Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Kolike su ti temp?
Sad su sve iste tj oko 65 stepeni na ispod 1700 obrtaja, a u starom rigu je samo prva imala tu temperaturu i obrtaje, dok su ostale bile daleko toplije tj sa puno više obrtaja. Zadnja mi je pod ovim uslovima bila oko 75 stepeni i preko 2500 obrtaja i bijo je obavezan dodatni fan, dok ovde nema nikakve potrebe za njim.
Interesantno da sam video razne slike rigova na netu al svi se svode na istu ideju, kartice u liniji kod kojih ima problema sa temperaturom i dužinom kablova...

Poslednja izmena:
Ne vidim kako izgledaju nosači samih kartica. Imaš li sliku frejma bez kartica?

prvo sam prsnuo od smeha kad sam vidio kako si rig napravio a onda sam skontao da su smesni svi ostali sto stavljaju kartice u liniju .cestitke za ideju ti mozes u saari kopati nece se ugrejati

reci mi koje su kartice i mozes li mi poslati neke slike da pokusam da napravim isti rigoleto vec ove sedmice!!!

Evo slika riga koju sam obecaoPogledajte prilog 141781
Inace ima i bolja verizja gde napaljanje stoji u sredini izmedju kartica, prema gore da duva vazduh.
Ta je kod druga i kad nadjem sliku stavicu tu na forum.

Poslednja izmena:
prvo sam prsnuo od smeha kad sam vidio kako si rig napravio a onda sam skontao da su smesni svi ostali sto stavljaju kartice u liniju .cestitke za ideju ti mozes u saari kopati nece se ugrejati

reci mi koje su kartice i mozes li mi poslati neke slike da pokusam da napravim isti rigoleto vec ove sedmice!!!

U suštini rig je jako jednostavno napraviti.
Prvo napraviš kocku sa dimenzijama 30x30x30 i samo gore dodaš držač za fixiranje kartice tj dve male šipkice sa dva šarafa da se steže. Slikaću kad prepakivao sledeći stari rig i postovati.
E da ovo su 7970 dual x, a sa asusima dc2t 280x su još manji obrtaji.

Poslednja izmena:
hvala taj drzac i jeste ovde najkomplikovaniji...na sta da nakacim maticnu hard i napajanje?

U suštini rig je jako jednostavno napraviti.
Prvo napraviš kocku sa dimenzijama 30x30x30 i samo gore dodaš držač za fixiranje kartice tj dve male šipkice sa dva šarafa da se steže. Slikaću kad prepakivao sledeći stari rig i postovati.
E da ovo su 7970 dual x, a sa asusima dc2t 280x su još manji obrtaji.

Baš naprotiv, držač je veoma jednostavan. Na prvi pogled izgleda komplikovano, a samo dve kratke šipke tj L profila od istog aluminijuma od koga pravis ceo rig.
S tim da je dobro ako jedan zarežeš pod uglom da lakše namestis kartice iako nije obavezno, jer kad se stegnu dva šarafa držaće karticu bez obzira kako je postaviš.
Evo i slika držača Pogledajte prilog 141794

Poslednja izmena:
moze li neki info iz prve ruke koliko vuku struje 270 non X na scryptu? ne bi trebalo preko 180w koliko ja znam. I pri kojoj voltazi daju toliko i toliko

Već sam pisao da Safir R9 270, na default naponu, 955 gpu, mem 1250, 406 khs svaka, 8 komada na dva riga, na winu, vuku manje od 1,1 kw iz zida, pa izračunaj

Samo jedna primedba na dizajn riga, mislim da kartice ne bi trebalo da stoje pod uglom, bilo kojim, osim 90 stepeni, zbog većeg opterećenja na osovine ventilatora i veće mogućnosti otkazivanja, znači samo vertikalno, a slažem se sa kvadratnim rasporedom kartica

odlicno ako dobro vidim ovde se kartica zasrafi samo jednim srafom dok se na drugoj strani oslanja samo na sipku?

Baš naprotiv, držač je veoma jednostavan. Na prvi pogled izgleda komplikovano, a samo dve kratke šipke tj L profila od istog aluminijuma od koga pravis ceo rig.
S tim da je dobro ako jedan zarežeš pod uglom da lakše namestis kartice iako nije obavezno, jer kad se stegnu dva šarafa držaće karticu bez obzira kako je postaviš.
Evo i slika držača Pogledajte prilog 141794

ciki022 sjajno zapazanje. sad sam isto to hteo da napisem da one treba da stoje pod pravim uglom bas kao sto su stavljene u maticnu u kompu

Samo jedna primedba na dizajn riga, mislim da kartice ne bi trebalo da stoje pod uglom, bilo kojim, osim 90 stepeni, zbog većeg opterećenja na osovine ventilatora i veće mogućnosti otkazivanja, znači samo vertikalno, a slažem se sa kvadratnim rasporedom kartica

Idealno bi bilo da stoji ko u kućištu, a najgore kad stoji ko u klasičnom rigu jer je onda najveće opterećenje na osovinu.
Testirao sam sa karticom kojoj je bila suva osovina i počela se čuti i pod ovim uglom je bila tiha ko i kad stoji u kućištu.

da li bi se dalo ovo kako osmisliti da kartice stoje sa strane vertikalno?
takodje ne vidim nikakav dodatni vent da bije u njih

ok jasno ali ne kapiram sto ih nisi postavio bas pod 90 kao u kucistu?

