Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Pa i NV fanovi imaju dusu prema BTC :), vdecemo sad kad nam stignu i ove matrixx igrackice nije lose da i NV pocne da radi za nas pasce cena grafickim, porasce i dif ali mislim da ce ipak biti bolje ako kopamo i sa ATI i sa NV

Bilo bi extra kad bi Nv pustila maxwel brzo.... mala potrosnja, a da kopa dobro drzim im palceve da naprave dobar chip, ujedno eto nize cjene i dostuptonsti amd kartica.
Uvjek je konkurencija dobra na svim poljima ;)

i posebno nama što hoćemo da te lišimo muka :d

Naravno, posebna zahvalnost...

problem i dalje nisam rešio...ovaj put ni u kombinaciji sa 7950 i bez nje, sa 280x ne mogu da uđem u win posle instalacije drv, ili mi izbaci bsod 0x0000124....sad se ipak moram poigrati sa biosom, samo je pitanje da li će to uroditi plodom...

ako ti sama karta pri instaliranju drajvera zakuca pri ulasku u win a ima svoj fabricki bios nema sta da se mlatis vise sa njom

Bilo bi extra kad bi Nv pustila maxwel brzo.... mala potrosnja, a da kopa dobro drzim im palceve da naprave dobar chip, ujedno eto nize cjene i dostuptonsti amd kartica.
Uvjek je konkurencija dobra na svim poljima ;)
Ma kakvi. Ako mislite da ce NV davati karte dzaba silno gresite. Oni su i ovako bili skuplji vecito od AMD karti za ono sto nude (znam neki se nece sloziti). Ako udju u svet rudarenja samo ce da poskupe jos malo ali ce se bolje i prodavati.

Ako ne budu kurentni sa cenom i performansama onda ce se kupovati samo iz nuzde kad nema ATIja

Naravno, posebna zahvalnost...

problem i dalje nisam rešio...ovaj put ni u kombinaciji sa 7950 i bez nje, sa 280x ne mogu da uđem u win posle instalacije drv, ili mi izbaci bsod 0x0000124....sad se ipak moram poigrati sa biosom, samo je pitanje da li će to uroditi plodom...

ako dobijash 124, onda ti 99% fali napona na procesoru.

jel si atiwinflash radio iz GUIja ili iz cmd?

AKo nekog zanima Plug & Play 20-Pack [7mh | 230w] >>> USD$5,200 https://bitcointalk.org/index.php?topic=476338.msg5252781#msg5252781
Mislis na ovaj :) ?
Pogledajte prilog 136896
Pa drugari evo nekih preleminarnih utisaka sa lighthingasicom(LM3):
- rok isporuke ispostovan
- plug and play i nije bas, morao sam da seckam kablove da bi dovukao struju do napajanja za kopace
- uputstvo blago konfuzno , do pustanja u rad proslo je 1h i jos tolko dok sam uneo ostala podesavanja
- parametri se podesavaju preko dashborda, morao da se kacim na ruter da bi dobio adresu tp link
kontrolera koji je dosao u paketu sa kopacima. Mana tp linka sto je skroz otvoren, nema sifrovanja pristupa tako da sve mora da se radi u lokalnoj mrezi .
-morao sam da unesem podatke i za ltc i za btc da bih ga pustio u rad , mada btc ne kopam iako je po trenutnom diffu jos uvek isplativo.
-potrosnja po specifikaciji za LM3 je 70W kada kopaju skriptu, iskreno nisam bas merio da li je to tacno ili nije jer je kod mene samo par dana
-hladni su ko zmije na sobnoj temperaturi kada su u skrypte modu a nisam primetio ni povecanje temperature ni kada se kopa btc
- trudio sam se da ne preteram sa overclockom.Izbor za overcloack se krece od 600 - 900MHz, drzao sam na 700 zbog stabilnosti jer su prijavljivali greske na bitcointalku za vrednosti preko 850MHz. Ima tu jos sitnih problema i bagova kao i sa svakim kineskim softverom ali bi to trebalo da se ispravi sa sledecom verzijom firmwarea za koju proizvodjac tvrdi da cemo dostici cak 5MH/s (LM3).
-brzina zna da varira i gore i dole ali generalno se vrti oko 3MHs
Pogledajte prilog 136903
-Za 4-5 dana kopanja na wafflepool izvukao sam ovoliko
Pogledajte prilog 136904
-u par navrata morao da resetujem usb hub jer je znao da se zaglupira. Ima tu jos sitnih problema i bagova kao i sa svakim kineskim softverom .
-mislim da bi bilo pozeljno napraviti neki rigcic za ovo jer nije bas 100% bezbedno pogotovo ako imate sitnu decu ili kucne
ljubimce a patite od manjka prostora.

Sve u svemu uredjaj odgovara specifikaciji proizvodjaca , radi to zasta je namenjen,prostora za poboljsanja ima pre svega u softverskom delu, da li je ispaltiviji od riga grafickih ili ne samo ce vreme pokazati.
Ko zeli neki info vise moze da me kontaktira na PM.

