Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Preko hex editora mozes da odradis sta pozelis ali igraj se samo ako imas 2 biosa na kartama, posto mozes da ih s****s lagano :) skini neki hex editor sa neta pa pogledaj ROM

To mi je i namera , samo da se nakanim :p

Pozdrav. Imam problemčić. Postavio sam slično pitanje i nisam dobio odgovor. Nadam se sa ću ovaj put imati više sreće.
Imam rig sa 3x5970, kada su mi dve prikopčane radi perfektno. Kada sve tri priključim Win 7 64bit ih prepozna i sve je u redu dok nestartujem miner, onda blokira ceo rig. Sve komponente su ispravne, drajveri naj noviji, nema šta nisam probao. Dali neko ima ideju šta bi moglo biti u pitanju.

Jesi probao da te dve što rade isključiš i staviš samo tu treću, najpre vidi da li je kartica ispravna. Pošto su to dual GPU kartice probaj svaki gpu pojedinačno mislim da može da se isključi i control centra...

Probao sam i to. Neznam dali bi možda više odgovarali neki stariji drajveri? Možda neko podešavanje u conf fajlu? Dali neko koristi ove kartice,pa da mi postavi podešavanje? Ja nemogu na netu da nađem.

Kažeš probao si i to ali nisi napisao šta se dešava ? Budi malo opširniji ako želiš da ti pomognemo.

Povezivao sam jednupo jednu grafičku karticu i testirao ih. Promenio memoriju. Menjao portove... Neznam dali za tri grafičke treba neko posebno podešavanje u win? Kada sam probao da oc samo dve isto se dogodilo, jednostavno sve blokira, neće ni da se ugasi rig. A na youtube lik oc odradi bez problema. Nije oc ni bitan, samo bih voleo da mi prorade sve tri kartice zajedno. Moglo bi da bude nešto oko podešavanja minera cgminer kod kopanja ltc mi izbaci neki error kod conf fajla ali kopa normalno na 1380 kh/s sa dve. x11 isto lepo radi sa dve na 3,9 mh/s. Probao sam da menjam podešavanja u conf fajlu ali nisam baš mnogo stručan i nije upalilo.

Poslednja izmena:
probaj da im izmenjas mesta, ja sam imao trip da mi nije radio rig sa cetiri graficke i kada sam zamenio mesta onda je radilo, zasto...nemam pojma!

Pozdrav. Imam problemčić. Postavio sam slično pitanje i nisam dobio odgovor. Nadam se sa ću ovaj put imati više sreće.
Imam rig sa 3x5970, kada su mi dve prikopčane radi perfektno. Kada sve tri priključim Win 7 64bit ih prepozna i sve je u redu dok nestartujem miner, onda blokira ceo rig. Sve komponente su ispravne, drajveri naj noviji, nema šta nisam probao. Dali neko ima ideju šta bi moglo biti u pitanju.

Koje napajanje? Ima grane?

Povezivao sam jednupo jednu grafičku karticu i testirao ih. Promenio memoriju. Menjao portove... Neznam dali za tri grafičke treba neko posebno podešavanje u win? Kada sam probao da oc samo dve isto se dogodilo, jednostavno sve blokira, neće ni da se ugasi rig. A na youtube lik oc odradi bez problema. Nije oc ni bitan, samo bih voleo da mi prorade sve tri kartice zajedno. Moglo bi da bude nešto oko podešavanja minera cgminer kod kopanja ltc mi izbaci neki error kod conf fajla ali kopa normalno na 1380 kh/s sa dve. x11 isto lepo radi sa dve na 3,9 mh/s. Probao sam da menjam podešavanja u conf fajlu ali nisam baš mnogo stručan i nije upalilo.

ajde ti lepo uzmi bamt ili smos i pokreni ga, meni su mesecima 5970 karte radile na bamtu bez i jednog problema, ali cisto da znas da 5970 ako se ne ohladi dobro jako lako crkava jedno jezgro

Moze li nakon odredjenog vremena rudarenje da ostavi traga na karticama? ne mislim da ih bukvalno sagori nego da se dogodi da pokaze lose karakteristike u reprodukciji videa u igricama itd?

ne znam bas da li je pravo mesto-ali imam jedno pitanje(ne znam sta misle forumasi i neko nadlezan:D)...da li je moguce da se naprave ovde oglasi za mining-prodaja/kupovina celih rigova ili delova za mining (dakle kad neko prodaje kupuje namenski cele rigove, ili vise kartica, ekstendre, i sl...)?

