Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Znam da je to jedna od opcija, ali ne znam koliko je pouzdana na duge staze.
Ako neko kojim slucajem ima R9 270 karte sa jednim 6pinskim izlazom i menjao bi ih za Gigabyte sa 2 izlaza neka mi se javi....

ja imam 4 gigabajt r9270oc sa 2 sestopinca, i takodje btc pro plocu za koju trebaju molexi.. Nakupujes se Y molexa i sata=>molex i radi ko doxa. To ne valja raditi na jacim kartama a na ovim slabijim mozes opusteno

moze to i sa jacim kartama, samo moraju te racve da budu od malo debljih kablova i nema problema

Dolazi nam vreme idealno za kopanje :)

atygajyn.jpg

nije to nista sad sa ovim x11, x13 , da znas sta je bilo na scrypt-u ;) (ovo je ladovina)

Dok jednom ne smrkne drugom ne svane, navalite na vodenjake :). Nece dugo ni X11 kad stignu optimizovaniji mineri

Poslednja izmena:
Samo jos da dodjemo do perf/$ odnosa koji je realan ;)

Drugari, imam jedno pitanje(nisam uspeo da nadjem temu o ovome-ako vec postoji ja se izvinjavam sto ovde pitam)..
Posto sam nov kopac sad stize prvo leto kopanja kod mene:) Sta raditi sto se tice ciscenja i odrzavanja kartica na letnjim temperaturama?
1.
Da li je dobro resenje ciscenje kartica kompresorom? I koji/kakav jeftiniji kompresor preporucujete?

2.
Posto rudarske masine rade u manjoj sobi-da li se isplati staviti klimu u tu sobu? Koliko to poboljsava situaciju?

3.
Sve kartice su u garanciji ali imam i dve 5830 bez garancije..Jednoj ventilator trokira tj ne okrece se uvek.Skinuta je sa rudnika..Da li bi neki
servis pomogao? Zamena kulera na njoj? Ili da je nosim u neki servis ako se bude isplatillo uopste?

Ventilator može lako da se reši rasturanjem, čišćenjem i podmazivanjem najbolje tovatnom mašću. Ventilator na kartici jedino možeš da odvojiš tako što ćeš ravnomerno da napneš u 3 ili 4 tačke čačkalicama i tankim štafcigerom, potrebna je malo veća sila ali i pažnja, plastika na ventilatorima od grafičkih je daleko boljeg kvaliteta neko kod kineskih ventova od 130din, tako da su dosta izdržljivi....
U servisu mogu samo da ti uzmu novce bez preke potrebe....

1. U principu ne moras da uzimas kompresor, odes na benzinsku pumpu jednom u 3 meseca i ocistis karte. Ako bas hoces kompresor uzmi Einhell BT-AC180, odlicna je sprava, duva kao lud, samo je malo bucan.

2. Spas za leto ti je prelazak na X11,X13 algoritam. Ako kopas scrypt imaces problema sa temperaturama pogotovo ako imas veci broj grafika u maloj prostoriji. Klima je definitivno odlicno resenje u koliko imas veci broj grafika, za 5-6 grafika se ne isplati ugradjivati klimu, uzmes sobni ventilator i stavis da duva u grafike.

3. Pomogao bi servis, neka ti podmazu vent na grafici i trebalo bi da radi, usput neka promene i pastu. Jos bolje resenje bi bilo da stavis neki aftermarket kuler, pa kad izbacis seriju 5 iz rudinka, prebacis ga na neku drugu grafu.

Ventilator može lako da se reši rasturanjem, čišćenjem i podmazivanjem najbolje tovatnom mašću. Ventilator na kartici jedino možeš da odvojiš tako što ćeš ravnomerno da napneš u 3 ili 4 tačke čačkalicama i tankim štafcigerom, potrebna je malo veća sila ali i pažnja, plastika na ventilatorima od grafičkih je daleko boljeg kvaliteta neko kod kineskih ventova od 130din, tako da su dosta izdržljivi....
U servisu mogu samo da ti uzmu novce bez preke potrebe....
+1
Ja nemam nekog iskustva u tome ali sam letos podmazao svoju 5850 (referentna/turbina) koristeći metodu sa ovog snimka a najbolja je litijumska mast (neko je već pisao o tome)...Ako sam uspeo ja, možeš i ti sigurno ;)....Treba ti i kvalitetan šrafciger jer u suprotnom se oglodje ili on (jer je tanak ) ili šrafovi na karti....

Poslednja izmena:
I kopa se maxcoin. tako da je to podnosljivije. Imam ( sa drugarom zajedno imamo ukupno 10tak kartica), nista spektakulno (od 5830 do 280x...)...Ovaj kompresor deluje oko. Einhell BT-AC180 a vidim da je oko 10k, pa nije ni previse skup - mislim kupi se jednom a traje posle dugo..ipak je to lakse nego skidati kartice svaka 2-3 meseca I nositi ih na ciscenje...

verovatno cu onda probati sam da sredim 5830 karticu ciscenjem..ne bih bas uzimao neki aftermarket kuler..ipak ta sama kartica ne vredi previse...cak sam pomislio I da na nju vezem neku malo bolju 12cu(ventilator)...

za klimu sam cuo da se ne isplati dovoljno...pa sam u nedoumici..sad su vrata od sobe otvorena...sa klimom bi vrata od sobe(terase) morala da se zatvori I ukljuci klima...ne znam da li je to dovoljno isplativo...

4. Da li ste osiguravali hardver? ono I 10tak kartica imaju vec neku solidnu vrednost sa napajanjima I ostalim...? Od pozara, poplave,izliva vode, kise, kradje...?ja sam mozda malo vise odgovoran:)

Bolje osiguraj sebe, ako se upale katice i malo izgoris (4-5 stepen)vise ces para da izvuces :D.

Neverovatno koliko spuštanje memory clock-a na X13 utiče na temperaturu grafika uz minimalne gubitke u hashu...

1. U principu ne moras da uzimas kompresor, odes na benzinsku pumpu jednom u 3 meseca i ocistis karte. Ako bas hoces kompresor uzmi Einhell BT-AC180, odlicna je sprava, duva kao lud, samo je malo bucan.

Tako sam i ja radio dok nisam upropastio plocu i grafiku... ti kompresori su puni vode i nikom ne preporucujem da na ovaj nacin cisti prasinu... samo provereni kompresor (farbarski) koji ima za skupljanje vode iz boce.

Šta će ti primer? Probaj sam, 10 sekundi posla.

Već sam napisao da kod mene na 280x, klokovi1150/1500 dovode do pucanja drajvera. Nisam imao vremena dalje da se igram (sada me od rigova deli megametar :)), ali sam ostavio na 1050/1500, uv na 1100 ili 1075 (zavisno od karte).
Danas su temperature išle 63 - 68, hash rate 2.45. Driver 14.4, Win7.
Kako je kod vas?

Šta će ti primer? Probaj sam, 10 sekundi posla.

pa dobijem 1c manje a 30-100 khs manje u zavisnosti od modela i koliko sam joj skinuo memoriju... zato pitam šta si ti to radio i kakve si rezultate dobio, jer i inače ne vidim kako bi memorija mogla nešto drastično da utiče na grejanje i potrošnju...

pa dobijem 1c manje a 30-100 khs manje u zavisnosti od modela i koliko sam joj skinuo memoriju... zato pitam šta si ti to radio i kakve si rezultate dobio, jer i inače ne vidim kako bi memorija mogla nešto drastično da utiče na grejanje i potrošnju...

Pričamo o X13?

Nazad
Vrh Dno