Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

kako VRM sad proday?
jel si onaj modovan flešovao?
Karte su mu dosta hladnije kao i napajanje e sad koliko tacno manje trosi videcemo cim mi drugar vrati merac za potrosnju .
Bios je editovan originalni sa njegove karte i spusten sa 1200mv na 1100mv verovatno moze i manje ali nema se vremena za igrariju ;)
@IGY to koliko karta trosi je veoma diskutabilno jer zavisi od mnogo faktora a to su npr koje napajanje koristis na kojem kloku je karta tog momenta koje su jos temperature i koliko je to napajanje optereceno pa shodno tim toliko karta trosi tako da ako neko ima napajanje od 1000w i drzi 2 karte njemu ce npr jedna karta da trosi 250w a onaj ko na istom napajanju koristi 4 karte ispasce da mu po karti ide 300w . Nadam se da si razumeo sta sam hteo reci ;)

Poslednja izmena:
Imas uputstvo tamo gde si skinuo sam taj program VBE7

~240W na temperaturama posle 5-6min kopanja, ode gore to još koji % kada se dobro ugreju, naročito kad sve 4 kopaju zajedno. Ovo je slika merenja - karta po karta 5-7 min, pojedinačno na 992/1250.

Večeras idem dalje da podešavam pa ću da popišem kako izgleda potrošnja posle nekoliko dana rada. Ova dole poslednja je imala drugi BIOS pa je VRM bio malo topliji i potrošnja je varirala, sada i ona radi kao i ostale.

Pogledajte prilog 136807

Odlicna stvar, izvesti nas kako stoje stvari u svakom slucaju! :)
Probaj i da spustis napone da vidimo sta se onda desava.

Karte su mu dosta hladnije kao i napajanje e sad koliko tacno manje trosi videcemo cim mi drugar vrati merac za potrosnju .
Bios je editovan originalni sa njegove karte i spusten sa 1200mv na 1100mv verovatno moze i manje ali nema se vremena za igrariju ;)
@IGY to koliko karta trosi je veoma diskutabilno jer zavisi od mnogo faktora a to su npr koje napajanje koristis na kojem kloku je karta tog momenta koje su jos temperature i koliko je to napajanje optereceno pa shodno tim toliko karta trosi tako da ako neko ima napajanje od 1000w i drzi 2 karte njemu ce npr jedna karta da trosi 250w a onaj ko na istom napajanju koristi 4 karte ispasce da mu po karti ide 300w . Nadam se da si razumeo sta sam hteo reci ;)

Ja sam upravo ovaj boldovani slucaj pa me to i zanima.

Imam dve Powercolor R9 280x, evo kako rade.

U sustini zanima me da ih spustim na 1.1v koliko bi se smanjila potrosnja i da li bi bio u mogucnosti da na 1000w stavim 4 karte sve na 1.1v-1.5v...

Poslednja izmena:
~240W na temperaturama posle 5-6min kopanja, ode gore to još koji % kada se dobro ugreju, naročito kad sve 4 kopaju zajedno. Ovo je slika merenja - karta po karta 5-7 min, pojedinačno na 992/1250.

Večeras idem dalje da podešavam pa ću da popišem kako izgleda potrošnja posle nekoliko dana rada. Ova dole poslednja je imala drugi BIOS pa je VRM bio malo topliji i potrošnja je varirala, sada i ona radi kao i ostale.

Pogledajte prilog 136807

Cime si mjerio potrosnju? Neka app ili sta?

Da li se sad zna vec odprilike koliko trosi R9 280X na default(1.2v) i koliko ako se spusti na 1.1v jer koliko vidim gotovo da sve to mogu sa razumnim klokom?

4x 280x mi je cepalo 1260W sa def biosima tj naponima 1.2...cekam merac podrosnje od kolege da stigne pa javim sta sam dobio spustanjem na 1.1V

Vojkan: ufleshovao mi kolega Apple fabricki bios samo sa smanjenim naponom na 1.1V

del *.bin

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

cgminer --scrypt -d 0 --thread-concurrency 8192 -g 2 -I 13 -w 256 --gpu-engine 1050 --gpu-memclock 1500

pokreni samo ovaj bat za 280x, šta se dešava? uz login naravno. samo vidi jel ona d 0 ili 1 (kucaš cgminer -d n da vidiš koja karta je koji broj)

Gde se kuca to da se vidi koja je karta koji broj?

e to bih i ja voleo da znam....cg miner mi drugacije pokazuje redosled karata od windowsa...

