Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Nadji na netu kako su ljudi podesavali taj model kartice i onda probaj po malo da dizes gpu,pa testiraj...posle malo memoriju i testiraj...Mada moja preporuka, a i clanova koji su duze u ovom rudarskom poslu...nemoj da cedis karticu...malo vise kh/s nece te obogatiti,a moze da ti stvori velike probleme sa pucanjem drajvera i pregrevanjem hardvera...kao i njegovim otkazivanjem...

Hvala :)

nego sredio sam problem, uradio sve isto samo sto je lan kabl bio vec ubacen, izgleda da ga je iznenadan protok interneta malo zbunio pa odmah BSOP brze bolje :D
nego trenutno na benchu imam 2 od 3 r9 290x i drzim TC nesto manje od 30k jer jos sam na 4gb rama i davalo mi oko 600-700 kh/s na 1400 clock rama, kada sam podigao na 1500 ram brzina je otisla na 960 kh/s po kartici :)
znaci skoro hiljadu, iako imam manji TC i malo rama. videcu koliko ce 12 gb da pomogne , pozdrav
PS: oko paljenja napajanja, provalio sam, kada se pali na prekidac drugo napajanje treba mu 2-3 sekunde da se pokrene, onda prvo pokrenem njega pa kad se ono upali onda ovo glavno i radi sasvim dobro

Ljudi, jedno pitanjce:

AMD Sempron LE-1150 - 2 GHz, singel core / Sempron 2800+ 1.6 GHz ... Da li je neki od njih dovoljan da pokrene rig sa 4 grafike (scrypte mining, normalno :) ), ili moram da idem na dual core? Rigovi koje imam imaju dual core, ne znam samo kako bi se ovaj ponasao...

Poslednja izmena:
ja sam imao neki shit singlecore celeron i sa tim gova*cetom nije moglo, sad koji je bio ne znam, da te ne lazem, ali sa onim amd le140 mislim da je moglo, da te sad ne lazem

Meni su radili rigovi pod BTCom, 4x7950 na LE Sempronu i 2GB RAM, za skriptu bi mu verovatno trebalo samo više memorije.

meni nista nije jasno...
dodao sam jos 8 gb sada ima 12, povecam TC na 32756 i nece preko 960... a toliko isto je islo sa 4 gb rama..
onda jos malo overklokujem nesto i padne kh/s -_-

Jel moze neko da mi objasni zasto dobijam manje kh/s sa klokovanom kartom nego na default-u,

karta je 7770 default 1000mhz 1125mhz, oc 1100mhz 1250mhz
Sto se tice bat fajla nisam nista menjao, jel mozda moram tu da promenim nesto?

Ako se dobro sjecam najbolje je bilo 864/1200. Eksperimentisi sa 864MHz za GPU i polako podesavaj klok memorije.
Karta je totalni "razocar", jedva maaaalo bolja od 5770.

Meni nešto nije jasno - gde i kako vidite da cgminer traži toliko RAM-a, ne na kartici već sistemske memorije?

Imam tri mašine:

PC sa 2GB ram, 2 x 7850, TC 8192, cgminer proces po task manageru zauzima 40MB ram, od 2GB slobodno je 1,2GB.
PC sa 1,5GB ram, 6970, TC 8000, cgminer po task manageru zauzima 38MB ram, od 1,5GB slobodno je 750MB.
PC sa 3GB RAM, 2 x R9 270, TC 15232, cgminer po task manageru zauzima 43MB ram, od 3GB slobodno je 2,2GB ram.

Sa koliko kartica vi pojedete 4, 8... i više GB RAM? Koliko vam task manager prijavljuje da cgminer proces zauzima? Koliko imate slobodne memorije?

Mozete li da udelite podesavanja za sapphire r9 270 (bez X)...ja postizem oko 430 khash sa 1.075V i 1050/1450, tc 15232, i 17, g 1, w 256. Temperatura mi je oko 60c u sobi gde je preko 20c, vent na 40 i neki procenat. Nisam siguran za ove tc, i, g i w...pa bih hteo da uporedim.

Probaj sa I19

Meni nešto nije jasno - gde i kako vidite da cgminer traži toliko RAM-a, ne na kartici već sistemske memorije?

