7850 1050/1200 1953 Kh/s

ako je 270X povezana usb extenderom da li je dovoljno za ozbiljan mining jedan sestopinac sa napajanja i 1 SATA to 6-pin PCI-e adapter ili mora 2 SATA to 6-pin PCI-e adapter?

Koliki je napon dovoljan za 280x da radi na 1100/1500 x11? Ja dvoje trenutno drzim na 1020/1500 1.1v i daju malo preko 3.9 Mh/s

Zavisi od karte do karte al uglavnom 1100-1131-1144

Na 1.1V mi puca miner nakon nekog vremena. Mislio sam da flesujem napon na 1.2V ali vidim da nema potrebe toliko dizati.

Da previse je sem ako neces ici na 1150/1500

Pa sad pitanje je da li se isplati toliko nategnuti clock. Koliki je hashe i temp na tom clocku i na koliko ti drzis svoje karte?

Na moneru sam 1100/1500 1100mv 495 po karti Asus 280x hynix win 8.1 13.12 driver

nisi u trendu ima novi majner :D

Sta kopate sad a da vam se koliko god isplati ? I sa kojom snagom ?

Na moneru sam 1100/1500 1100mv 495 po karti Asus 280x hynix win 8.1 13.12 driver

Hvala. Mislio sam da kopas x11.

Preko 3.9?
Na tim klokovima moje daju 3.05

Imas negdje u temi novi miner koji daje dosta ubrzanja. Na 1100/1500 mi daju skoro 4.2 ali mi puca miner zbog malog napona.

Vi se bas odvaljujete od monera. Meni su sve masine na linuxu (pimp os) tako da od monera nema nista. Probao sam da kopam na pokrenem cpu miner na ubuntu 14.04 ali mi nesto nije poslo za rukom.

To sam i koristio ali mi nesto nije uspjelo. Sad ne mogu tacno da se sjetim sta me zezalo. Probacu ponovo.

treba mi hitan odgovor! da li x11,x13,x15 algoritmi rade sa 2gb rama ili mora bar 4gb ako je u ploci 750ti 2gb x n kartica?

Vrh Dno