Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Meni se slicno desavalo samo sam malo smanjio clock i sad sve ok

Ok, probacu dodatno da spustim klok, mada gpu klok mi je 1050mhz, to ne bi trebalo da je mnogo.

sta mi predlazes ? DA ODUSTANEM KOD PRVE PREPREKE?

Kupi druze ti kramp i asov je se ti od ovoga sad je vec jasno hleba neces najesti ili moj ti je predlog nadji nekog iz okoline i ako ti nije neki blizak prijatelj plati coveku da ti to skocka inace sam ti to izgleda neces moci...

Može na kopanju lepo da se zaradi ako se malo više potrudiš i paziš na času, al tek što možeš sve to lepo da izgubiš na berzi :p

mozes li mi pomoci da nadjem ovaj sata power produzni ili bilo ko drugi posto je najduzi koji sam uspio naci cca 15cm.

hahahahahahahhahahah ali stvarno to je veoma bezobrazno. pa ovde na forumu mnogi zaradjuju milione to se zna, to su milioni i MILIONI... somajlijskih shilinga...

dok ne pridobijes osnovno znanje o hardweru nema sta da trazis u ovoj temi, ovde mozes da pitas da li ovu ili onu grafu (mada i to je receno 101 put) ili zasto puca drajver (ima i toga ali odgorice ti bas da se ne mucis) a ne da na 4 strane rasparavljas o glupom sata kablu i extenderima -_-
"Mi pojedini" smo isto morali da naucimo, ja sam isto ucio i skalapao dok je neko za to vreme zaradio ozbiljne pare na pumpovima. Oces da kazes da je glupo da se ide na fakultet i zavrsi skola dok neko tamo zaradjuje ozbiljne pare, pa i on je zavrsio skolu, valjda, ali kapiras sta hocu da kazem.
PS: po tvom postu vidim da ti ocekujes neke milione, lepo je to ali ti ocigledno nemas predstavu o ovim stvarima, a kao takav neces nista ni shvatiti kad ti budu pomagali. rekao bih ti da batalis ali vidim da neces, to je ok, ali onda lepo research jedan, google i tako te stvari, pa za par nedelja dodji i postavi konkretna pitanja, jeste da ce neko da zaradi za to vreme milione ali *** mora da se uci

edit:

sata kabl kratak, uh sta cemo sad? oces da nastavis da kukas ovde po forumu kako je kabl kratak ili ces mozda da odes na net i potrazis gde ima da se kupi sata produzni...

Posto su kolege trazili da okacim i ovde, evo potrosnje za jedan rig sa 3 kartice i potrosnja za X11, srypt i SHA-3.
Da napomenem da su je ovo maksimalna potrosnja koja je dostignuta na odredjenim setovanjima. Uglavnom je za po 10w manja.
Rig 3x7950 Gigabyte boost 55% vetliator
cpu g550
4gb rama
hdd
Psu Chieftec 850W NAVITAS gold

X11 | Srypt | SHA-3(DRK, LTC, Max)
1000/1250 1.056v -- 387.6w | 686.2w | 589.7w
1050/1250 1.056v -- 394.7w | 714.7w | 609.4w
1100/1250 1.056v -- 403.8w | 736.8w | 629.4w

--------------------------------------------------
1000/1250mhz X11

1.056v=387.6w
1.106v=417.8w
1.156v=466.2w
1.206v=547.8w
1.250v=558.4w

x11-- koriscen x11-sgminer-mingw-build2
scrypt-- cgminer 3.7.3

Poslednja izmena:
Posto su kolege trazili da okacim i ovde, evo potrosnje za jedan rig sa 3 kartice i potrosnja za X11, srypt i SHA-3.
Da napomenem da su je ovo maksimalna potrosnja koja je dostignuta na odredjenim setovanjima. Uglavnom je za po 10w manja.
Rig 3x7950 Gigabyte boost 55% vetliator
cpu g550
4gb rama
hdd
Psu Chieftec 850W NAVITAS gold

X11 | Srypt | SHA-3(DRK, LTC, Max)
1000/1250 1.056v -- 387.6w | 686.2w | 589.7w
1050/1250 1.056v -- 394.7w | 714.7w | 609.4w
1100/1250 1.056v -- 403.8w | 736.8w | 629.4w

--------------------------------------------------
1000/1250mhz X11

1.056v=387.6w
1.106v=417.8w
1.156v=466.2w
1.206v=547.8w
1.250v=558.4w

x11-- koriscen x11-sgminer-mingw-build2
scrypt-- cgminer 3.7.3

Hvala!

Tako nesto sam i ocekivao. Zato sam i dalje na sha3 a tu cu i ostati, jer sam tu nasao najbolji kompromis. Karte mi hladnije i manje trose na sha-3 a usput, zarada je manje vise kao na skripti. S'tim sto ja ove maxcoine ne dam po ovoj ceni nego tek kada bude porastao na barem 0.0005. Ali verujem da ce ici jos vise tamo u drugoj polovini godine kada raspodela rudara bude na X11 i SHA3 algoritmima, umesto na sadasnju X11 & Scrypt podelu.

