Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Samo teraj ako karte ne pucaju i nemas prekide. Pusti i probaj, nece kartama biti nista.

hocu, ide na int 19 extra, msi 7850 1 gb 1150/1250 daje 400! (13.5 beta driveri, meni nekako najbolje pasu za moj rig)
samo sam hteo jednu stvar da kazem sto sam slucajno danas otkrio naime moja 6950 samo zato sto sam digao core sa 900 na 950 je skocila sa 435 na 472 khs! i skoro da sam se pojeo ziv jer sam kopao 435khs 4 meseca skoro (x2 kartice) tako da ko ima 6950 nek stavi 950/1350 vddc 1150 (bios im nije otkljucan! )

Poslednja izmena:
Pa nece svaka mozda na toliko. Izracunaj koliko bi ti tih 37kH napravilo novcica za dva meseca i smejaces se sam sebi. To je zmesna cifra a bolje je ne natezati karte previse. A i krecu vrucine, trebas ih paziti ;)

a sad je kasno, al od sredine novembra (kad je bilo hladniji period) pa do sad i to sa dve karte (obe bacaju 472 sada) tih uk. 70 khs za 4 meseca po tadasnjim difovima :) al sta sad da se radi, i ovako su dobro sluzile al sam prodao jednu sada, ocekujem (ako me ne *****u neki sa bendza i isporuce ciglu u kutiji umesto kartice) sutra novu 280x, malo i to da probam :)
underwalt obavezno, msi sam spustio na 1050 i na onim gore podesavanjima rade stabilno i dobro i daju 400 (Int. 19 )

Poslednja izmena:
al kad pogledaš stvarno neverovatno, "samo" podigneš gpu kad ono daje više hasha :)

al kad pogledaš stvarno neverovatno, "samo" podigneš gpu kad ono daje više hasha :)

A ***, video negde da se guraju max do 900 (inace 800 je defoult) a kod neke 6950 nece preko 840 core da ide.. tako da sam bio prezadovoljan sto daju 440khs obe
i danas slucajno video, probao... i sad mi je bolje da nisam :)

ma nije strašno
tih 70 khs na 900 je manje od 8%
znači imao bi 8% više coina sad i to ako su ti to bile jedine karte
ako si imao još neku, još manja razlika
ništa za nervirati se, po sadašnjim cenama to kupiš za parsto dinara :D

Nema razlike izmedju 1x16 i 16x16 extendera sto se tice kolicine struje koju mogu da isporuce. Uzmi sve extendere 1x16 sa molexom, samo obrati paznju na duzinu extendera, trebace ti bar 2 komada od 30cm da bi mogao da razdvojis 6 karata.

Tad sam vec bio narucio 5 komada duzine 24,5 cm :( Nista, videcu veceras najverovatnije da li moze tako da se zavrsi ili narucujem jos dva duza.

Pitanje - jel zna neko gde mogu da kupim extender PCI-E x16 na PCI-E x16 sa molexom?

x16 na x16 jedino se treba koristiti ako je namena za igranje igrica... za mining nikako, nema efekta, sa molexom ih nisam nigde vidjao

Sta ce ti 16x-16x?! Bilo ih je na KP ali sada ih ne vidim.
Ja bi obavezno uzimao duze za prvu i poslednju kartu na rigu, mozda cak i za neku u sredini, zavisi od samog riga i broja karata. Imas na KP do 35CM duzine. Ako ti to nije dosta onda ti je prva sledeca opcija USB. Nisu preterano skuplji a mnogo su duzi i kvalitetniji.

@SAJ, pitanje za te duže USB extendere.

Pošto vidim da se na njih kači jedan molex, da li iz PCIe slota sa ploče ide struja ka kartici kroz njih, ili se isključivo napajaju kroz molex? Ako imaš dva napajanja, da li možeš te molexe da priključiš na sekundarno napajanje?

Razmišljam da maksimalno razdvojim kartice, da imam 6 kartica u jednoj mašini - 3 kartice bi se napajale sa primarnog napajanja i koristile klasične ekstendere, a 3 bi bile malo dalje sa USB ekstenderima i one bi išle sa sekundarnog napajanja.

Da, bas je u tome fora s njima, vuku iskljucivo iz moleksa i ne opterecuju sam moleks, nebi smelo da dodje do paljenja istog. E sad, dal ce zica na napajanju da izdrzi je stvar podesavanja tj. silovanja karti.

Da, bas je u tome fora s njima, vuku iskljucivo iz moleksa i ne opterecuju sam moleks, nebi smelo da dodje do paljenja istog. E sad, dal ce zica na napajanju da izdrzi je stvar podesavanja tj. silovanja karti.

u mom slucaju je ta zuta zica ka molexu pocrnela, tako da ne pravite istu gresku kao ja i pazljivo sa forsiranjima!

Sta ce ti 16x-16x?! Bilo ih je na KP ali sada ih ne vidim.
Ja bi obavezno uzimao duze za prvu i poslednju kartu na rigu, mozda cak i za neku u sredini, zavisi od samog riga i broja karata. Imas na KP do 35CM duzine. Ako ti to nije dosta onda ti je prva sledeca opcija USB. Nisu preterano skuplji a mnogo su duzi i kvalitetniji.