cisto da to lakse moze da se uoci

aha. nisam to znao. ali deluje kao dobra opcija...za ljude koji bi da kupe ili prodaju nesto od rudarske opreme...jer je u oglasima tako nesto tesko uocljivo..na stranu sto ovde imamo sad i realnu mogucnost rentiranja mining opreme:)

ps.a a ako bismo potpisali virtuelnu peticiju?:D jel bi to pomoglo:)

Apsolutno ne :d
Uostalom prodaja rigova je poprilicno retka, nema smisla da maltretiramo administraciju zbog tako necega.
Jel te zanima da kupis neki rig? Samo reci, odmah te ja spojim s ljudima ;)

Moze li rudarenje da umanji performanse graficke? Da ista pocne nakon odredjenog vremena davati losu sliku?
Pitam vec drugi put...

pa moze samo ako se pocne "kvariti"..ako ne baca artefakte i kuleri rade ok miran si... svakako da je ocekivani prosecni zivotni vek kartice koja radi u rudniku manji nego one koja nije rudarili, tj koja nije arcena

a ako pitas da li ce grafika raditi, a da npr igre/3m mark i sl rade slabije na njoj zbog rudarenje-koliko znam nece...

da da to sam bas pitao da se ne desi recimo da nakon rudarenja od par meseci pocne da daje mutnu sliku lose performanse itd...

ima li neki dobar program za benchmark kartica da uporedim rezultate sa novim karticama :)

pa moze samo ako se pocne "kvariti"..ako ne baca artefakte i kuleri rade ok miran si... svakako da je ocekivani prosecni zivotni vek kartice koja radi u rudniku manji nego one koja nije rudarili, tj koja nije arcena

a ako pitas da li ce grafika raditi, a da npr igre/3m mark i sl rade slabije na njoj zbog rudarenje-koliko znam nece...

Ako si "ubo" lošu seriju kartice može da ti rikne i posle par meseci igranja a ne rudarenja...za "prženje" kartica je dobar furmark a imaš i 3Dmark, Unigine Heaven DX11..itd

Poslednja izmena:
Zdravo svima,

imam par pocetnickih pitanja.
1. Da li se jos uvek isplati rudarenje npr. sa 1 ili 2 graficke kartice (ili mora vise kartica da bi bilo isplativo)?
2. Ako se isplati da li moze neka okvirna cifra/kolicina coina koja moze mesecno da se dobije.

Pozdrav I unapred hvala na odgovoru

1. Ne isplati se nikako.
2. Pogledati odgovor pod 1.

Hvala za brz odgovor.

Za odgovor pod 1 da li si mislio da nije isplativo za mali broj kartica ili da vise uopste nije isplativo?

I jos info da li se Nvidia grafike nisu korisitle za rudarenje zbog losijeg odnosa cena/brzina rudarenja (post ovidim u post-ovima da se samo AMD grafike spominju)?

Pozdrav

Zdravo svima,

imam par pocetnickih pitanja.
1. Da li se jos uvek isplati rudarenje npr. sa 1 ili 2 graficke kartice (ili mora vise kartica da bi bilo isplativo)?
2. Ako se isplati da li moze neka okvirna cifra/kolicina coina koja moze mesecno da se dobije.

Pozdrav I unapred hvala na odgovoru

Jedna 280x kartica ti kopa 0.1 DRK-a dnenvo (sto je oko 0.35-0.4$ dnevno), pod usplovom da radi 24h i trosi negde oko 150 W .. .

pa sada racunaj da li se isplati ...

Mi svi koji kopamo ne prodajemo odma nego cuvano i cekamo da skoci cena da bi prodali (tako da se nadamo zaradi, e sada koliko se isplati to moras sam proceniti ... ) ...

Nikako nije isplativo, ili je zaista minimalno isplativo s obzirom na potrebna novcana ulaganja...

Ranije nisu ali izgleda da se pojavljuju algoritmi gde su se Nvidia-e pokazale bolje, ali ni njima ne rastu maline, to ce ti objasniti neko ko to prati...

Nvidiji itekako rastu maline zadnja dva meseca. Whirlpool, doom, a sad xcn. Daleko bolje nego ati. Sa 5x750ti daleko više zaradim nego 280x rigom

@Detektor,Sunce86 hvala puno za odgovore (ako je bas tako mala cifra onda se ne isplati)

@Dade, izvini ako nije tajna koliko mozes da zaradis sa tih 5 kartica (koje kostaju oko 700 Eura)?

Pozdrav

Zaradi da plati struju i ostane mu jos za kiflu i jogurt a ponekad moze da kupi i burek sa sirom.

Vrh Dno