Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

moje asus-ke 7950 sa editovanim bios-om od stilth-a pice 650 (undervolt) - 700khs nagruvane malkice :D

Matori, pa nije ti tu Asus kriv sto ti crkavaju napajanja i sto ti se zavesa uplela u cooler i slomila ti krilca. Ja mislio ozbiljan problem a ono zivci :d

Zeljko, koja podesavanja? (Clock, napon)

Poslednja izmena:
jel iko spomenuo nove 280-ke iskustva i ostalo nisam video na forumu ništa od toga?

Misliš na ovo http://forum.benchmark.rs/showthread.php?322695-Utisci-Asus-280X-DC2T-i-kopanje? :)

Ujedno i odgovor hogaru, ***, ubola te problematična karta + splet okolnosti... ko ja kad bih hejtovao na Vapor-X što me ovaj jedan rig i dalje zeza, doduše sad ređe, na svaka 3-4 dana. :D I mene su nervirale ove 7970 sa kontrolom napona jer sam kao bolid pokušavao softverski da im to promenim, nije bilo normalnog BIOS editora letos (ili bar ja nisam tražio/bio upoznat sa istim), ali evo ih sad fino i one kuliraju na 1.05V iako su pod vodom, tako da - odlične su to karte iako ne mirišem Asus ni najmanje. :d

https://www.youtube.com/watch?v=4Cejqh3jgEI

Konacno se pojavila u prodaji Vapor-X 290.

Uktratko karta izuva, 2,5slota sa 3 ventilatora ne dozvoljava ni naponskoj ni cipu preko 65s. 2X8 pina sto je jako velika pohvala, lep dizajn, pcb... ma ovo je milina za rudarenje.

Vlažni snovi moji... Da su mi dve takve u letnjim noćima da me greju i 'lade... Izvukao bih ja iz njih najbolje! :D

Šalu na stranu, ako su to temperature - super!

evo i ja da prijavim svoj problem. da se jadam malo...
u rigu mi je trenutno 280x,7850,6950 lepo drustvanjce
i sad me 280x *ebe, kad nju samu upalim ona ok radi daje do 720, kad upalim sve tri ona padne na 685 i polako se penje, do mozda 700 max (u roku od 20tak min), i opet padne na 690 itd..
a usput gpu usage se krece od 96-99% non stop varira.. wtf je problem?
ploca ima 4 giga mem cisto da se zna, a 280x je sama na napajanju od 650w Lc power gp3 tako da napajanje je ok (i hladno)

evo i ja da prijavim svoj problem. da se jadam malo...
u rigu mi je trenutno 280x,7850,6950 lepo drustvanjce
i sad me 280x *ebe, kad nju samu upalim ona ok radi daje do 720, kad upalim sve tri ona padne na 685 i polako se penje, do mozda 700 max (u roku od 20tak min), i opet padne na 690 itd..
a usput gpu usage se krece od 96-99% non stop varira.. wtf je problem?
ploca ima 4 giga mem cisto da se zna, a 280x je sama na napajanju od 650w Lc power gp3 tako da napajanje je ok (i hladno)

Moguce je da imas malo rama - probaj sa joj 4 giga ili smanji Thread Concurrency na toj 280x.

Moguce je da imas malo rama - probaj sa joj 4 giga ili smanji Thread Concurrency na toj 280x.

da znas da mi je mem pala na pamet, imam 4 giga mem , a ova 280x 3 giga,
u drugi komp ubacih 280x, znaci ona sama, komp ima 4 giga rama i plocu p8h61-m pro
tu, je tek totalno konfuzna situacija
1040/1500 tc8192 = 550
1010/1500 tc8000 = 695 to je najvise do sada..
jedina razlika je sto je sve stabilo, tj nema trotlovanja
a komp u radu, nema skoro nikakvo usporavanje, znaci gledas filmove,surfujes a da ni ne primetis da je gpu usage 99%
e sad, mozda su mi cudna podesavanja jer je ploca malo starija i mozda bih trebao bios da upd.. dal ce to pomoci?

ne bih rekao da je do rama jer na 4 giga rade 2x 280x sa 8192 i 2x 270 sa 15.5 TC

nije rec o potrosnji vec o tome koliko rama je potrebno za tu kombinaciju,a njemu sa 3 grafike(280x,7850,6950) treba da je dovoljno 4gb rama

a i ja ne vidim kako mogu da trose njegove cetri od ovih mojih tri
+ napajanja su hladna.. do struje nije
a i ovo sto ova 280x radi na ovom drugom kompu sto sam napisao malopre je tek smesno.. smanjujes core da bi imao veci khs?! a na defoultu daje 20% manje .. wtf
ako nesto znaci imam catalist 14.3beta a puno ime graf je 280x 3gbD5 T2DHE/OC ljudi se hvale da kopaju sa njom 760, ja bih bio i sa 725 prezadovoljan

probacu i to, al moram malo da se odmorim.. uk 6 sati se jebavam sa njom
al sumnjam da ce to resiti sta.. jer na proslom rigu ( sa jos 2 kartice) je bio catalist 13.12 tamo je trotlovala i isto nije isla preko 700, al sam bar znao koja podesavanja da koristim.. na ovoj ploci pojima nemam u cemu je fora

cuo sam da ovi novi driveri(svaki posle 13.12) nisu bas nesto dobri(nisam probao)...navodno je dobar 13.5 i 13.2

veći core ne znači veći khs... svaka karta ima neku granicu preko koje heš rejt počinje da opada

probacu i to, al moram malo da se odmorim.. uk 6 sati se jebavam sa njom
al sumnjam da ce to resiti sta.. jer na proslom rigu ( sa jos 2 kartice) je bio catalist 13.12 tamo je trotlovala i isto nije isla preko 700, al sam bar znao koja podesavanja da koristim.. na ovoj ploci pojima nemam u cemu je fora

stavi smos ostavi glupavi windows
opametite se ljudi vec jednomnema ovakkvih problema linuxu

znam al na ploci F2A55-ds3 ista karta je sa 1040/1500 1.1 davala skoro 700 (ovo su inace standardna podesavanja za ovu kartu)
na ploci P8H61-M pro na tim podesavanjima daje 550! e sad smanjivsi na 1010/1500 na ovoj ploci daje 695

gde je tu logika?

da ne kazem da na ovoj ploci 1010/1500 ako stavim tc8192 daje 650, a ako promenim i stavim tc8193 daje 695.. stvarno smesno majke mi

ne mora sve da bude logično, ne bi bilo zanimljivo :)

Ja bih editovao taj bios da ostavim sve def osim tih tajminga jer sam na win-u, napon mogu da menjam kako god. Meni su na 1.05V na 1020MHz sve, tu smo.
Jesi probao da kopas DRK, koliko tamo bacaju?

mem tajminzi su ti samo bitni za scrypt i n algoritme, ostali drk sha3 hefty samo gpu clock gledaju

pa isprobaj, spusti clock i pogledaj razliku u hps, kod mene od 1000 Mhz do 1600 Mhz razlika je od 0.02-0.03 Mh/s

Nazad
Vrh Dno