Imam tri mašine:

PC sa 2GB ram, 2 x 7850, TC 8192, cgminer proces po task manageru zauzima 40MB ram, od 2GB slobodno je 1,2GB.
PC sa 1,5GB ram, 6970, TC 8000, cgminer po task manageru zauzima 38MB ram, od 1,5GB slobodno je 750MB.
PC sa 3GB RAM, 2 x R9 270, TC 15232, cgminer po task manageru zauzima 43MB ram, od 3GB slobodno je 2,2GB ram.

Sa koliko kartica vi pojedete 4, 8... i više GB RAM? Koliko vam task manager prijavljuje da cgminer proces zauzima? Koliko imate slobodne memorije?

Neko upućeniji će ti već to detaljnije napisati - ja sam, kad sam to sve isprobavao, popi**deo što mi na tim mašinama jedna karta u skripti daje OK rez, ostatak nešto mizerno, dve 6950 potpuno različite rezultate davale, ali moguće je da su sve na kraju u stvari imale problem što je 2GB RAM bilo dovoljno za jednu, ali ne i za dve+ karte. Opet, da se ogradim, nisam preterano to sve istraživao dok sam imao te rigove, dok je vredelo da se kopa BTC, kopalo, posle rasprodao, pa sad pomalo kopuckam na ovoj preostaloj mašini. :d

Imam tri mašine:

Ne razumes ne vidi se potrosnja ram-a vec windows koristi sistemko memorijsko adresni prostor da alocira GPU memoriju...

Mozete li da udelite podesavanja za sapphire r9 270 (bez X)...ja postizem oko 430 khash sa 1.075V i 1050/1450, tc 15232, i 17, g 1, w 256. Temperatura mi je oko 60c u sobi gde je preko 20c, vent na 40 i neki procenat. Nisam siguran za ove tc, i, g i w...pa bih hteo da uporedim.
430-450 max koliko sam ja shvatio, tako da ti je to ok brzina.

Samo da potvrdim Asus 270 DirectCU II OC radi na 1.1v bez problema na 1050/1400 i daje 430 kh/s, vent na 50%,tj. ~2000 rpm,ambijetalna temp 23c...,obe kartice u kucistu,otvorena stranica...preko njih duvaju dva cm 600-700rpm...gornja kartica 69c,donja 66c...Veliki napredak u odnosu na onih 1.215v i ventovi na 70%(~2800rpm) da bi kartice ostale ispod 70c :) Bios prepravljen sa VBE7,tj.spusten napon na 1.1v za klokove 950/1400 i 975/1400... za sada sve stabilno...ako bude promene, javljam se...

Samo da potvrdim Asus 270 DirectCU II OC radi na 1.1v bez problema na 1050/1400 i daje 430 kh/s, vent na 50%,tj. ~2000 rpm,ambijetalna temp 23c...,obe kartice u kucistu,otvorena stranica...preko njih duvaju dva cm 600-700rpm...gornja kartica 69c,donja 66c...Veliki napredak u odnosu na onih 1.215v i ventovi na 70%(~2800rpm) da bi kartice ostale ispod 70c :) Bios prepravljen sa VBE7,tj.spusten napon na 1.1v za klokove 950/1400 i 975/1400... za sada sve stabilno...ako bude promene, javljam se...

Kod mene tako rade od danas oko 12h, 1050/1450, R/A~0,6%, HW 0, 435KH/s, posle nekoliko sati se temperatura se stabilizovala na 61C, ventilatori na 1900rpm.

Mora da smo ih lepo obradovali spustanjem napona... vent na 50% necujan...Ne znam zasto im je Asus nagruvao 1.215....kada sve ostale 270-ice idu tu oko 1.1 deff...Cudno mi da za nekih 50mhz oc-a dignu napon za 0.115v...
Edit: Jedna ima ASIC 82,6% a druga 78.5%

Poslednja izmena:
Asus 270x dc2top takodje radi na 1.1v, 995/1500 za 430kh/s.

Da li postoji nacin da voltaza ostane ista i nakon restarta masine? Trixx je zadrzava samo do restarta.

Ili trixx u startup sa sačuvanim profilom, ili fleš biosa

Ako te ne mrzi skini VBE7,edituj bios i opet ga upucaj i milina...Prethodni(original) obavezno sacuvaj...Onda ti ni trixx, ni AB ne trebaju... :)

Pa dobro, cgminer nisu igrice, trebalo bi ovo na 1.1V testirati u igrama i sl. da se vidi ka li nešto ne zeza, mada nešto mislim da neće i da ako cgminer radi satima bez greške, nema te igrice koja bi je slično opteretila.