Idealno bi bilo da stoji ko u kućištu, a najgore kad stoji ko u klasičnom rigu jer je onda najveće opterećenje na osovinu.
Testirao sam sa karticom kojoj je bila suva osovina i počela se čuti i pod ovim uglom je bila tiha ko i kad stoji u kućištu.

Ako je 2x6, onda ne moras da stavljas extender sa molexom, i mozes veci hashrate da dobijes ... ali potrosnja je tu negde

pa to je bio jedini uslov da kupim 270 tj da su sa 2x6pin jer mi ne pada na pamet da razmisljam o ekstenderima sa molexima i da li ce se zapaliti ili ne. hvala, znaci CM 500w treba lagano da izdrzi 2x270+cpu+ploca

ok jasno ali ne kapiram sto ih nisi postavio bas pod 90 kao u kucistu?

Objasnio sam to već, al ajd da ponovim.
Pod uglom se dobija efekat dimljaka i više mogu da vuku svežeg vazduha ako je u prostoriji jako toplo jer rig je u suštini mali i nizak i ako ravno od dole vuku mislim da bi bili lošiji rezultati.
Al ako se ponovi leto ko prošle godine znaću za sigurno koja je najbolja pozicija kartica.
Mogu se postaviti da stoje i potpuno horizontalno, tj pod bilo kojim uglom.
Postaviću još slika.

hvala ti unapred za slike ... samo me zanima da ne napravim gresku kad i ako budem pravio ovakav rig. planiram da na stolu drzim taj rig a na nekih metar ispod klime kad bude bas vruce pa mi nije bitan toliko taj efekat dimnjaka ako vec zelim da im osovine trpe najmanje... znaci da bi bilo bolje da ih nekako nakacim gore sa strana bas kao sto stoje u kompu... nabavicu i one usb extendere pa racunam da nece biti problem bilo kakva konfiguracija.

Objasnio sam to već, al ajd da ponovim.
Pod uglom se dobija efekat dimljaka i više mogu da vuku svežeg vazduha ako je u prostoriji jako toplo jer rig je u suštini mali i nizak i ako ravno od dole vuku mislim da bi bili lošiji rezultati.
Al ako se ponovi leto ko prošle godine znaću za sigurno koja je najbolja pozicija kartica.
Mogu se postaviti da stoje i potpuno horizontalno, tj pod bilo kojim uglom.
Postaviću još slika.

Evo ovaj jos nije kopletiran fale jos dve graficke i mozda cu premestiti napajanje u sredinu, al ovako je puno jednostavnije, samo dodam jos jednu L provil sipku i uglavim ga dole tj samo stavim.
Ploca se direktno drzi sarafima za rig tj stranice kocke putem duzih sarafa, od toga ne moze jednostanije :)
Pogledajte prilog 141802
ovo je prazan rig

a evo i taj nekompletiran Pogledajte prilog 141803

Poslednja izmena:
Ovo je po meni najbolja verzija koja je kod drugaPogledajte prilog 141804
S tim da je po mojoj zamisli napajanje nize da ne bi vuklo topao vazduh od kartica,
al ovo je jednostavnije za montazu.

A ovaj klon je poznanik brzinski napravio Pogledajte prilog 141805
I nije dobilo DADE sertifikat :p

Poslednja izmena:

smesni? na koji nacin? ne kapiram sta je smesno tu

ciki022 sjajno zapazanje. sad sam isto to hteo da napisem da one treba da stoje pod pravim uglom bas kao sto su stavljene u maticnu u kompu

zamolio bih te da slikas izbliza i iz vise uglova da prokontam kako ovo ide, bas kao i kako da stavim napajanje i maticnu kako si njih pricvrstio hard takodje.

kazes da treba da stoji pod pravim uglom a onda bi da pravis ovakav rig, ma prso si ti malo od cele ove price o kriptovalutama koliko ja vidim

trgas rec iz konteksta... objasnjeno je sve gore. mislio sam da je covek napravio najsmesniji rig na svetu a ono ajnstajn za sve ove sto ih trpaju u gajbe u linije itd

kazes da treba da stoji pod pravim uglom a onda bi da pravis ovakav rig, ma prso si ti malo od cele ove price o kriptovalutama koliko ja vidim

Evo ovaj jos nije kopletiran fale jos dve graficke i mozda cu premestiti napajanje u sredinu, al ovako je puno jednostavnije, samo dodam jos jednu L provil sipku i uglavim ga dole tj samo stavim.
Ploca se direktno drzi sarafima za rig tj stranice kocke putem duzih sarafa, od toga ne moze jednostanije :)
Pogledajte prilog 141802
ovo je prazan rig

a evo i taj nekompletiran Pogledajte prilog 141803

svaka cast za slike i rig...gledacu ovakvo nesto da prvim...ovde mogu bilo koje kartice da se kace

Mislim da si prso ti znam dobro sta pisem. da rekao sam OVAKAV ali da kartice idu pod pravim uglom kako stoje u kompu ako je to moguce

Ovo je po meni najbolja verzija koja je kod drugaPogledajte prilog 141804
S tim da je po mojoj zamisli napajanje nize da ne bi vuklo topao vazduh od kartica,
al ovo je jednostavnije za montazu.

A ovaj klon je poznanik brzinski napravio Pogledajte prilog 141805
I nije dobilo DADE sertifikat :p

Kolega bolje je tvoje resenje jer drugarevo resenje bije toplota od napajanja u ledja leve karte...

Vozis li dva tocka a jedan trag? ;)

Nazad
Vrh Dno