Za one kojim imaju Asus R9-270-DC2OC, da javim podešavanja možda nekome zatrebaju. Karta ima Elpida čipove i ASIC od 75,8%... Za scrypt savršeno radi:

1060 gpu/1160 mem/1.075 volt (BIOS underclock; fleš snimci je zezaju i sl. ali mining radi stabilno; kontam da ni igre ne bi mogla da potera) - to daje nešto preko 450 kh/s. Temperatura čipa na prilično konstantnih 20 C sobe je 65-66 i RPM na oko 50-52%. Na nekih 15 C, gde je sada ide od 57-59 C, a vent na 40-43%...

Odlično se klokuje, ko hoće da nateže.

Nisam hrabrosti imao da idem preko 1100/1500 iako je kloker u meni vapio (prosto mi žao što kopa, a ne igram nešto sa njom)! Tu daje 465-470 kh/s - nije testirano na duže staze, ali mislim da bi stabilno radila. Temperatura, 65-67 na 20 C sobe... Broj obrtaja isti kao gore...

CGminer 3.7.2 i CC 13.12 kao i GUIminer-srcypt daju isto Kh/s, uz najbolja podešavanja i pomenute vrednosti na -I 19, -g 1, -v 1, --TC 21568. Ostale parametre nisam ni unosio, već sam se oslonio na AB tj. GPUTweak...
BTW, napon jeste i nije zaključan, čini mi se, ali ništa ne mogu da potvrdim bez merača potrošnje kog nemam, a ni love za njega... Avaj...

edit: Fala @micairvas, na BIOS fajlu, koji sam ipak editovao i sam, ali pre svega na klokovima koji su odmah bili sweetspot - istražio sam i niže i više sa raznim drugim parametrima...

Poslednja izmena:
Mislis na ovaj :) ?
Pogledajte prilog 136896
Pa drugari evo nekih preleminarnih utisaka sa lighthingasicom(LM3):
- rok isporuke ispostovan
- plug and play i nije bas, morao sam da seckam kablove da bi dovukao struju do napajanja za kopace
- uputstvo blago konfuzno , do pustanja u rad proslo je 1h i jos tolko dok sam uneo ostala podesavanja
- parametri se podesavaju preko dashborda, morao da se kacim na ruter da bi dobio adresu tp link
kontrolera koji je dosao u paketu sa kopacima. Mana tp linka sto je skroz otvoren, nema sifrovanja pristupa tako da sve mora da se radi u lokalnoj mrezi .
-morao sam da unesem podatke i za ltc i za btc da bih ga pustio u rad , mada btc ne kopam iako je po trenutnom diffu jos uvek isplativo.
-potrosnja po specifikaciji za LM3 je 70W kada kopaju skriptu, iskreno nisam bas merio da li je to tacno ili nije jer je kod mene samo par dana
-hladni su ko zmije na sobnoj temperaturi kada su u skrypte modu a nisam primetio ni povecanje temperature ni kada se kopa btc
- trudio sam se da ne preteram sa overclockom.Izbor za overcloack se krece od 600 - 900MHz, drzao sam na 700 zbog stabilnosti jer su prijavljivali greske na bitcointalku za vrednosti preko 850MHz. Ima tu jos sitnih problema i bagova kao i sa svakim kineskim softverom ali bi to trebalo da se ispravi sa sledecom verzijom firmwarea za koju proizvodjac tvrdi da cemo dostici cak 5MH/s (LM3).
-brzina zna da varira i gore i dole ali generalno se vrti oko 3MHs
Pogledajte prilog 136903
-Za 4-5 dana kopanja na wafflepool izvukao sam ovoliko
Pogledajte prilog 136904
-u par navrata morao da resetujem usb hub jer je znao da se zaglupira. Ima tu jos sitnih problema i bagova kao i sa svakim kineskim softverom .
-mislim da bi bilo pozeljno napraviti neki rigcic za ovo jer nije bas 100% bezbedno pogotovo ako imate sitnu decu ili kucne
ljubimce a patite od manjka prostora.

Sve u svemu uredjaj odgovara specifikaciji proizvodjaca , radi to zasta je namenjen,prostora za poboljsanja ima pre svega u softverskom delu, da li je ispaltiviji od riga grafickih ili ne samo ce vreme pokazati.
Ko zeli neki info vise moze da me kontaktira na PM.

interesantno da su ispostovali datum isporuke, samo nisi naveo ili sam ja negde propustio kada si narucio i kada je stiglo ???

dogovoreno je bilo 7-10 dana, od trenutka kad im legnu pare, tj kad potvrde da su primili, dobio sam za 5 dana posle uplate e sad jedino sto proizvodjaca znam licno :d

Poslednja izmena:
Sad je uspelo iz guija al ista priča...nisam više pametan šta raditi...

Jesi vratio fabricki bios ili neki modovani? Koja je karta u pitanju tj koji model? Nebi da te plasim ali ako radi u winu prije instalacije drajvera a poslije nece velika je vjerovatnoca da je crkla.

Jesi vratio fabricki bios ili neki modovani? Koja je karta u pitanju tj koji model? Nebi da te plasim ali ako radi u winu prije instalacije drajvera a poslije nece velika je vjerovatnoca da je crkla.