U svakom slučaju razlika u temperaturi je ogromna, mada je glupo što je jedini način da spustiš napon kroz editovanje biosa. Glupi Asus-ov GPU Tweak radi samo sa primarnom karticom, prosto neverovatno koliko dugo im se ljudi na support forumu žale na to i njih boli uvo.

Poslednja izmena:
Ako se dobro sjecam najbolje je bilo 864/1200. Eksperimentisi sa 864MHz za GPU i polako podesavaj klok memorije.Karta je totalni "razocar", jedva maaaalo bolja od 5770.

Upravo razocar...hahaha...to mi je sto mi je za sada, ali gledam da se naoruzam u bliskoj buducnosti sa r9 270 za pocetak ionako sam novom u ovome moram jos dosta da ucim kako i sta :d
Hvala na infu

Mene je izbedacilo to sto sam mogao da biram samo 1.215 ili 1.175v...nisam mogao da namestim ni jedan drugi napon...Neka ih ovako...neka rade...a kasnije ako zatreba vratis stari(orginalni) bios i zavrsis posao...Ali cenim da ce ih ovo spasiti kada bude temp 30+...

Upravo razocar...hahaha...to mi je sto mi je za sada, ali gledam da se naoruzam u bliskoj buducnosti sa r9 270 za pocetak ionako sam novom u ovome moram jos dosta da ucim kako i sta :d
Hvala na infu

Ma neka je.
Taman kada se "naoruzas" sa jacim karticama, kada porastu temperature mozes smanjiti klokove tim jacim a ova "radi za njih" i opet imas isti hashrate.

ja sam imao neki shit singlecore celeron i sa tim gova*cetom nije moglo, sad koji je bio ne znam, da te ne lazem, ali sa onim amd le140 mislim da je moglo, da te sad ne lazem

Hvala, ipak cu da trazim neki am2 dual core.

Mene je izbedacilo to sto sam mogao da biram samo 1.215 ili 1.175v...nisam mogao da namestim ni jedan drugi napon...Neka ih ovako...neka rade...a kasnije ako zatreba vratis stari(orginalni) bios i zavrsis posao...Ali cenim da ce ih ovo spasiti kada bude temp 30+...
Moze pomoc oko tog VBE7
Kako znas bas da je 1.75v ili neki drugi? Jel ima negde gde je nko editovo ili si isao peske?
Posto imam neke gigabajt 7970 na kojima ne mogu da spustam napon,pa bih sad da se poigram sa biosom

Pa kada "otvoris" bios vidis mu klokove i napon...i prema tome se vodis...nadji na netu klokove neke otkljucane i pogledaj napon i neka ti to bude vodic...pa onda lagano...

Moze pomoc oko tog VBE7
Kako znas bas da je 1.75v ili neki drugi? Jel ima negde gde je nko editovo ili si isao peske?
Posto imam neke gigabajt 7970 na kojima ne mogu da spustam napon,pa bih sad da se poigram sa biosom

stock bios ima samo ta 2 napona koja je napisao, kad menjaš u editoru možeš i nešto drugo napisati

Moze pomoc oko tog VBE7

Imas ovde uputstvo

http://www.cryptobadger.com/2013/10/undervolting-in-linux-via-modified-bios/

Ja sam stavio 1.068 radi na 1065/1750. Stavi neku cifru koja ti se svidja, vbe7 ce sam da promeni na najblizu vrednost koja moze da se upise.

ljudi mozete li mi vi reci da li su 2 seasonic napajanja od 620wati dovoljna za sistem+3xsapphire r9 290x? povezao bih tako da svako napajanje nosi jednu i po karticu (ako je moguce da jedna karta bude na 2 razlicita(a ista) napajanja? pa bi se tako valjda raspodelio teret.
sada sam povezao dve kartice na jedno napajanje a na drugom ceo sistem, i kada upalim obe kartice vent od napajanja krece vrlo brzo da se vrti, kako da znam da li je to sigurno da mu nije mozda previse

Ja preporucujem svima da se manu 2x napajanja, ima sve da sprzite, vas 95% nema pojma kako da usteluje rig sa 2x napjanja... a i ko zna nije siguran da radi sve ok bez rizika...

Nazad
Vrh Dno