Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Možda može moleks direktno u adapter, ako njih imaš viška. Prvo proveri da li ti je napajanje dovoljno jako za tvoje potrebe, sumnjivo mi je to sve kad ovakva pitanja postavljaš.

Onda,za pocetak,kazes sta tacno vec imas trenutno...

Napajanje?

Koji si ti trol. Imas vec sve napisano vise puta na vise mjesta. Nista se nije promjenilo. Ako sam dobro vidio sa slika onda moze molex direktno da se spoji a sata to molex sluzi ako nemas dovoljno slobodnih molexa.

Poslednja izmena:
hvala. e sad vec imam problem. da li ovaj sata power kabl bas mora direktno na napajanje??? hteo bij jednu graficku sa strane da dodam pored kucista a ovaj kabl je prekratak nema oko 10ak cm
Moras da ga spojis na sata konektor na napajanju ? Da prostis, drugde i ne mozes da ga gurnes

dakle, posto sam ,,tanak,, sa novcem kupio sam 4 extendera plan je bio prvo jednu jaku grafu da dodam ,,sa strane,, na ovo kuciste jer imam slot za jos jednu graficku. za to bih utrosio jedan extender i to je prioritet. a kada skupim jos malo novca da gradim NOVI ZASEBAN rig sa tri preostala ekstendera i tri nove graficke. kako stvari stoje sad necu moci ni jedno ni drugo

Da vrlo mudar savet. Da ja ucim i gubim vreme citajuci nepregledne postove dok se vi pojedini DOBRO nakopate i dumpujete pumpate i istresate i zaradjujete milione. Da doista mudar savet.

bolje nego kod zadnje jer vidim imaces ih mnogo :p
ne znam kakavim znanjem raspolazes u hardweru i ostalim stvarima u kriptovalutama ali moraces da naucis neke stvari pre nego sto krenes uopste

Cek da skonta da tri GPU nemogu da stanu u kucite i ako stanu nece ici tako, rad jedino marcola i testera :d

ko je to kazao da hocu da nabijam tri kartice u jedno kuciste. bio sam precizan graficku hocu da dodam PORED kucista ali mi je prokleti power sata kabl prekratak

Cek da skonta da tri GPU nemogu da stanu u kucite i ako stanu nece ici tako, rad jedino marcola i testera :d

Pa ja ne verujem sta se ovde desava! Zar je moguce da vi zgrcete milione i necete decku da objasnite kako da i on ucari nesto! Decko ti si kanda dezinformisan, lenj i tanak sa znanjem kako o hardveru tako i softveru. Prelistaj koju temu kao i mnogi od nas pa pitaj de zapne, mozda te neko shvati ozbiljno i stvarno ti pomogne. Ovako tesko. Ili nadji nekog i plati mu da ti namesti sve sto treba!

Pa ja ne verujem sta se ovde desava! Zar je moguce da vi zgrcete milione i necete decku da objasnite kako da i on ucari nesto! !
hahahahahahahhahahah ali stvarno to je veoma bezobrazno. pa ovde na forumu mnogi zaradjuju milione to se zna, to su milioni i MILIONI... somajlijskih shilinga...
Da vrlo mudar savet. Da ja ucim i gubim vreme citajuci nepregledne postove dok se vi pojedini DOBRO nakopate i dumpujete pumpate i istresate i zaradjujete milione. Da doista mudar savet.
dok ne pridobijes osnovno znanje o hardweru nema sta da trazis u ovoj temi, ovde mozes da pitas da li ovu ili onu grafu (mada i to je receno 101 put) ili zasto puca drajver (ima i toga ali odgorice ti bas da se ne mucis) a ne da na 4 strane rasparavljas o glupom sata kablu i extenderima -_-
"Mi pojedini" smo isto morali da naucimo, ja sam isto ucio i skalapao dok je neko za to vreme zaradio ozbiljne pare na pumpovima. Oces da kazes da je glupo da se ide na fakultet i zavrsi skola dok neko tamo zaradjuje ozbiljne pare, pa i on je zavrsio skolu, valjda, ali kapiras sta hocu da kazem.
PS: po tvom postu vidim da ti ocekujes neke milione, lepo je to ali ti ocigledno nemas predstavu o ovim stvarima, a kao takav neces nista ni shvatiti kad ti budu pomagali. rekao bih ti da batalis ali vidim da neces, to je ok, ali onda lepo research jedan, google i tako te stvari, pa za par nedelja dodji i postavi konkretna pitanja, jeste da ce neko da zaradi za to vreme milione ali *** mora da se uci

edit:
ko je to kazao da hocu da nabijam tri kartice u jedno kuciste. bio sam precizan graficku hocu da dodam PORED kucista ali mi je prokleti power sata kabl prekratak

sata kabl kratak, uh sta cemo sad? oces da nastavis da kukas ovde po forumu kako je kabl kratak ili ces mozda da odes na net i potrazis gde ima da se kupi sata produzni...

Poslednja izmena:
Imam jedan iritirajuci problem sa hardverom koji ne znam kako da resim, tj znam ali bi to bas potrajalo :D.

Rig se sastoji od 5 x Asus R9 270, 1 x Gigabyte R9 270, Asrock H61 BTC Pro,G1620, 4gb ddr3, CM V850.
Naime od kad sam instalirao novi sgminer na Smos linux 1.3 i kada podesim sve parametre rig mi obavezno posle nekog vremena prestane sa radom, radi najnormalnije par sati, sve temperature ok (ne prelaze 62C), fanovi gotovo i iddle rezimu. Ovo sve ne bi bio problem, da nakon prestanka rada riga posle ne mogu da upalim rig nego moram da ga rastavim, sastavim, pa onda nekako proradi. U biosu je podeseno da se ploca pali nakon dolaska struje, dakle palim rig preko napajanja. Sinoc sam recimo podesio rig da kopa oko 7sati i kopao je do 11, taman mislim sve je ok, kad ono od jednom prestao sa radom.

Ovo je sad najbitniji deo:
Kada rig normalno radi prvih par sati, u tom intervalu mogu normalno da gasim, palim, konfigurisem rig, medjutim kada samostalno zablokira-stane sa radom posle toga kada pokusam da upalim rig preko napajanja samo pokusa da se upali, na delic sekunde se neki ventilatori zavrte i nista se ne desava. Ovaj problem bi trebalo da je hardverske prirode, medjutim sa starim minerom mi je rig radio bez prestanka nedeljama.
Ima li neko ista ovde moze biti problem i kako da ga resim? Voleo bih ako je moguce da izbegnem testiranje komponentu po komponentu ako je moguce jer bi to potrajalao danima.

Vrh Dno