Ma sve moguće varijante sam probao...kreće da učitava windows, ali posle toga crn ekran...isto tako prolazi u kombinaciji sa 7950...

Ja sam malo zbunjen. Prvo si napisao da ti kartice nerade zajedno a odvojeno rade pa onda ti 7950 troluje a sad ti 280x ne radi poslije instalacije drajvera. Jel' karte testiras na extenderu ili u slotu? 'si probao drugo napajanje?

Ja sam malo zbunjen. Prvo si napisao da ti kartice nerade zajedno a odvojeno rade pa onda ti 7950 troluje a sad ti 280x ne radi poslije instalacije drajvera. Jel' karte testiras na extenderu ili u slotu? 'si probao drugo napajanje?

U jednom trenutku su radile zajedno nekih 12 sati sa 13.5 drajverom....onda je 7950 počela da trotluje...posle restarta kompa nisam imao sliku na ekranu posle loading windows...instalirao novi windows, drajvere i restartovao komp...od tad 280x daje sliku do windows loading, posle neće, niti sama niti sa 7950 kada je 7950 primarna. Eto, to je skraćena priča.Drugim rečima ne mogu da instaliram drajver na karticu. Na extenderu su, ali i kad su na slotu dešava se apsolutno isto.

dogovoreno je bilo 7-10 dana, od trenutka kad im legnu pare, tj kad potvrde da su primili, dobio sam za 5 dana posle uplate e sad jedino sto proizvodjaca znam licno :d
e pa cestitam onda ... :)
jel mozes i mene da upoznas pa da dobijem za 7-10 dana ???

Poslednja izmena:
Nikakav problem, sednes na avion(Qatar i Aeroflot su najpovoljniji trenutno) i odemo na pice ja castim :)
I da znas , lice na one iz SC2 :cigar:

Poslednja izmena:
Posto mi je brat prilicno dugo u rudarenju evo i ja se odlucio da udjem ali za pocetak samo eksperimentalno :).
Znaci polako cu ulaziti u to ali ne zelim da igram na sigurno kao svi ostali (R9 270, 270X,280X...) vec hocu malo da eksperimentisem , komponente bi trebalo da mi stignu do petka a evo kakav rig sam porucio:

ASROCK H61 PRO BTC
Intel Celeron G550
Ram 2GB na 1600MHz
SSD ADATA Premier Pro SP900 128GB
Corsair CX500
6 kom MSI N750Ti TF 2GD5/OC Gaming (dobro ste procitali 6 komada Nvidia 750 Ti OC)

To je moj rig a bratove konfiguracije imaju sledece komponente:

ASROCK H61 PRO BTC
Intel Celeron G550
Ram 2GB na 1600MHz
Kingston SSDNow V300 60GB 7mm
2 kom Corsair CS750M
4 kom R9 280X

Jos moramo da nabavimo pci-e extendere a znam da moji moraju biti obavezno sa molex-om.

Interesuje me vase misljenje i saveti za moj rig.
Ako ne bude moglo na moj nacin lako cu rasprodati komponente jer mi je nabavna cena jako dobra.

Poslednja izmena:
Posto mi je brat prilicno dugo u rudarenju evo i ja se odlucio da udjem ali za pocetak samo eksperimentalno :).
Znaci polako cu ulaziti u to ali ne zelim da igram na sigurno kao svi ostali (R9 270, 270X,280X...) vec hocu malo da eksperimentisem , komponente bi trebalo da mi stignu do petka a evo kakav rig sam porucio:

ASROCK H61 PRO BTC
Intel Celeron G550
Ram 2GB na 1600MHz
SSD ADATA Premier Pro SP900 128GB
Corsair CX500
6 kom MSI N750Ti TF 2GD5/OC Gaming (dobro ste procitali 6 komada Nvidia 750 Ti OC)

To je moj rig a bratove konfiguracije imaju sledece komponente:

ASROCK H61 PRO BTC
Intel Celeron G550
Ram 2GB na 1600MHz
Kingston SSDNow V300 60GB 7mm
2 kom Corsair CS750M
4 kom R9 280X

Jos moramo da nabavimo pci-e extendere a znam da moji moraju biti obavezno sa molex-om.

Interesuje me vase misljenje i saveti za moj rig.
Ako ne bude moglo na moj nacin lako cu rasprodati komponente jer mi je nabavna cena jako dobra.

Sta konkretno imas u planu da kopas sa nvidia-ma? Protoshares?
Konfiguracija je dobra samo ti nije bio potreban ssd.

Netrebaju ti powered extenderi, na ploči već imaš 2 molex-a koji dodatno napajaju ploču, ako se ploča bude grejala sa strane kod čipseta ili kod 24pin konektora onda dodaj bar 2 poweredExtendera, mada kako sam gledao na youtube sve savršeno radi sa običnim extenderima, za to je ploča i namenjena.
Sviđa mi se ideja da pređeš na nVidiu duplo manje struje trošiš nego sa Ati-jem, jedino što je cena u zbiru za rig veća nekih 20k din.... 1,75mHs-a sa 420w lepo lepo...

Poslednja izmena:
Vrh Dno