Mislis na ovaj?
Pogledajte prilog 136896
Pa drugari evo nekih preleminarnih utisaka sa lighthingasicom(LM3):
- rok isporuke ispostovan
- plug and play i nije bas, morao sam da seckam kablove da bi dovukao struju do napajanja za kopace
- uputstvo blago konfuzno , do pustanja u rad proslo je 1h i jos tolko dok sam uneo ostala podesavanja
- parametri se podesavaju preko dashborda, morao da se kacim na ruter da bi dobio adresu tp link
kontrolera koji je dosao u paketu sa kopacima. Mana tp linka sto je skroz otvoren, nema sifrovanja pristupa tako da sve mora da se radi u lokalnoj mrezi .
-morao sam da unesem podatke i za ltc i za btc da bih ga pustio u rad , mada btc ne kopam iako je po trenutnom diffu jos uvek isplativo.
-potrosnja po specifikaciji za LM3 je 70W kada kopaju skriptu, iskreno nisam bas merio da li je to tacno ili nije jer je kod mene samo par dana
-hladni su ko zmije na sobnoj temperaturi kada su u skrypte modu a nisam primetio ni povecanje temperature ni kada se kopa btc
- trudio sam se da ne preteram sa overclockom.Izbor za overcloack se krece od 600 - 900MHz, drzao sam na 700 zbog stabilnosti jer su prijavljivali greske na bitcointalku za vrednosti preko 850MHz. Ima tu jos sitnih problema i bagova kao i sa svakim kineskim softverom ali bi to trebalo da se ispravi sa sledecom verzijom firmwarea za koju proizvodjac tvrdi da cemo dostici cak 5MH/s (LM3).
-brzina zna da varira i gore i dole ali generalno se vrti oko 3MHs
Pogledajte prilog 136903
-Za 4-5 dana kopanja na wafflepool izvukao sam ovoliko
Pogledajte prilog 136904
-u par navrata morao da resetujem usb hub jer je znao da se zaglupira. Ima tu jos sitnih problema i bagova kao i sa svakim kineskim softverom .
-mislim da bi bilo pozeljno napraviti neki rigcic za ovo jer nije bas 100% bezbedno pogotovo ako imate sitnu decu ili kucne
ljubimce a patite od manjka prostora.
Sve u svemu uredjaj odgovara specifikaciji proizvodjaca , radi to zasta je namenjen,prostora za poboljsanja ima pre svega u softverskom delu, da li je ispaltiviji od riga grafickih ili ne samo ce vreme pokazati.
Ko zeli neki info vise moze da me kontaktira na PM.
Ako sam dobro razumeo uzeo si ovaj komplet:
Plug & Play 10-Pack [3.5mh | 115w] >>> US$2,550
10 X Gridseed Miner
1 X controller (no computer required to use the miner)
3 X DC industrial power supply (1 spare for no downtime!!)
1 X 13 port UNITEK usb hub (high performance and quality -- important for stability)
12 X 2.5mm DC power cables (2 spare cables)
10 X usb mini data cables
1 X usb charger with usb micro cable (to power the controller)
1 X network cable
4 X country specific power adaptor (choice of US, UK, EU, AU) to plug into power supplies, usb hub and controller
Malo mi je sumnjivo da ti sve troši 70w kada samo ta 10 ventilatora sigurno srču bar 25-30w, 115w mogu da podnesem....
Lepa igračka, i ako stabilno radi eto veselja, nema grejanja, jakih napajanja, velikih računa za struju..... jedino što posle godinu dve sve možeš da baciš, dok klasičane komponente prodaš za solidne pare (naravno ako ih pravilno koristiš i nesiluješ)....