Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

DC2 i DC2T V2 nisu iste karte, u tome je problem. Ja sam imao isti problem sa XFX 7950 kartom kada sam pokusao da uzmem bios od drugog XFX modela, sve isto, karte identicne, ali je na kraju naziva moja karta imala slovo viska, sto je bilo dovoljno da nece da prihvati bios ove druge :D.

DC2 i DC2T V2 nisu iste karte, u tome je problem. Ja sam imao isti problem sa XFX 7950 kartom kada sam pokusao da uzmem bios od drugog XFX modela, sve isto, karte identicne, ali je na kraju naziva moja karta imala slovo viska, sto je bilo dovoljno da nece da prihvati bios ove druge :D.
Pa probao sam ga zbog ove izjave , rekoh, možda poboljšam nešto :p
ovo nije tacno ja imam 12 asusa 7950 dct2 top i ufleshovan je taj bios o kome zeljko prica i taj bios je max optimizovan za kopanje LTC-a , karte mogu da daju cak 700 KH/s, moje trenutno kopaju x11 Hirocoin i ima razlike da li je memorija na 1250 ili na 1500 , ALI zavisi od odnossa sa GPU clockom tj nije isto ako je na pr 940/1200,1020/1250 i 1050/1450 ili 1050/1500, meni su karte sada podesene na 1020/1250 I20 1.043V i daju ~ 1820 KH/s, e sad kad vec govorimo o ovome biosu imam rigove i sa MSI TFII 7950 kojima je isto stavljen optimizovan bios sa naponom 0.962V i one sa podesavanjima 1050/1250 I19 0.962V daju ~1870KH/s i ovde isto postoji tzv sweet spot samo sto on zavisi od izgleda vise parametara nego kod obicnog scrypta

Kad bolje razmislim ja sam normalno ubacio bios, samo karta nije htela da radi sa tim novim biosom.
Mozda si zeznuo komandu za flashovanje. Stavi na kraju bios fajla .rom.
Ako se dobro secam komanda za promenu biosa je: atiwinflash -f -p 0 imebiosa.rom prethodno se pozicioniras na folder gde ti si iskopirao atiwinflash sa novim biosom.

Kad bolje razmislim ja sam normalno ubacio bios, samo karta nije htela da radi sa tim novim biosom.
Mozda si zeznuo komandu za flashovanje. Stavi na kraju bios fajla .rom.
Ako se dobro secam komanda za promenu biosa je: atiwinflash -f -p 0 imebiosa.rom prethodno se pozicioniras na folder gde ti si iskopirao atiwinflash sa novim biosom.
Evo i LINK kako sam radio (možda još nekom zatreba), čak sam menjao -p na 1,2,3 (za svaki slučaj) i opet ništa...

Ja koliko se secam ti si svoje grafe vezivao i kanapom :D a ja sam neke rigove morao i da "ankerisem" za konstrukciju.. luda promaja bila u tunelu ;)

@zmajns
7990 cu na kraju resiti hladjenje alu blokom za vodu.. izradicu komade ove nedelje, pa cu videti rezultate.. za sad ih odrzavam u granicama normale sa mnogo promaje ;) ta aftermarket resenja su cool.. al i ona imaju i ventilator, i osovine, i opet problemi pre ili kasnije.. i iskren da budem nimalo jeftina resenja..

Svi ovde zaboravljaju cinjenicu da ce nam ovo biti prvo pravo leto na scrypt miningu, gde grafa koristi resurse gpu i memorije.. samim tim i vece temperature na celoj stampanoj ploci..

Dok se radio sha256, grafa je mogla da baca i artifakte, tj da bude polu ispravna.. al ovo sad je malo drugacija prica..

I kanape a i cackalicu ;)

ajmo ovako za flashovanje biosa je najsigurnije iz dos-a, veoma je bitna i sama verzija programa za flashovanje, ali da ne duzim evo instrukcija sa linkovima za pravilno flashovanje biosa

INSTRUCTIONS:
1. Download Video card bios: http://www.techpowerup.com/vgabios/...powerup.com/downloads/2230/ATIFlash_4.07.html
3. Create a bootable USB stick using this utility: http://rufus.akeo.ie/
4. Copy the BIOS and flash utility to the bootable USB stick.
5. Reboot from the USB stick. DOS type command prompt will show up.
6. Run "atiflash.exe -i" which will show you the device IDs of your cards.
7. To start rewriting the BIOS, run "atiflash.exe -f -p 0 new.rom" where you replace "0" with the 7970 card device ID if different. "new.rom" is the filename of the BIOS you downloaded.
8. When it says successful, reboot.

Poslednja izmena:
Evo i LINK kako sam radio (možda još nekom zatreba), čak sam menjao -p na 1,2,3 (za svaki slučaj) i opet ništa...