PS da li komanda setx USE_SYNC_OBJECTS 1 znaci kao da pospesi hashrate pomocu CPU?

Ja ne znam da li sam ja toliki maler ili šta ? Biose na kartama nisam dirao, znači fabrički su na njima.
Kada sam konačno nekako uspeo da podesim 280x da kopa preko 700 (i dalje ne znam kako je radila sa 13.5 catalystom), i 7950 (na istim podešavanjima kao 280x jer drugačije nije htela da daje šerove ) rešim da sa pande pređem na bc. Podesim guiminer apsolutno isto kao i za pandu (jer razlike nema), pustim karte, i posle minut 7950 krene da trotluje i zakuca komp...pošto nisam bio pored kompa da ga restartujem, posle jedno pola sata kad sam došao da vidim šta je, restartujem i ne mogu da uđem u win...kontam pukao win...instaliram novi, sve fercera dok nisam instalirao drv za grafe, ovaj put 13.12...posle restarta opet nema slike...izvadim 280x, krene da radi 7950 i opet trotluje...opet restart, opet nema slike...šta raditi a ne razlupati ih o zid ?

probaj ih pojedinacno, ako rade kad su same ne podnose se u istom kompu, ako neka ne radi sama znaci riknula

4x 280x mi je cepalo 1260W sa def biosima tj naponima 1.2...cekam merac podrosnje od kolege da stigne pa javim sta sam dobio spustanjem na 1.1V

Vojkan: ufleshovao mi kolega Apple fabricki bios samo sa smanjenim naponom na 1.1V

Jednom za svagda...

3xR280x vaporx trose tacno,provereno 780w.

Ploca h61
Napajanje Raidmax 1000w
Cpu Intel 1620
RAM 4gb patriot
Hard 500g
Usb wifi

Napon iz AB beta 18 1100 u gpuz pokazuje 1.045-1.050

Klokovi
1080/1500

752kh
752kh
730kh (prva karta koja daje sliku)

Evo samo da dopunim svoje rezultate merenja od sinoć, s tim da meni karte ne prolaze tako niske napone od 1045-1050mV, tj. treba još vremena da istestiram svaku pojedinačno koliko joj treba.

Gigabyte GA-990XA-UD3+8320+4GB+160GB
X-1250
4x280x Vapor-X

PS. Naravno, posle nedelju dana rada (i sinoć dok sam bio na lokaciji i zezao se jednom mašinom), druga koju nisam ni pipnuo od pola noći not responding... grrrrrrrr...

Dakle za te tri mi ne bi bilo dovoljno napajanje Seasonic S12D 750W ?

Jos nesto vezano za R9 280X - da li je bolje ici na varijantu 2 x 8-pin ili 6-pin + 8-pin ? I da li je preporucljivo izvlacenje (6-pin ili 8-pin) preko moleksa ?

Jos nesto vezano za R9 280X - da li je bolje ici na varijantu 2 x 8-pin ili 6-pin + 8-pin ? I da li je preporucljivo izvlacenje (6-pin ili 8-pin) preko moleksa ?

Ne, slabo je to, minimun neko od 1kw, to eventualno može ako ti te 280x rade na 1V i daju ~650kHs-a, ali i to je rizik....

Mozes to na tom napajanju. Provereno znam da 3x280x mogu na corsair cx750 a i to sesonic bi trebalo da je jako kao beton. Ovo za molexe nzm, to je i meni vecita dilema. Ali razmisli o tome da ja 3x280x teram na dva CM b500 i b700. To su apsolutno best buy napajanja. Ta dva imaju 1200w a kostaju kao taj seasonic sto ti spominjes

Znaci i ti u AMD tabor silom prilika :p :p :p
Nece ovo dugo ljudi cim su zakleti Nv ljudi poceli da uzimaju AMD :p

Pa i NV fanovi imaju dusu prema BTC :), vdecemo sad kad nam stignu i ove matrixx igrackice nije lose da i NV pocne da radi za nas pasce cena grafickim, porasce i dif ali mislim da ce ipak biti bolje ako kopamo i sa ATI i sa NV

Nazad
Vrh Dno