I definitivno prelazim na Nvidiu koja kida i na X11 a i na SHA3. Normalno kada se pojave punokrvni kepleri krajem leta. Neka GTX870 za 250e i <100w potrosnjom. Drug sa 750ti izvlaci skoro 200Mhs na sha3, sto je negde izmedju 7850 i 270x. A potrosnja 50w. Dok na x11 karta trosi svega ~25-30W. Smejurija, rig sa 6 kartica napajas adapterom! :D

Poslednja izmena:
To je savršeno... Jedino se bojim da ta karta baš i neće biti 250 evra. To mene brine najviše. Ima da ih zacene onako kako sam zeleni to znaju.

Ja se vec ponovio sa (doduse 2 kom) 750ti :) Ajd' X11, ali sta radi sa Jackpot coinom :d

kako vam sljakaju 280x xfx sad posle nekog vremena? neki rewiew?

hehehe ista stvar kod drugara na 270 ki sapphire odneo na reklamaciju , navodno za 5 do 10 dana ce dobiti ili karticu ili ce zameniti vent :)

niko jos da odgovori...moze li neko da mi pomogne da nadjem onaj prokleti molex to sata power kabl koji je duzi od j.... sest inca!

hvala . evo link http://www.ebay.com/itm/PCI-E-1x-to...r-Adapter-Card-Bitcoin-Litecoin-/310852430004 to mi treba bas sam ovakav nabavio i ovaj molex to sata power prekratak ...treba da ga izvedem pozadi na kucistu sa napajanja da mi stoji graficka pored kucista ... valjda 36 cm bude dovoljno ? a sto kazes da uzmem 2? imas li linkove za taj produzni sata to sata ili molex to molex ... da da produzni taj ili jedan ili drugi resio bi problem...samo da ne budu loseg kvaliteta pa da sve splamti

sve na ebayu http://www.ebay.com/itm/4-Pin-Molex...t=US_Drive_Cables_dapters&hash=item4173c031cb
ne znam da li ti treba to ili sata to molex, u svakom slucaju sve moze da se nadje!
nema dovolnu duzinu? kupi 2, nije skupo
neces 2? onda kupi taj adapter + produzni sata to sata ili molex to molex
opcija ima...

hvala . evo link http://www.ebay.com/itm/PCI-E-1x-to...r-Adapter-Card-Bitcoin-Litecoin-/310852430004 to mi treba bas sam ovakav nabavio i ovaj molex to sata power prekratak ...treba da ga izvedem pozadi na kucistu sa napajanja da mi stoji graficka pored kucista ... valjda 36 cm bude dovoljno ? a sto kazes da uzmem 2? imas li linkove za taj produzni sata to sata ili molex to molex ... da da produzni taj ili jedan ili drugi resio bi problem...samo da ne budu loseg kvaliteta pa da sve splamti

ne kapiram bas sta si me pitao pa cu ti dati ovaj link
http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0&_nkw=sata+extension+cable&_frs=1
to je sata extension cable
ako ti treba za molex samo napises molex, valjda mozes sam da pretrazujes po netu :D

hvala snasao sam se . a mogao sam ga prosto rasjeci na pola nalemiti 50 cm nastavka i cao

u principu da, to su sve obicne zice za jednosmernu struju, da se ne bi zezao sa konektorima na krajevima preseces i povezes tih 4 zica i na 10 metara ako hoces, makar duzina nije problem :D

Mozda glupo pitanje, ali zanima me koji je relevantan napon kada je u pitanju potrosnja (a i kada spominjete napone GPU-a), onaj u idle-u ili onaj kad krene da kopa pa napon padne? (GPU-Z ocitavanja)

kad kazem u idle-u ne mislim na powerplay vec na full klokovima.

Zezam se sa editovanjem biosa pa hocu da vidim ako mogu jos malo da optimizujem potrosnju.

Poslednja izmena:
Gpu-z ocitavanja zavise od Asica. Genaralno kad bi nasao idealne napone za svaku kartu ponaosob mogao bi joj spucati bios i posle toga stvarno ne znam kako bi mogao jos da optimizujes potrosnju.

jel gledao neko oglase malo, zanimljivo je kako vecina kartica nije radila u rudniku, vecina stojala po kutijama ili odigrala po neku igru :d

nisu rudalile nego bacale serove u gui aplikacijama

Naravno, svaka graficka je sluzila za internet i poneku igricu i sve polovne automobile iz inostranstva su vozile bakice samo do pijace. :D

rekoh da ga uzmem za ukras ako ispadne nesto malo ali mi je ovo vec mnogo :D

uploadfromtaptalk1398516.jpg

Da li je nekako moguce povezati 4 Gigabyte karte R9 270 sa 2 6pinska ulaza na CM V700? Problem je sto fabricki uz V700 ide samo 2 modularna PCI-e kabla sa po 2x6+2 izlaza. Imam jos 2 modularna kabla sa po 2 molex izlaza. Takodje imam i Asrock H61 BTC pro plocu za koju mi takodje treba 2 molexa...

Nazad
Vrh Dno