Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Pisano vec vise puta...te asus 270 imaju samo dve postavke u biosu za napon,a koji ce napon biti zavisi od klokova...znaci do 950/1400 ide napon 1.175v, a bilo koji klok preko 950 za gpu(bez obzira na memoriju) napon ide na 1.215v...ako hoces da smanjis klok na 1.1v imas u temi za R9 270 ja sam okacio modovan bios bas za tog asus-a...ili ako neces,spusti gpu klok na 950 i onda mozes da oboris napon na 1.175 iz trixxx-a ili direktno iz cgminer-a...

Poslednja izmena:
^^^^^^^
trenutno zaradjuje a leba ne trazi :p ako se ne proda otplacuje se, ali verujte da zahebancija kupovine posle prodaje na vredi nikakvih para pogotovu sto pogubis zivce dok sve napakujes i sredis

cheers

Pisano vec vise puta...te asus 270 imaju samo dve postavke u biosu za napon,a koji ce napon biti zavisi od klokova...znaci do 950/1400 ide napon 1.175v, a bilo koji klok preko 950 za gpu(bez obzira na memoriju) napon ide na 1.215v...ako hoces da smanjis klok na 1.1v imas u temi za R9 270 ja sam okacio modovan bios bas za tog asus-a...ili ako neces,spusti gpu klok na 950 i onda mozes da oboris napon na 1.175 iz trixxx-a ili direktno iz cgminer-a...

Pa nije bas vise puta :D
Search malo jede g...a nasao sam postove o 270 tek nako sto sam ukucao tvoje ime do tada mi je izbacivalo postove za 280X :wall: Ne mogu da nadjem taj tvoj bios a sjecam se da si ga postavio mada nema veze snacicu se vec nekako. Nisam odavno fleshovao graficke pa taman da malo obnovim gradivo :D

Možeš i svoj da edituješ u vbe.
Skineš atiwinflash i u cmd kucaš atiwinflash -f -p 0 imefajla.rom

0 je primarna grafa, 1 sekundarna itd

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
^^ ebi ga sad :d

gige su 41.5k onda asusi i vrede toliko

Možeš i svoj da edituješ u vbe.
Skineš atiwinflash i u cmd kucaš atiwinflash -f -p 0 imefajla.rom

0 je primarna grafa, 1 sekundarna itd

Thx. Prilikom ucitavanja biosa u vbe7 dobijem poruku za uefi bios da nece mozda praviti problem na plocama koje podrzavaju uefi?

Search je blagi uzas...ja koristim google kao search za forum...
Izvoli...:)
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?316454-AMD-Radeon-R9-270-270x-tema/page40

Hvala vec sam editovao svoj, samo me malo brine poruka iznad. Nebi da nesto zeznem pa da karte poslije budu neupotrebljive za gaming.

To je standardna poruka...samo ignorisi...ali sacuvaj i orginalni bios.Neka se javi neko ko je probao igrice, meni trenutno ove dve samo rudare..i stabilno rade vec par dana na 1050/1400 sa 1.1v...temp ispod 70c na ~ 2000 rpm(50%), ja zadovoljan... :)

Thx. Prilikom ucitavanja biosa u vbe7 dobijem poruku za uefi bios da nece mozda praviti problem na plocama koje podrzavaju uefi?

Citiraću samog sebe:

Citiram korisnika: Apple
DA to sam primetio i ja vezano za VBE7 pa sam zato zatrazio bios . NE znam ni cemu sluzi UEFI bios na karti ako znas pojasni da naucimo jos nesto novo
Ma za Win 8 računare koji su instalirani u UEFI modu (uglavnom brand name mašine):

Windows 8 PC components can be upgraded in the same way as any other PC. However, if you buy a new PC with Windows 8 preloaded then the aforementioned Microsoft requirements mean that some hardware changes may cause problems. Specifically, if you buy a graphics card that isn’t compatible with UEFI and fit it to a Windows 8 PC, the computer may not start (or boot).

The trouble is that very few graphics cards are UEFI-compliant, as Windows 8 still has a relatively small market share. This may change over time but for now it means that replacement graphics cards might stop your Windows 8 PC working.

Question: What if I purchase a non-supported graphics card?

Answer: If you buy a non-UEFI-compatible graphics card and fit it to a PC with Windows 8 preloaded, there’s a likelihood that it won’t work. Some graphics cards may work but they will not be able to display anything until Windows has launched. So if a problem arises that requires a tweak in the UEFI/BIOS you will be unable to do this, as the graphics card will be unable to display UEFI/BIOS pages.

Drugim rečima, meni to još uvek ne treba, nit koristim 8-cu niti bih je instalirao u UEFI modu

Ako jednog dana budeš imao mašinu sa preinstaliranim/preaktiviranim Win 8 u UEFI modu, vratiš originalni bios i to je to. Za sve ostale slučajeve - ignoriši upozorenje.