Hmm, ako si po uputstvu sa linka radio trebalo bi da je sve ok. Mozda sa drugom verzijom atiwinflash programa da probas? Takodje koliko vidim u results prozoru, isti je bios koji hoces da stavis kao tvoj stari, samo sto je modifikovan.

@phoenix
Zar CMD nije neka vrsta DOS-a? Mislim i da prodje iz DOS-a možda zakačim neki drugi problem (jer nešto očigledno ne štima čim neće iz CMD) kao ne prikazivanje slike i sl...:trust:

naravno da CMD nije dos, a ako ti karta boot-uje iz oba biosa slobodno je flashuj, uvek je tu onaj drugi ;)
inace desava se nekad da nece da flashuje bios na poziciji 1 , onda prebacis na poziciju 2 i gotovo :)

Poslednja izmena:
Izvinjavam se nisam se dobro izrazio. Znam da "command prompt" nije "Disk Operating System" nego sam mislio da im je učinak isti jer ne koriste grafiku na isti način kao windows...
edit:
koji je primarni bios (koji se ne flešuje) na Asus7950dc2t..pozicija 1 ili 2?

Poslednja izmena:
mozes da flashujes koji hoces, a ako nece jedan probas drugi i napred :)

Imao je neko na forumu, sklopio covek rig. Jedino sto su karte uzete napolju pa se cela prica isplatila, ako mislis ovde da ih uzimas odustaces cim vidis cenu ;)

Umesto biosa za 270x uflesovao sam bios od 280x i sad normalno nema slike.
Probao sam preko atiflasha iz DOS-a ali posle komande atiflash -i dobijam poruku Adapter not found.
U win je vidi kao standard vga adapter.
Postoji li neko resenje ili sam je debelo brickovao?

Jesi probao da joj vratiš 270X bios sa -fp -fs parametrima pri flashu, doduše treba znati koji je ID karte na koju ubacuješ. Pretpostavljam da radiš flash na mašini gde ima još kartica, pa bi bilo dobro ako imaš još neku 270X da sa njom odradiš nr, ostaviš jednu 270X koja radi i ovu koja je mrtva i onda atiflash -pa 270xbios.rom -fs -fp za flash na sve karte u sistemu :)

Jesi probao da joj vratiš 270X bios sa -fp -fs parametrima pri flashu, doduše treba znati koji je ID karte na koju ubacuješ. Pretpostavljam da radiš flash na mašini gde ima još kartica, pa bi bilo dobro ako imaš još neku 270X da sa njom odradiš nr, ostaviš jednu 270X koja radi i ovu koja je mrtva i onda atiflash -pa 270xbios.rom -fs -fp za flash na sve karte u sistemu :)

Problem je sto je atiflash uopste ne vidi.
Probao sam atiflash -i i dobijem adapter not found
Probao sam i atiflash -f -p 1 nazivbiosa.rom ali rezultat je isti.
Main kartica mi je nvidia ali to nema nikakve veze.
Mislim da atiflash ne moze da je flashuje ako je ne vidi?

Prebaci prekidač za bios na drugu poziciju. Upali računar. Sad bi trebalo da je sve ok,vrati prekidač i zvekni novi rom

Ne znam da li ta ima dual bios pa da uradiš ovo što kaže shku, ja se nadao da će sa -pa switchem da prođe kroz sve karte iako se ne odazivaju uredno. :)

Prebaci prekidač za bios na drugu poziciju. Upali računar. Sad bi trebalo da je sve ok,vrati prekidač i zvekni novi rom

Lako bi ja da ima switch, ali je muka sto nema. U pitanju je 270x a ne 280x.

uzmes lepo neku plocu fm1 ili fm2, ubodes kartu u nju monitor nakacis na plocu , pokrenes atiflash i gotovo

e pa to slicno nekad ke uspe, ovo sto sam napisao uspeva uvek pricam iz licnog iskustva

stiglo mi je 1500 din vise za struju od kad rudarim sa jednom r9 280x... a rudario sam uglavnom samo preko nocu, a danju sa pauzom od tipa 3,4 sata...
dal je tolki racun realan ili bi to trebalo nize da bude?
kartica je undervoltovana do 1081.

U postu 9525 sam vec napisao da sam nesto slicno probao.

nisam video sta ti se desava tacno sa kartom a mrzi me da sad listam unazad ali kolko kapiram ati winflash je ne vidi kao uredjaj , ako ti nije problem opsi mi trenutak kako je doslo do te situacije ( sta si za.***) mozda ti mogu pomoci jer sam ja resio jedan takav slican problem kod mene kad sam na 5850 uflesovao greskom bios od 7950 ...

stiglo mi je 1500 din vise za struju od kad rudarim sa jednom r9 280x... a rudario sam uglavnom samo preko nocu, a danju sa pauzom od tipa 3,4 sata...

