Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

cx750 je model

imaš po radnjama cooler master g750m, 62A single rail, CWT unutra, 2 kabla sa po 2 6+2pin konektora, modularno. nešto preko 10k je.

5 godina garancije, zaboravih

Poslednja izmena:
Hm, negde piše da ima 2x PCI-e (amazon, newegg)... jel možemo da potvrdimo da ima 4x PCI-E bar 6 pinova?

možda je to neka novija štekarska revizija, jer moji modeli svi imaju 4 odvojena sestopinca na 4 kabela.

proveri pre kupovine za svaki slučaj.

Kaže čovek 4x pci-e... poručio sam, stiže u petak.
70 eur a garancija malo sutra :)
Uzdam se u kvalitet corsair-a a imam jedno 500eur u hw koji stoji ili je za servis i mesecima me mrzi da se pozabavim sa istim.

Poslednja izmena:
Jos se ni beton nije osusio a ovi naslagali police i prikljucili asice. Njima se isplati da sazidaju i nuklearku pored s tolikom potrosnjom struje. Svaka im cast, ako nista drugo bar znaju da stancaju sve zivo u najkracem roku.

druze uradi kako zelis , samo nemojte vise da smarate, da se ne isplati
pozz

Bas, vole da sabotiraju i mrace ovi sto ne vole LTC sem u nekim grafikonima... stepenicama...

Juce sam bio u rudniku koji je otplacen kompletno ( ranije jos pa su zamenjene stare karte sa novim) u pitanju je 110 kartica 280x i 290x sa snagom oko 55.000 kh ( radi se Monero trenutno ) na industrijskoj struji je sa fiksnim zakupom od 600e.
Ovaj rudnik je za predhodna dva meseca napravio 4100 monera a prosek prodaje po komadu je 2.1$...

Ma ne GPU minig je mrtav...

Poslednja izmena od urednika:
Bas, vole da sabotiraju i mrace ovi sto ne vole LTC sem u nekim grafikonima... stepenicama...

Juce sam bio u rudniku koji je otplacen kompletno ( ranije jos pa su zamenjene stare karte sa novim) u pitanju je 110 kartica 280x i 290x sa snagom oko 55.000 kh ( radi se Monero trenutno ) na industrijskoj struji je sa fiksnim zakupom od 600e.
Ovaj rudnik je za predhodna dva meseca napravio 4100 monera a prosek prodaje po komadu je 2.1$...

Ma ne GPU minig je mrtav...

niko ne kaze da je mining mrtav odavno, za god dana mogao je sa tim masinama da zaradi za par tenkova da ima da se zeza i da mu jos ostane para za smoki
pricamo da je SADA gpu mining mrtav, znaci onaj ko hoce da krene sad da ulaze u masine itd..

GPU minin nije SADA mrtav samo je trenutno lose isplativ. Kada cena skoci bice isplativ ali tad je dzaba da se ulaze HW kada nema novcica da se prodaju. Dok se nakopa nesto cena opet padne i krece kuknjava... Ako tako gledas onda nikada nece biti dobro vreme za ulaganje u masine.

Ako neko hoce da ulaze u hardver sad je prilika posto su po oglasima dzabaleska

Neeeee, upravi si otvorio pandorinu kutiju. Sad ce rasprava da krene od nule :d
Nesicu, sada vlada neka nova struja koja se s tim bas nebi slozila i poprilicno su netolerantni prema gpu rudarima. Bolje reci da si se salio.

Како су вам се показале карте Sapphire Tri-X 290 и Gigabyte 290X Windforce? Планирам да узмем једну за свој комп, па да видим да ли сте имали проблема са неком? Разлика у цени је минимална

GPU minin nije SADA mrtav samo je trenutno lose isplativ. Kada cena skoci bice isplativ ali tad je dzaba da se ulaze HW kada nema novcica da se prodaju. Dok se nakopa nesto cena opet padne i krece kuknjava... Ako tako gledas onda nikada nece biti dobro vreme za ulaganje u masine.

rekoh i ranije, ne ulagati u gpu, ulozi u ltc, razlozi objasnjeni

da, da objasnili smo , kako kome, nekome je sad najisplativije ulagati u GPU, a neko bi da se kocka, jer je to naravno najisplativije

Ne znam ni sam.
Pazi ovako presek stanja.
Da sam pre 70 dana prodao karte( sto su neki predlagali, gpu mining mrtav i ostalo...) i kupio ltc za 2500$ i danas prodao izgubio bi 1000$ ali ja sam kopao monero i zaradio 2500$ i imam karte koje i dalje zaradjuju dolare.
Pricam za 70 dana. E sad ako LTC skoci na 20-30-50$ to je druga prica.

