neverovatno, price se vode o tome kako je GPU mining isplativ za nekoga jer ide zima, pa rasporedjivanje rigova po stanu, pa da li imas CG ili se grejes na struju, da li zivis u garsonjeri ili penthouse-u, da li imas PVC stolariju ili ti bije promaja zimi kao na mecavniku. pa sada kada se sve od toga sklopi - jednom promilu ljudi je isplativ GPU mining. da li neko vidi apsurd ovakve rasprave? sve je otislo u djavola kada se nalaze takva opravdanja za kopanje.
da, naravno da znam kako zvuce X11 masine. zvuce mnogo tise od scrypt masina ali opet nisu besumne da bih ih razbacao po stanu i pravio se da ne postoje. ali ok, verujem da ima nekih ljudi koji nalaze u GPU ogrevanju racunicu pa neka uzivaju u tim carima, bez ironisanja i sarkazma.
sto se tice pumpa, pa nista ako bude sledece godine. ja bih cak bio presrecan da bude za godinu dana. samo da ne bude za 3god. jer da mi je neko rekao da cu da oderem kozu na siljak samo da vratim pare i eventualno zaradim nesto malo preko, tj. da cu cekati nekoliko godina, ne bih ni ulazio u tu pricu. i ne, nisam mislio da cu kupiti stan sa par grafika ali isto tako nisam mislio da ce biti ovakav cemer.
to sto ima krupnih igraca ne znaci da oni ne mogu da se preigraju i izgube. i to je sasvim legitimna opcija. a sto se ovoga tice:
I dali ce onaj ko je kupio novcice umesto sto ih je kopao ista bolje proci? Ne, proci ce jos gore jer je zarobio lovu i nije zaradio nista od skoka.
proci ce bolje jer je za istu kolicinu novcica dao manje para nego ulazuci u GPU mining. ako pumpa nikada ne bude, manje je na gubitku, na stranu sto ne mora da kopa, odrzava rigove, rasprodaje grafike i slicno. ako ulozi istu kolicinu kesa za kupovinu coina i kupi ih vise, opet ce bolje proci jer i da pumpa ne bude opet ce imati vise para u coinima, ma koliko malo vredeli.