Evo stiglo mi je sad sve. Pa treba mi 16x na 16x jer ako uboden grafiku direktno u plocu onda ne mogu da koristim susedni PCI x1. Ne vidim drugo resenje da prikljucim 6 grafika Saphire R9 270 Dual-x na plocu H81 BTC ?
Imam 5 extendera x1 na x16 sa molexom duzine 24 cm i koliko vidim to nece biti problem - moci ce da se prikljuce najudaljenije grafike.

Trebao sam da kupim od lika sa KP x16 na x16 sa molexom (jedini oglas gde sam video da ima taj) medjutim javio mi je da mu je nestalo i stize mu sledece nedelje druga tura.

Inace, rig sam kupio od lika sa KP koji ih sastavlja po nameni i ovako prvi utisci su jako pozitivni.

Pa karticu i u x16 slotu isto priključuješ x1->x16 extenderom, tj. na isti način na koji si priključio i ostalih 5.

PCIe slotovi su međusobno kompatibilni nezavisno na dužinu. x1, x2, x4, x8 kartice rade u x16 slotovima, kao što x16, x8, x4 i x2 kartice rade u x1 slotovima, samo se menja bandwidth kojim mogu da raspolažu. Pošto kopanje ne stvara intenzivan saobraćaj po PCIe magistrali, svejedno je kako je kartica prikačena, x1 ili x16 je potpuno nebitno.

Poslednja izmena:
^^Pet puta smo ti napisali da mozes da koristis x1 ekstender u x16 slotu. Zasto insistiras na x16 ekstenderu?

Preskocio sam par postova nehotice a nisam se posle vracao...izvinjenje sajberu i mitarusu..

Ma opusteno nego kontam da si procitao iznad i vidim opet trazis 15x. Ili nisi video ili imas neki konkretan razlog sto ti treba.

@DAS: Nema potrebe da se izvinjavas, nego daj da resimo taj problem vec jednom :)

I ja razmisljao zasto bi morao x16, jedino za povremeni gejming zbog bandwith-a, nista drugo mi ne pada na pamet...

hvala tebi jer si ga pitao i okacio link...juce sam to odradio u hex editoru i sad cu jos da odradim na npr 1.12v ako zatreba jer su mi asic-i na grafikama bas sareni
mogao bi da ga proglasis za pocasnog clana bencha :)

hvala tebi jer si ga pitao i okacio link...juce sam to odradio u hex editoru i sad cu jos da odradim na npr 1.12v ako zatreba jer su mi asic-i na grafikama bas sareni
mogao bi da ga proglasis za pocasnog clana bencha :)

Nema na čemu.
Kako ih voziš trenutno?
Moje imaju loš asic quality 69% pa sam sad stabilno 1.075v idu 460Kh/s na 65 stepeni, ventilator 45%.
U dilemi sam da li uopšte da se drndam sa 1.1v pa da probam 1060 ili 1080MHz gpu core...

samo jednu sam flesovao sa onim "mojim"biosem na 1.1v i pala je temperatura za jos koji stepen ali posto kopam ove coine koje malo greju grafike(dark,heavy,qubit) nisam sve ostale flesovao jer za sada nije potrebno...oni koji kopaju skryptu njima se vise isplati da flesuju...steta sto nemam merac potrosnje da vidim koja je potrosnja sa starim i novim biosima ali sa ovim coinima koji stede struj,kontam da ne bi bila velika razlika

Poslednja izmena:
Hahahaha Ko je tebi drmao kavez? Sta se desilo? Vidim da si izgoreo.
Ja velicam 7950 DC2 V2 s pravom, ostale ne :)

Hahahaha Ko je tebi drmao kavez? Sta se desilo? Vidim da si izgoreo.
Ja velicam 7950 DC2 V2 s pravom, ostale ne :)

280x mi drma kafez već mesec dana. Prvo nisam mogao da je podesim sa 7950, onda obezbedio drugi komp i napajanje, koje je u međuvremnu pregorelo, kao i kartica koja je morala ipak da ide na grejanje čipa...e onda kad je sve to konačno proradilo kako treba, nekome je smetao prozor što je otvoren, pa ga nije lepo zatvorio, uglavnom zavesa se zaplete u jedan vent i polomi dva krilceta...taj nervni slom sam nekako preživeo, da bi i drugo napajanje počeo da smrducka...onda sam skinuo kartu i stavio je u kutiju par dana dok nisam i treće napajanje iskukao. Onda sam se večeras konačno nakanio da je ubacim sa trećim napajanjem,isti setap,samo drugo napajanje, neće preko 647 ni pod kojim uslovom da pređe,pukne drv... Nije me mrzelo da dignem novi win, sve opet sredim, ali neee...dođe do 647khash, i surdukne drv...I onda je opet odložim u kutiju, stavim powercolor 7850 na taj opet izmrcvareni win, i u dva klika je namestim na 400khash...eto, to mi drma kavez...

Vrh Dno