Ne znam ni sam.
Pazi ovako presek stanja.
Da sam pre 70 dana prodao karte( sto su neki predlagali, gpu mining mrtav i ostalo...) i kupio ltc za 2500$ i danas prodao izgubio bi 1000$ ali ja sam kopao monero i zaradio 2500$ i imam karte koje i dalje zaradjuju dolare.
Pricam za 70 dana. E sad ako LTC skoci na 20-30-50$ to je druga prica.

pa valjda smo zbog toga i ovde, sto cekamo da ltc skoci :)
ja samo kazem,tj pitam koliko vremna jedna 280x treba da iskopa 40 ltc-a (i monreo kopajuci, bilo sta da kopa) ?

Treba mnogo, ne mogu da racunam. I slazem se ja da je najbolje uzeti novcice. Ali niko ne moze reci da se grafike ne isplate a neki govore i da su glupi svi koji kopaju.
Za grafike je po sadasnjoj ceni jako veliki period otplate ali visoku cenu mozes uhvatiti samo mesec dana u godini mozda i to je to. A tada se za mesec dana kopanja u bilo kom periodu grafike same otplate. S grafikama je malo specificna prica da moras jedan ciklus da odradis i da ih otplatis. Posle toga je racunica potpuno drugacija. Ali ako poredis kupovinu novcica i ili kupovinu grafika, novcici ce uvek da pobede kod mene.

Nismo svi isti pa tako je neko talentovaniji za veliku GPU mining operaciju, i ima tone zivaca a i znanja za neprestana podesavanja, menjanja parametara i proveravanja zasto sad nesto ne radi itd, ali i zaradi solidno na kraju (ako se ne zayebe kod prodaje). Neko lepo i elegantno prati berze i kupi jeftino proda skupo i za mnogo manje vremena ima vecu (ili istu) zaradu. Berza na je mozda na prvi pogled mnogo rizicnija a u sustini i ne mora da bude tako, jer sigurno covek na berzi ne ulaze sve novcice kao sto ni GPU rudar ne prodaje bas svaki coin nego cuva nesto i u steku valjda (a nesto je i povadio iz sistema u $ valjda :D).
Fazon je da svako podrzava opciju gde je imao, ima mnogo vise uspeha i gde se bolje oseca, ja se do sada nisam osecao sigurno ni u jednoj varijanti i nemam velike uspehe :d (btw verovatno bih i ja ulagao u hardver da imam besplatnu ili prejeftinu struju kao neki ljudi u nekim varijantama ;)).
I naravno svako kopanje sa 10-20 kartica je smesno, tu nema zarade, onaj primer od 110 kartica i monero je vec nesto. Ispod 50ak jakih kartica nema smisla, ja cu pre ili kasnije prodati moje samo ne znam kome :).

Poslednja izmena:
Samo sto menjacnice zahtevaju mnogo vise vremena od kopanja. Ono moras da pratis, da gledas grafikone i stepenice. Mene to smara, pogotovu kad mi je sezona i kad radim jer onda imam malo vremena, ne postizem.
Mesecima vec nemam dodirne tacke s rudnikom. Jednom u par meseci ih prebacim na nesto drugo i vise ih ne gledam. Jednom kada podesis sve lepo i kada im znas limite ne moras ih ni gledati. Za celo leto jednom sam otisao da obidjem grafike, cisto da bacim uvo da cujem jel sve ok. Nije mining uopste tezak, naprotiv, kad udjes u semu izuzetno je lako.

Neki ovde prisutni su nabeđivali ljude da kupuju ltc kad je bio i oko 10 i više dolara jer je to kako su rekli jeftino. A vidim da se ništa promenilo nije. E sad dal sebe teše da će ih neko iščupati ili ako su se zeznnuli oni da se još neko zezne to ne znam. Al prolistajte malo stare postove, čak i kad je ltc bio preko 30 bilo je nagovaranje na kupovinu. Daj bože da skoči i na 100$, samo nemojte druge uvlačiti u kocku ovako velikog rizika...

Ja sam kupovao i na 11 i na 9, nesto i na ispod toga. Nije trebalo mozda ali nije mi ni zao, skocice jednom ;)

Vrh Dno