Za to sluzi merac struje prikacen na rig sa unetom cenom u eurima po kilovatu i onda samo bocnes dugme i vidis sta i kako, zavisi od tarife itd. Ne moze bas tako nasumicno da se odredi.

Nista pametno nam nisi rekao. Koliko imas potrosenih kilovata tj. u kojoj tarifi ti je karta kopala? U plavoj bi trebala da trosi tu negde oko 1500KW na tom naponu. Kod mene je 1092KW za 7x 7950 na 1.05V i 7500din ali zelena i plava tarifa. Zavisi kad su ti citali struju, tu si negde ako mene pitas.

nisam video sta ti se desava tacno sa kartom a mrzi me da sad listam unazad ali kolko kapiram ati winflash je ne vidi kao uredjaj , ako ti nije problem opsi mi trenutak kako je doslo do te situacije ( sta si za.***) mozda ti mogu pomoci jer sam ja resio jedan takav slican problem kod mene kad sam na 5850 uflesovao greskom bios od 7950 ...
U principu, resio sam problem.
Zahebancija je tekla ovako, napravio sam dos usb i na njega bacio atiflash i rom file (bios) koji sam imao od ranije pripremljen.
Ubodem usb i izfleshujem sve 4 karte, ceo rig, palim, nema slika. Ae reko nije frka, zakacicu ispravnu kartu a ovu (one by one) staviti kao secondary i izflesovati nazad, madjutim, atiflash je vise ne vidi, izbacuje Adapter not found.
Dolazim kuci otvaram rom file sa vbe7 i tek tad shvatam da sam umesto pitcrain ufleshovao tahiti.
E tu sam se vec iznerviro, gledam po netu, nikako da nadjem resenje (to obavezno radim pre nego li postujem ovde).
Sreca sto je situacija sa crypto valutama takva kakva jeste pa se nisam mnogo iznerviro, racunam, u pm i ovaj rig, zaradjuje mi 2e dnevno.:d
Onda nadjem neko malo invanzivnije resenje, prespojiti 1 i 8 pin na bios chipu, i za neverovati, radi.
Treba malo cimanja ali mi je bilo gore da se mlatim sa reklamacijom.
Evo: http://www.youtube.com/watch?v=eYm2BjagCP8

Nista pametno nam nisi rekao. Koliko imas potrosenih kilovata tj. u kojoj tarifi ti je karta kopala? U plavoj bi trebala da trosi tu negde oko 1500KW na tom naponu. Kod mene je 1092KW za 7x 7950 na 1.05V i 7500din ali zelena i plava tarifa. Zavisi kad su ti citali struju, tu si negde ako mene pitas.

ne znam kolko imam potrosenih kilovata samo za graficku, ne znam kako se to meri...
u najeftinijoj sam tarifi, mislim da je to zelena tarifa...
ja sam mislio da bi trebao da mi bude ispod 1000 din, obzirom na okolnosti da kopam nocu, i -4 sata danju... doduse tad igram, i tad se trosi, ne toliko, ali se trosi...
hmmm...pa nista onda... undervoltovacu jos graficku, jer imam lufta, a kad budem palio igre, vraticu na trenutnu vrednost...
hvala :)

U principu, resio sam problem.
Zahebancija je tekla ovako, napravio sam dos usb i na njega bacio atiflash i rom file (bios) koji sam imao od ranije pripremljen.
Ubodem usb i izfleshujem sve 4 karte, ceo rig, palim, nema slika. Ae reko nije frka, zakacicu ispravnu kartu a ovu (one by one) staviti kao secondary i izflesovati nazad, madjutim, atiflash je vise ne vidi, izbacuje Adapter not found.
Dolazim kuci otvaram rom file sa vbe7 i tek tad shvatam da sam umesto pitcrain ufleshovao tahiti.
E tu sam se vec iznerviro, gledam po netu, nikako da nadjem resenje (to obavezno radim pre nego li postujem ovde).
Sreca sto je situacija sa crypto valutama takva kakva jeste pa se nisam mnogo iznerviro, racunam, u pm i ovaj rig, zaradjuje mi 2e dnevno.:d
Onda nadjem neko malo invanzivnije resenje, prespojiti 1 i 8 pin na bios chipu, i za neverovati, radi.
Treba malo cimanja ali mi je bilo gore da se mlatim sa reklamacijom.
Evo: http://www.youtube.com/watch?v=eYm2BjagCP8

bas to sam i ja uradio, nakon toga sve normalno .... a jes malo cimanje kad trebas sa ukljucene karte da skines most sa bios cipa ali moze da se odradi, samo sto sam ja naso neki stari tutorijal koji nije u video formi ali boze moj :
https://www.dropbox.com/sh/cdstyavaus1q36m/BbowCEeoeQ

Poslednja izmena:
Vrh Dno