Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Da i za HVC a zasigurno i za DRK ovaj bios i memorija nemaju nikakvog dobitnog efekta....

ovo nije tacno ja imam 12 asusa 7950 dct2 top i ufleshovan je taj bios o kome zeljko prica i taj bios je max optimizovan za kopanje LTC-a , karte mogu da daju cak 700 KH/s, moje trenutno kopaju x11 Hirocoin i ima razlike da li je memorija na 1250 ili na 1500 , ALI zavisi od odnossa sa GPU clockom tj nije isto ako je na pr 940/1200,1020/1250 i 1050/1450 ili 1050/1500, meni su karte sada podesene na 1020/1250 I20 1.043V i daju ~ 1820 KH/s, e sad kad vec govorimo o ovome biosu imam rigove i sa MSI TFII 7950 kojima je isto stavljen optimizovan bios sa naponom 0.962V i one sa podesavanjima 1050/1250 I19 0.962V daju ~1870KH/s i ovde isto postoji tzv sweet spot samo sto on zavisi od izgleda vise parametara nego kod obicnog scrypta

stavi smos ostavi glupavi windows
opametite se ljudi vec jednomnema ovakkvih problema linuxu

Kakav crni smos.. pa da ne znas kada grafike rade za tebe.. a kada za singericu i slicne njemu? Ja sam se razocarao u takve ljude koji na jadan nacin dodju do necega.. ako si vec prepravio nesto sto je vec neko napravio (u konkretnom slucaju bamt koji predstavlja osakacenu verziju debiana), naglasi da ces zarad utrosenog vremena potkradati nase mining vreme..

Korektnije je bilo da je napisao taj softver kosta toliko i cao.. ko voli nek izvoli.. a ne ovako, nezadovoljan donacijama, pa ajde sam da uzmem sto mi "pripada"

Bamt je skroz korektna usb flash varijanta za mining.. pregledna i lako podesiva.. cak sta vise 4x 280x grafe rade sa 2 gb rama bez ikakvih problema.. html interfejs.. grupni pregled svih grafa.. tj mgpumon ;) cak sam i jednom prilikom izbacio tutorial kako instalirati i teamviewer ako imate i tu potrebu.. ;)

Poslednja izmena:
ma ok naravno da moze i bamt, ali moze se i ta scripta obrisati da se ne pokrece u 3 ujutro, ono sto sam hteo reci da bamt i svi njegovi "derivati" rade bolje i ima mnogoo manje "zezanja" nego sa windowsom, a trenutno mi se jako svidja bamt 1.7 koji ima mogucnost da kopa vise valuta, mada juce sam video da to u stvari radi pool manager, ali u svakom slucaju bolje radi i trazi manje resursa

Crontab -e u terminalu, pa ubrisati mislim 3 i 4 red i snimiti

Od ovoga nema dalje. Ovako se kopa sa r9 290 :)

o9aNdBe.jpg

Zmaje gde si nabavljao accelero za 290-ke i po kojim cenama?

Mozda je i bolja investicija uzeti referentnu za dosta manje para i nakaciti neko aftermarket resenje tipa accelero. Imao sam ga na 6970 ako se dobro secam i znam da je bio ekstra tih a graficka samo sto se nije prehladila. :)

65 eura ih prodajem, imas preko po 52 kad skines porez, nemacka i austrija

Jedno je sigurno, ni jedno fabricko ne hladi ovako. Za kopanje mozda i nema smisla ulagati toliko para u kartu, postoje jeftinija resenja, ali za onog ko bi se igrao, a ne moze da trpi da mu urlaju cooleri ovo je pesma

evo i ja da prijavim svoj problem. da se jadam malo...
u rigu mi je trenutno 280x,7850,6950 lepo drustvanjce
i sad me 280x *ebe, kad nju samu upalim ona ok radi daje do 720, kad upalim sve tri ona padne na 685 i polako se penje, do mozda 700 max (u roku od 20tak min), i opet padne na 690 itd..
a usput gpu usage se krece od 96-99% non stop varira.. wtf je problem?
ploca ima 4 giga mem cisto da se zna, a 280x je sama na napajanju od 650w Lc power gp3 tako da napajanje je ok (i hladno)

I ja imam slican problem. Najzad sam napravio ram za 2 280x stavio jos jedan extender i sad mi karte rade 620-640 a radile su 720. Vratim sve kako je bilo al' nece preko 640.

