Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Pa kad si platio 70% od MP cene, dobio si samo 7 od 10 ispravnih kartica :)

Šalim se, li daj malo više informacija. Jesi li im menjao bios ili je fabrički? Jesu li rudari koje imaš isti (ploče, napajanje ...) ili se razlikuju? Jesi probao da reinstaliraš Catalyst drajver?

Nije, ove su plaćene regularno (na žalost) ...nisam ništa dirao...otvorena kutija, extender, ploča, paljenje...nisam pipao bios, samo upalio ab i video da ne radi...prvo sam mislio da su drv, pa onda extender, pa ploča, i onda kad zamenih kartice, vidim da sve radi regularno na 7/10...rudari jesu na istim pločama, ta tri, ali kad ubacim bilo koju kartu od te tri, na neki drugi rig (čija se konfiguracija razlikuje od ostalih) dobijam apsolutno isti rezultat (ako se tako može nazvati)...

Nije, ove su plaćene regularno (na žalost) ...nisam ništa dirao...otvorena kutija, extender, ploča, paljenje...nisam pipao bios, samo upalio ab i video da ne radi...prvo sam mislio da su drv, pa onda extender, pa ploča, i onda kad zamenih kartice, vidim da sve radi regularno na 7/10...rudari jesu na istim pločama, ta tri, ali kad ubacim bilo koju kartu od te tri, na neki drugi rig (čija se konfiguracija razlikuje od ostalih) dobijam apsolutno isti rezultat (ako se tako može nazvati)...

Ako su sve isti primerci, skini BIOS sa neke od onih 7 koje normalno rade i flashuj ga na ove 3 koje zezaju. Ako to ne pomogne,onda je verovatno HW problem.

Idi u trixx settings i strikliraj "disable UPLS" javi ako nece posto moze i u registrima to da se promeni.

Ako neko zna o cemu se radi ovde, imam problem da mi se na ekranu pojavljuju bele ili crne linije koje idu od dole ka gore (izgleda kao da se ekran refreshuje) i to SAMO na tamnim pozadinama kad kartice kopaju ILI kad udjem u neku 3d igru. Povezana je karta sa monitorom preko dvi-vga adaptera, menjao sam ga nije do toga, menjao refresh rate nije ni do toga, V-sync kad upalim malo pomogne al nije to to. Nadam se da je do vga kabela.

U 2 riga imam 4 vrste kartica , kupovano po principu sta ima , znate vec = , powercolor x 4 , MSI x 2, ASUS Radeon R9 270X DirectCU II x1 , saphhireVapor 280x.

Sad se spremam da napunim jos 2 ali istim karticama dosta mi je zezanja, znam da ima unazad milion puta ispricano ali treba danas da porucim hardver mi je slabija strana sta mislite kojim redom da razmisljam, sada mislim na nijanse :), dugotrajnost leto ide i slicne nijanse.

GIGABYTE Radeon R9 270X 2GB 256bit - GV-R927XOC-2GD

SAPPHIRE Radeon DUAL-X R9 270X 2GB GDDR5 OC WITH BOOST

MSI Radeon R9 270X 2GB 256bit - R9 270X GAMING 2G BF4 MSI imam 2 rade na 450 i ne zezaju me

ASUS Radeon R9 270X DirectCU II 2GB GDDR5 - R9270X-DC2T-2GD5 imam je i nije mi bas prirasla ili joj nisam lepo pevao :) 410-420

Sapphire AMD Radeon R9 270 Dual-X OC 2GB ili
MSI R9 270X GAMING, 2GB DDR5 za rig?

Sapphire AMD Radeon R9 270 Dual-X OC 2GB ili
MSI R9 270X GAMING, 2GB DDR5 za rig?

Da za rig, 2 riga 4karte, nece se koristiti nizasta drugo, to imam u ponudi sta da radim :) ,na ovu nestasicu, a tek sto je se...x sa napajanjem.

Nekom je cudno sto pitam tako ali sam mnogo jaci u softveru nego u hardveru.

ma on za sebe pita, baš ga briga za tebe :D :D

i opet, sapphire je ok :D

Bilo je više puta, moraš da edituješ bios sa VBE7. Ako su 270X trebalo bi i da ubaciš novi bios sa Asus sajta prethodno, ako su obične 270-ce, samo edituješ bios koji je već na njima sa VBE7 i naravno sačuvaš originalni za svaki slučaj.

Jel ovo znači da kod 270X nije moguće editovanje trenutnog BIOS-a, već baš mora da se nađe neki novi BIOS koji dozvoljava editovanje? Na Gigabyte sajtu ne vidim nijedan BIOS za 270X Windforce, da li bi prošao BIOS nekog drugog proizvođača?

Jel ovo znači da kod 270X nije moguće editovanje trenutnog BIOS-a, već baš mora da se nađe neki novi BIOS koji dozvoljava editovanje? Na Gigabyte sajtu ne vidim nijedan BIOS za 270X Windforce, da li bi prošao BIOS nekog drugog proizvođača?

Ma ne, većinu BIOS-a možeš da edituješ da smanjiš napon. A jedino u konkretnom slučaju za ASUS 270X postoji noviji bios na Asus sajtu koji rešava probleme sa istom.

Ako nemaš drugi način da spustiš napone (MSI AB, Trixx ...) možeš da ga spustiš kroz editovanje bios-a.

Ja sam juce mojoj 270x powercolor spustio mV sa 1206 na 1000 sa vbe7 i evo radi stabilno 24 sata.

Radi li to editovanje BIOS-a preko VBE7 i kod 7850 karti?

Radi li to editovanje BIOS-a preko VBE7 i kod 7850 karti?

Da, ja sam na svojim MSI 7850 spustio sa fabričkih 1.215V na 1.075V i temperature su dosta spale (8C i to sa 300rpm manje), a performanse ostale iste.

Poslednja izmena:
http://www.anandtech.com/show/7754/the-amd-radeon-r7-265-r7-260-review-feat-sapphire-asus/16

Nešto brži od 7850, sporiji od 270-ce, potrošnja takođe između. Odlučujući faktor će biti cena i količine u kojima može da se nabavi.

Posto se ne razumijem bas, da li je ovo "skart" od 270/270x?
Ako jeste ne vjerujem da ce ih biti bas na "lopate"

To that end, once it begins shipping at the end of this month the R7 265 will bring with it an extremely significant increase in performance compared to the existing R7 260X, and only for a small change in price.

@izzy

Kako ti se pokazao PowerColor? Uzeo sam dvije od Sase danas ali nece joa u rig

Posto se ne razumijem bas, da li je ovo "skart" od 270/270x?
Ako jeste ne vjerujem da ce ih biti bas na "lopate"

Ovo je samo "osakaćena" verzija Pitcairn čipa, ali ne mora da znači da su to škart primerci, mogu oni i da seku potpuno ispravne čipove ako im bude bila dobra zarada na 265-cama, ne bi to bio prvi put.

Mislim da ce gameri da polude ako i ova kartica nestane iz prodavnica :p

Gameri odavno lude zbog rudara, retko koja jača kartica stigne u maloprodaju, obično se razgrabe još na VP lagerima.

Vrh Dno