Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

možeš bukvalno šta hoćeš. cena i dostupnost su ti ograničavajući faktori, ne napajanje

možeš bukvalno šta hoćeš. cena i dostupnost su ti ograničavajući faktori, ne napajanje

ceni i dostupnost su bitni ali i napajanje nista manje...nije ni 950 svemoguce...koliko vuku postojece dve 7950? ubacim jednu jacu jos i ima da zafali jer recimo i procesor non stop kopa nezavisno od grafika...

Imam ponudu za sapphire r9 280x toxic i asus r9280x dc2
Jel ima neko savet koja je bolja,cenom su tu negde

***,ne znam gde nestade..ovako:
AB 17 i u VEN 1002 iskopiras ovo-
[Settings]
VDDC_IR3567B_Detection = 32h
VDDC_IR3567B_Output = 0
MVDDC_IR3567B_Detection = 32h
MVDDC_IR3567B_Output = 1

^Meni daje isto cg miner i guiminer, s tim sto koristim gui zbog bolje preglednosti...

Da pitam ovde:
1. Zasto GUIminer scrypt alpha v0.04 baca 40-50KH/s manje po karti nego cgminer 3.7.2?
Ovo pitam zbog pitanja br.2 jer bi tako jednostavno rijesio problem

2. Imam para i prostora za jos jednu 270 koja se jedino moze ubaciti u rig sa 3x280x.
Treba mi pomoc oko pravljenja cgminer scrypt posto ja to ne znam

Moraćeš 2 instance cgminera za to

^Meni daje isto cg miner i guiminer, s tim sto koristim gui zbog bolje preglednosti...

Pa i ja ga koristim na ovom "kucnom" kompu bas zbog toga i razlicitih karti koje kopaju.
Sve radi kako treba.
Ali kada pokrenem rig sa 3x280x dobijem samo po 650KH/s za ista podesavanja.

@Vojkan: Treba mi pomoc za to :)
Ti si mi vec to jednom odgovorio

BTW, pade diff za LTC :)

Poslednja izmena:
Pozdrav za buduce kolege rudare :)

Citao sam forum kriptovalute neko vreme (nemoguce je procitati sve) i na kraju odlucio da udjem u celu tu pricu. Narucio sam sve delove osim napajanja jer ne mogu da izaberem "pravo" i nadam se da ce mi neko pomoci.

Ovo ce biti moj rig:
- Mobo: Asus H81M-PLUS
- CPU: Intel Pentium Dual-Core G3420
- GPU: 4 x Asus R9 280x DC2T
- RAM: DDR3 4GB 1600Mhz
- HD: SSD Kingston 60GB

Koji bi mi napajanje najvise odgovaralo za ovaj rig? Trenutno se nadam da mogu da nabavim neko od ova dva:
- CHIEFTEC BPS-1200C 1200W Nitro series Full
- Cooler Master Silent Pro Gold 1200W RSC-00-80GAD3-EU Modularno

Posto planiram da undervoltujem kartice da li bi mi neko od ovih napajanja zavrsilo posao ili je mozda bolja varijanta da se uzmu 2 napajanja tipa jedno 850W i drugo 750W (ili neka druga kombinacija)?

Poslednja izmena:
ljudi imam problema -_-
danas sam prikljucio jednu sapphire r9 290x tri-x, 4 gb sys rama. i kada stavim high usage u gui mineru (ltc) uopste nece da krene da kopa, kada stavim low onda hoce ali daje bednih 600-700 kh/s a trebala bi da moze da ide i do 1000. najvise sam uspeo da pokrenem sa TC 28600 ali i onda daje 700 kh/s. sta mislite do cega je? guiminer? malo rama? falicna grafa?

Vec je receno za +3x xxx TC treba +6GB rama, najbolje 8Gb, takodje memoriju treba postaviti na 1500Mhz

Malo rama ako mene pitas. Probaj da dodas jos jedan stap i bices siguran. Mozda su potrebna neka druga podesavanja ali ja mislim da je ram u pitanju.

aha ok.
vec imam 4 gb, dokupicu 8 gb rama u jednom sticu, oba rade na 1333 mhz, da li ima neki jednostavan tutorial za oc rama? inace uefi dual bios ima ploca

Mislimo na brzinu ram-a na GPU karti :)

Ram memorija PC nije bitna na koliko radi

realan klok treba da je 1500, taj imaginarni je onda 6000

Pa zavisi na kojem kloku ti je stabilna sto vise to bolje... vddc sve zavisi koji je default u gpu-z za GPU

Memoriju sam rekao na 1500, mada testiraj i 1650 ako ti je stabilno, pa vidi sta daje vise

Ja ne znam kako pravi 1500hasis-a ali ako daje sve to za 850eu po makini isplati se da pazaris

nije moj oglas ;) ali meni dve 5970 prave konstantno 1500KHs i to pouzdano bez oscilacija skakanja itd jesu bucne i jeste da gutaju struju ali su neverovatno pouzdane i ne prekidaju ne pucaju itd evo vec od Novembra. Naravno rizik je uvek uzimati polovno :( (Nove vise ne postoje) jer pitanje je koliko ce jos dugo ali samo da potvrdim za taj KHs!

jel imao neko iskustva sa gigabyte 270x?hocu da skopim rig koji bi bio u sobi 3x270 ili 2x280 pa mi trebaju sto hladnije,a ove vidim imaju 3 kulera :D
C
zna neko??znaci spustio bih napon,ne bi ih zatezao do kraja,nije mi bitno 50 kh/s gore dole..imao sam iskustva sa gigabyte 280x,koju sam prodao..isla je do 75C-80C...da znam koje da jurim

ja imam tu gigabyte 270x i dosta je hladnija od "mladje brace"270 i to red velicina i 10-tak stepeni razlike

Nisam stigao juče da igram, ali sam ih danas sredio, taman da ispratim pad diff-a.

Asus R9 270 OC, dva komada, spušteni na 1.1V, od jutros ih ih testiram na 1050/1450, TC 15232, I17, bacaju oko 430KH/s, temperatura odličnih 58C sa ventilatorima na 1600rpm (20C temperatura prostorije). Nema rejected, nema HW error.

Nije mi jasno što su im stavljali onih 1.215V fabrički napon za 975/1400, samo prže kartice bez potrebe.

kako si spustio napon mighty na tom Asusu ?

@mighty
Cime si spustao napon na 270? Ja imam 270x pa bih probao tvoju voltazu?

Jesi li radio update BIOS-a?

kako si spustio napon mighty na tom Asusu ?

Snimio BIOS sa atiflash-om (v417 sa techpowerup), editovao ga sa VBE7 (0.0.7b), menjao sam samo napon na 1.1V, ostalo nisam dirao, usnimio nove vrednosti nazad sa atiflash-om i za svaki slučaj sačuvao originalni bios, zlu ne trebalo.

Radio sam to na poslu gde imam UPS, za svaki slučaj sam prvo to odradio sa jednom karticom, testirao jel sve radi, pa tek posle uradio na drugoj.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno