Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ugasio sam sve grafike dok ova katastrofa sto je pogodila srbiju ne prodje. Ko je slusao vesti zna kako je tesko stanje i da malo fali da termoelektrana Obrenovac prestane da radi. Apeluje se na stedju struje.

Ugasio sam i ja, da ne bih ujutru zatekao na njima vodeno hlađenje. :d

Ja govorim sto je UTC i VTC nista novo a ljudi ne veruju:
Mines all Scrypt proof-of-work and Scrypt-N coins

Mada koliko sam ja saznao flower tech je SCAM.... u smislu da ko zna dokle su stigli i kad ce realno isporucivat......

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ljudi molim za pomoc.
Imam 1.3 verziju BAMT-a i CGMiner verziju 3.7.3, 3 ASUS R9 270 kartice, sve je radilo normalno do danas, kada se odjednom posle par minuta paljenja masine, zamrzne kursor, karte i dalje rudare, sve je ok, samo mi se mis zamrzne i ne mogu da ga koristim. Da li neko zna sta to moze biti i da li postoje neke precice na tasturi za kontrolu BAMT-a, posto mi ona i dalje radi, znaci samo kursor misa zamrzne?
Da napomenem da mi je intensity 19, a klokovi i memorija su 1070/1250, rig stabilno radi i rudari, samo mi s vremena na vreme iz nepoznatih razloga zabaguje kursor i ne mogu nista da uradim, osim hardverskog restarta, a to mi je problem, jer mi rig nije kuci.
Hvala unapred!

Ako ti je udaljen rig, za pristup koristi ssh, netreba ti miš.

:D
ma strasno kolko mi dize prasinu u sobi, ovako ga ogradim tankom zavesom i otvorim malo prozor, te nema vise prasine, a nema razlike u temperaturi bila ta zavesa okolo ili ne :)

ssh služi za daljinski pristup kompjuteru preko konzole (komandni mod, nema miša i grafike), pogledaj na zvaničnom smos sajtu uputstvo za ssh pristup. Ukoliko ti je smos rudar udaljen (nije u lokalnoj mreži) a nemaš statički IP, potrebno je da na mreži gde ti je rudar u ruteru podesiš neki servis za dns najbolje no-ip.org kako bi imao statičku adresu za pristup.
Prelistaj par strana na početku smos teme ima dosta korisnih informacija.

Poslednja izmena:
ssh služi za daljinski pristup kompjuteru preko konzole (komandni mod, nema miša i grafike), pogledaj na zvaničnom smos sajtu uputstvo za ssh pristup. Ukoliko ti je smos rudar udaljen (nije u lokalnoj mreži) a nemaš statički IP, potrebno je da na mreži gde ti je rudar u ruteru podesiš neki servis za dns najbolje no-ip.org kako bi imao statičku adresu za pristup.
Prelistaj par strana na početku smos teme ima dosta korisnih informacija.
Hvala, ali mi ovo deluje suvise komplikovano, mnogo je laksi pristup preko TeamViewera i radilo mi je lepo do sad, zato mi nije jasno kako rig nastavlja da kopa, samo je ukocio desktop,odnosno kursor je stalno u (x) obliku?? Jel postoje neke precice na tastaturi za kontrolu BAMT-a, recimo automatski restart, posto mi tastatura preko TeamWievera radi, ne radi samo mis?

Na linux-ima to i nije cudno.
Potpuno je druga filozofija nego na windowsu. To je klijent/server arhitektura. Graficki sistem, prosto receno, mozes samo posmatrati kao jedan program. Taj graficki server se naziva X i ako se zaglavi nije nikakav problem i rade svi programi koji ne zahtevaju grafiku. Takvom racunaru bez problema se moze pristupiti konzolno, restartovati X server, prakticno sve se moze odraditi bez fizickog pristupa.

Na linux-ima to i nije cudno.
Potpuno je druga filozofija nego na windowsu. To je klijent/server arhitektura. Graficki sistem, prosto receno, mozes samo posmatrati kao jedan program. Taj graficki server se naziva X i ako se zaglavi nije nikakav problem i rade svi programi koji ne zahtevaju grafiku. Takvom racunaru bez problema se moze pristupiti konzolno, restartovati X server, prakticno sve se moze odraditi bez fizickog pristupa.
Pa lepo, ali kako mu pristupiti i kako ga odbagovati preko TeamWievera, to mene zanima, jel postoje nke precice na tastaturi za restart BAMT-a kada se to desi? :)

Mnogo ti je lakši ssh pristiup nego instalacija TeamWievera na smos.

Kako da nateram windows 7 da mi vidi vise od 4 karte ?

Precesljaj bas ovaj forum (hardver za kopanje) ima objasnjeno kako to uraditi sa asrock pro btc plocom

Nasao sam al nazalost suvise je komplikovano ....

Graphics card demand drops in 2Q14 partly because of changes in Bitcoin ecosystem

Graphics card demand in the second quarter is dropping significantly partly because many Bitcoin miners have turned to purchasing chips designed specifically for Bitcoin mining machines, and demand for Bitcoins has also been decreasing recently due to financial issues, according to sources from the upstream supply chain.

Graphics card sales benefited strongly by rising Bitcoin demand in 2013 with Bitcoin operators building mining machines using regular graphics cards, the sources noted.

However, as chips designed for Bitcoin mining started appearing in early 2014, demand for graphics cards has been dropping. Since mining chips have advantages in size, power consumption, reliability and costs, most Bitcoin operators have turned to dedicated chips instead, the sources said.

Bitcoin's dropping demand is also affecting overall demand for mining machines, the sources added.

With China also not seeing any significant increases in graphics card demand, global graphics shipments are expected to drop 10-20% sequentially in the second quarter, the sources estimated.

Although the third quarter is a traditional peak season, demand may still have difficulties rising dramatically and overall shipments are expected to drop over 10% on year in 2014, the sources pointed out.

http://www.digitimes.com/news/a20140521PD212.html?mod=2

Cekaj samo da kene pump pa ces da vidis kako se kupuju karte. Nece da pitaju koliko kosta. Svaki put je tako bilo do sada.

to "svaki put" je bilo jednom do sad koliko sam ja obavesten :) ili se varam?

Ja se secam Aprila '13-te i Novembra/Decembra. U 2012-oj toga nije bilo.

Vrh Dno