Poslednja izmena:
Jurim delove za jos koji rig. U ocajanju sam poceo da gledam i Conrad primera ovo, meni netreba uglavnom sam gledao napajanja, ima li neko iskustva sa njima, imaju i dosta konektora vidim, imamam coveka koji nedeljno donosi uglavnom iz Conrada a moze valjda i iz drugih firmi, ima li neka preporuka koje firme da gledam jos. Kolko sam shvatio moze da odradi i reklamacije po potrebi . Par puta smo saradjivali i krajnje je ok ako mu tacno das kataloski broj.

To je ok stvar ali mislim da nije pogodna za razdvajanje kartica u rigu tj. njihovo bolje hladjenje, jer ce opet biti jedna pored druge iako ih nakacis na taj adapter.

To je ok stvar ali mislim da nije pogodna za razdvajanje kartica u rigu tj. njihovo bolje hladjenje, jer ce opet biti jedna pored druge iako ih nakacis na taj adapter.
To sam postavio samo kao primer, interesuje me napajanje i sl kako vam se cine sene vs kvalitet i + imaju posebno kablove za napajanje izludeh za poslednji rig da nadjem 6 pince za 270x.... edit ovo i ovo i ovo

Ajd vi meni recite za napajanje.

Poslednja izmena:
Sa klokovanim 2x 7850 i neklokovanim fx4170 u full load-u 12v napon opadne do 11.42v, a sad ne znam da li je to softverska greska u citanju napona ili je stvarno tako

Sa klokovanim 2x 7850 i neklokovanim fx4170 u full load-u 12v napon opadne do 11.42v, a sad ne znam da li je to softverska greska u citanju napona ili je stvarno tako

Unimer u ruke i izmeri napon. Najlakše ti je na molex konektoru. Batali softverska očitavanja.

Malo sam razocaran sto se tice temperatura na Asus 270 DCII. Na def kloku 1.1v prva karta je 61-62C vent 43% a druga je 67-68C 55% nisam ni probao da ih klokujem na ovim temperaturama. Ajd prva je manje vise ok ali duga bas i nije. Inace karte nalaze na pcie slotovima na ploci ali je razmak izmedju karti 7cm i jos sam stavio 2 x 8cm ventove odozgo na karticu da duvaju hladan vazduh.

Malo sam razocaran sto se tice temperatura na Asus 270 DCII. Na def kloku 1.1v prva karta je 61-62C vent 43% a druga je 67-68C 55% nisam ni probao da ih klokujem na ovim temperaturama. Ajd prva je manje vise ok ali duga bas i nije. Inace karte nalaze na pcie slotovima na ploci ali je razmak izmedju karti 7cm i jos sam stavio 2 x 8cm ventove odozgo na karticu da duvaju hladan vazduh.

A da vidis safirke i broj obrtaja :)

jel bilo da je neko nameštao integ. grafiku da baca sliku , a ova druga da kopa. Ja sam namestio na amd varijanti bez problema , a da li može intel cpu sa integ. grafom da radi ,baca sliku i ostalo ,a asus 280x da kopa ne ometano.

moze preporuka za napajanje
1000W Chieftec GPM-1000C
ili
enermax 850w platimax
za 3x270x,a mozda i 4

Narode, od 10 kartica 7850, tri kartice ne mogu da podesim ni preko ab ni preko trixxa, prikazuje klokove 0, i temp 0...kopaju po 50khash...i ne na jendom, nego na svakom rudaru na koji sam prikačio radi isto...jel zna neko u čemu je problem ?

jel bilo da je neko nameštao integ. grafiku da baca sliku , a ova druga da kopa. Ja sam namestio na amd varijanti bez problema , a da li može intel cpu sa integ. grafom da radi ,baca sliku i ostalo ,a asus 280x da kopa ne ometano.

ja sam namestio tako sto sam u biosu ukljucio da je intel hd primarna grafika, na nju ukljucio monitor a 280x mi kopa...s tim sto da bi pratio klokove, temp i ostalo, moram da prebacim monitor na 280x, sto sam uradio jednom, podesio napon,proverio dal cgminer promeni klokove kako sam zadao, i vratio monitor u integrisanu i sad mi radi vec dve, tri nedelje bez problema...u cgmineru sam kucao --gpu-platform 1, kako bi mi pokrenuo 280-ku da kopa...i sad pratim cgminer na desktopu, vidim brzinu, al ne vidim temp i broj obrtaja ventilatora...takodje preko integrisane ne mogu da ocitavam klokove 280ke ni preko afterburnera ni trixxa

Pa kad si platio 70% od MP cene, dobio si samo 7 od 10 ispravnih kartica :)

Šalim se, li daj malo više informacija. Jesi li im menjao bios ili je fabrički? Jesu li rudari koje imaš isti (ploče, napajanje ...) ili se razlikuju? Jesi probao da reinstaliraš Catalyst drajver?

Nazad
Vrh Dno