Ja sam cisto onako .bin fajlove rename-ovao u .rom za skavi slucaj, i sve ok.

Skupo si platio rig, ja moj skoro 2.000 din ali mi dete nije dalo da ga pretvorim svrsi ;)Pogledajte prilog 139305

Ja koliko se secam ti si svoje grafe vezivao i kanapom :D a ja sam neke rigove morao i da "ankerisem" za konstrukciju.. luda promaja bila u tunelu ;)

@zmajns
7990 cu na kraju resiti hladjenje alu blokom za vodu.. izradicu komade ove nedelje, pa cu videti rezultate.. za sad ih odrzavam u granicama normale sa mnogo promaje ;) ta aftermarket resenja su cool.. al i ona imaju i ventilator, i osovine, i opet problemi pre ili kasnije.. i iskren da budem nimalo jeftina resenja..

Svi ovde zaboravljaju cinjenicu da ce nam ovo biti prvo pravo leto na scrypt miningu, gde grafa koristi resurse gpu i memorije.. samim tim i vece temperature na celoj stampanoj ploci..

Dok se radio sha256, grafa je mogla da baca i artifakte, tj da bude polu ispravna.. al ovo sad je malo drugacija prica..

Da li neko ima iskustvo da mu ext sje.be karticu ? A da neka druga karta radi na njemu ? Pre i posle sje.bane kartice....to je jedina stvar koju sam uspeo da zaključim, jer mi je 280x posle stavljanja u jedan komp na ext počela da baca crte i štrafte, a posle popravke je radila normalno, dok opet nije sticajem okolnosti došla na taj extender...u međuvremenu su na tom istom extenderu radile 7850 i 270 i nisam imao apsolutno nikakvih problema...

Naravno da moze, ja sam nedavno nosio u servis 7950 dualX iz tog razloga i stavili su mi novi kuler. Vremenom ce sve vise i vise da ti "landara", o buci i da ne govorim....

I ja imam slican problem. Najzad sam napravio ram za 2 280x stavio jos jedan extender i sad mi karte rade 620-640 a radile su 720. Vratim sve kako je bilo al' nece preko 640.

Probaj TC da stavis na 8193 ili ako nece onda reinstall driver...trebalo bi da sljaka!

@risim Uzmi u obzir da ja imam i 5970 sa accelero coolerima iz 2011te koji rade i dalje. Ovo nije napravljeno da traje jednu sezonu. A voda nije put kojim bi ikada isao, jednostavno ohladim sve i na vazduh. A scrypt se radio i prosle godine, samo ja nemam toliko tih egzoticnih karti tipa 7990 (tacnije tu nemam ni jednu, od starta mi nije imala smisla). Imam jako mali broj 5970 i 6990, ostalo je sve sa jednim jezgrom, a sa njim nije bilo problema. I dalje apsolutni sampion za kopanje ostaje r9 270, sa njima je stvarno lako, osim sto ih bude puno.

1030Mhz 1.06v daju ~650khs, optimizovan bin file + stilt bios (koji sam mu ja dao za editovanje)

Program za flash i optimizovan bios (taj otpakovan)
Asus 7950 DC2
http://www.mediafire.com/download/a8ekbch11rh6826/asus.zip
Probao da flešujem moju Asus 7950DC2TV2 (attach) i nema šanse ili mi samo blicne i ništa se ne desi ili mi izbaci poruku Pogledajte prilog 139336
Da nema veze sa vrstom memorije (hynix vs elpida)?
edit:
probao preko CMD kao i direktno preko winflash (takodje i obe pozicije prekidača)...

Poslednja izmena:
Vrh Dno