Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Zavisi od grafe do grafe, meni se ovako najbolje pokazalo:
-I 18 -w 128 -g 2 --lookup-gap 2 --thread-concurrency 8192 --gpu-engine 1100 --gpu-memclock 1100 --gpu-vddc 1.118 --no-submit-stale --queue 0 --scan-time 1 --expiry 1 --temp-target 71 --auto-fan

Voltaža od neverovatnih 0.965 na MSI do 1.118v na GBT i dobijam 2.4-2.5Mhs

Poslednja izmena:
Tebi su klokovi već niski. Meni rade sve 280x na 1100MHz pa je i izrazeniji gain.

Možeš da probaš da flešneš fabrički BIOS, nekad pomogne kod takve simptomatologije. Ako ti se ne cima sa reklamacijom. Pa posle vrati neki koji ti odgovara.

Osiguravati HW? Salis se? :d

pa ne salim se:) Ako kazemo da 10tak kartica sa svim ostalim komponentama vredi 3000-4000e...svako se treba obezbediti od pozara, kradje, izliva vode iz stana iznad...a to osiguranje je generalno dovoljno jeftino....

A osigurao sam i sebe:D pa ako mi se nesto desi da barem delimicno obezbedim dete:)

ps.ovo je malo saljivo, ali opet realno svako ko je ulozio npr 3.000-10.000 svakako bi mogao da razmisli i o osiguranju

lepo je to ovako kad se pise ali u praksi je drugacije, jer i ako se nesto slucajno desi osiguravajuca kuca proceni neku smesnu cenu jer je to sad vec zastarela komponenta i kad ti isplate nemas ni za kikiriki, i sa onim sto vec placasmo bicemo u minusu

Ma ko to cita....next,next.... :D

ne mogu da nadjem nigde na netu pa da pitam ovde ako neko zna. Da li ovo moze da radi zajedno
APU AM1 AMD Sempron™ 2650 3160din
MB AM1 ASUS AM1M-A, PCIe/DDR3/SATA3/GLAN/7.1/USB3 3080din moze i neka druga ploca, posto ne znam da li grafa moze da se ubaci u pci slot nekim jeftinim resenjem uzeo sam ovu za primer jer ima 2xPCI e x1
3x750ti
okvirna potrosnja za ovaj rig koji hocu da napravim je oko 210w, a posto ima slobodnu integrisanu graficku ponekad bi pogledao film i koristio za net eventualno tada potrosnja raste jos max 30w cpu+gpu load sto bi bilo ukupno oko 240w. Naravno ovo je samo ideja ako nije realna onda ostaje sigurica celeron g1820 i neka atx ploca kao najekonomicnija varijanta na nasem trzistu.

Ovo je sasvim izvodnjivo, ali ako hoćeš 750ti da occ, gledaj da kupiš neke sa boljim hlađenjem, kabini ima 4 pci-e tako da se taman uklapaš za sve.... Stavi bar neko napajanje u klasi LC office 600w ili ciftec 500w, mada am1 ploče uglavnom nemaju posebno napajanje za cpu (srećom ova asus ploča ima) možda je bolje za svaki slučaj kupiti 750ti sa dodatnim 6pin konektorom za napajanje pošto ima i takvih verzija.... Realno da te neboli galava baci još 1000-1500din i kupi FM2 ploču i sempron 4020 ipak daleko bolja varijanta, dulo brži cpu i dosta brža grafika, jeste isi br. shadera 128 ali gpu takt na FM2 je duplo veći i tu je 128bit mem magistrala, tako da će sve u vezi sa grafikom ide min duplo brže.

http://www.digitimes.com/news/a20140616PD205.html?mod=2

Graphics card shipments to drop 30-40% in 2Q14
Monica Chen, Taipei; Joseph Tsai, DIGITIMES [Monday 16 June 2014]
Worldwide graphics card shipments are expected to decline 30-40% sequentially in the second quarter as vendors are suffering from excessive inventories, according to sources from graphics card players.

Graphics card sales have been significantly impacted by Bitcoin's dropping demand recently, the sources said.

Graphics card players and channel retailers have suggested AMD and Nvidia cut prices to boost demand, but both GPU makers have instead focused on reducing their new GPU shipments to maintain profits and a balance between inventory and new shipments.

Trapped by existing inventories, most players' graphics card sales have been impacted since April, the sources noted.

kupe 100k bitcoina i napumpaju mu cenu, onda pokupuju altcoina i napumpaju i njih i vrate sve pare u prodaji kartica...kako nemaju?!?!?! jednostavno je :)

radiće ono što umeju najbolje.

odugovlačiće sa novom generacijom, prodavaće zalihe rebrendirane, itd.

kakvi bitcoini, maxovi...budite ozbiljni.

prodavaju ljudi, sad ko uzima rig moze za dzabaleska da se opremi

Da bi rudar uzeo novi rig mora da proda svoje coine dzabalesku, sto je jos gora varijanta. Novi potencijalni rudari tesko ce dati kesh imajuci u vidu trenutnu situaciju.

Па тешко да је опрема сада џаба. Графичке идаље држе цену, продају их овде половне са пола године стажа у рударењу по цени нових картица из Мађарске (када се одбије порез). Ја имам кеш спреман за један риг међутим тренутно не видим рачуницу по којој би ми се то исплатило

Па тешко да је опрема сада џаба. Графичке идаље држе цену, продају их овде половне са пола године стажа у рударењу по цени нових картица из Мађарске (када се одбије порез). Ја имам кеш спреман за један риг међутим тренутно не видим рачуницу по којој би ми се то исплатило

Pa sta je problem sto je grafika stara pola godine ako imas domacu garanciju? I ja bih pre uzimao te s oglasa nego iz Madjarske.

Nazad
Vrh Dno