Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Koliki je ASIC quality za te kartice? Sumnjam da hoce sve da rade sa tim naponom...

Moram da probam sa mojim karticama kada dodjem kuci...moja jedna ima koliko me secanje sluzi 86, a druga 78...nesto malo manje nego prva...ako ovo bude radilo taman da spasim ventove...nikako ne mogu ispod 2300 rpm-a da ih spustim...a da zadrzim ipod 70c...

Ja sam prezadovoljan.

Juče sam bio prilično besan, platio ih po 4K više od Sapphire-a, a ono 67C, 2000+ rpm. Sada mi je sve na mestu.

Inače, ASIC quality nije neka garancija - onaj moj MSI R9 270 gaming, imao solidan Asic quality, hladna kartica, ne greje se uopšte, ali neće preko 400KH/s, čim malo digneš takt od fabričkog, odmah HW errori šta god da radio.

Poslednja izmena:
Ajde, molim te ako pokazu neku nestabilnost javi...da se ne zezam za dz...tako podesene su taman, moci ce da prezive i leto...

Asus je keva videcete letos:)

Ajde, molim te ako pokazu neku nestabilnost javi...da se ne zezam za dz...tako podesene su taman, moci ce da prezive i leto...

Pa nije problem, neću ih dirati do sutra, neka ih ovako, sad sam namestio 1050/1450 i18, nije mi bitno da bude isceđen poslednji KH/s, hoću hladne kartice sa očuvanim ventilatorima.

Meni je svejedno dal je leto ili zima, prostorija je na 20C danju-noću-leti-zimi :)

BTW, juče poludeh, u tri radnje svraćao i nigde nema jeftinih 120mm ventilatora sa 3pin konektorom. Bilo nekoliko skupljih sa 4pin PWM, ali mi oni ne pašu. Kakva smo mi zemlja, ni ventilator od 200 din nemaš nigde da kupiš :)

Poslednja izmena:
imam problema sa ovim karticama r9 290x -_-
posto imam samo 4gb rama smanjio sam TC na 27400 ali kada overklokujem memoriju na 1500 i pustim da kopaju obe posle nekog vremena krenu neke crte na ekranu i iskljuci se komp.
onda sam u guiminer flagovima namestio na 1300 i radile su obe, davale po 800 kh/s (ako sada daju 800, jel moguce kada budem imao vise rama da ce davati po 200 vise?, inace je 20 intensity) i ja da udjem u google chrome ono se odjednom iskljucio ceo komp, izgleda kao da se preopteretio a na 1500 nece ni da radi. imam catalyst 13.12 ako je to bitno.

Izgleda da ti je i napajanje slabo cim ti se komp gasi ...

pa ovako, imam 2 komada seasonic m12 II bronze 620W, i sada je na jedno prikljuceno sve sa te dve kartice.
da li je moguce posto kartica ima 8 pina i 6 pina da uzmem 6 iz jednog napajanja i 8 iz drugog pa tako kao malo rasporedim?

Nikad nisam imao 270x, koliko je potrebno rama za njih u win. Jel mora min 4gb ili moze sa 2gb da se prodje ?

pa ovako, imam 2 komada seasonic m12 II bronze 620W, i sada je na jedno prikljuceno sve sa te dve kartice.
da li je moguce posto kartica ima 8 pina i 6 pina da uzmem 6 iz jednog napajanja i 8 iz drugog pa tako kao malo rasporedim?

Na 600w 2 290x i komp?? Ne igraj se

evo sada je ovako: napajanje 1: ploca, procesor, jedna grafa. napajanje 2: hard, 2 venta, druga grafa
i prespojio sam pinove, onaj cetvrti desno i peti desno i kada ukljucim oba u isto vreme i udje u windows ova druga grafa se ne vidi ...

Nikad nisam imao 270x, koliko je potrebno rama za njih u win. Jel mora min 4gb ili moze sa 2gb da se prodje ?

Ja imam dve 270-ce, bez X u rigu koji samo služi za kopanje, TC je 15232, Win 7 Pro 64bit, ubijeni svi servisi koji nisu neophodni, od programa samo Avast antivirus i Teamviewer.

Task manager prijavljuje 933MB od 3GB da je zauzeto, tako da mi 2GB zvrnda prazno.

2x 620W ako sam dobro razumeo...

da, ali sam prvo probao komp i 2 290x i gasio se, nisam razmislio o potrosnji samo sam hteo da vidim podesavanja.
evo sada kada sam povezao nesto na napajanje i drugu karticu na drugo napajanje sada nece da prepozna drugu karticu. sta da radim?

da prodaš ta 2 napajanja i kupiš jedno od 800+ :)

da prodaš ta 2 napajanja i kupiš jedno od 800+ :)

rado bih ja ali nema. nije u tome stvar
stvar je u tome da sam ja citao kako je lagano spojiti 2 napajanja i da ce sve raditi a evo sada kada mi je jedna grafa na jednom a druga na drugom napajanju ne vidi grafu u windowsu. resenje ? ::smash:

Pisao je vec neko foru...drugo napajanje moras da upalis pola sekunde posle prvog, inace ti nece detektovati drugu kartu...ali za svaki slucaj potrazi ovde na forumu neko je tacno napisao princip paljenja...

Pisao je vec neko foru...drugo napajanje moras da upalis pola sekunde posle prvog, inace ti nece detektovati drugu kartu...ali za svaki slucaj potrazi ovde na forumu neko je tacno napisao princip paljenja...

Mislim da je kontra,drugo napajenje treba da upalis prvo na kome je samo grafa,pa tek posle njega palis prvo na kome su ti komp i druga grafa da bi video obe grafe.

evo malo sam se zezao i uspeo. komp procitao obe kartice ali slusajte sta se desilo
ukljucim komp i podesim minere sve ok pazim na temperature, nema overclocka i vidim nece, provalim da sam zaboravio lan cabl, ubacim ja lan cabl kad ono BSOD. wtf?

Jel moze neko da mi objasni zasto dobijam manje kh/s sa klokovanom kartom nego na default-u,

karta je 7770 default 1000mhz 1125mhz, oc 1100mhz 1250mhz
Sto se tice bat fajla nisam nista menjao, jel mozda moram tu da promenim nesto?

Zato što veći klok ne znači uvek i veći hash rate

Nije poenta u vecem kloku, vec u odnosu gpu clock-memory clock....Treba da bude idelan odnos ta dva za najveci hashrate...

Nije poenta u vecem kloku, vec u odnosu gpu clock-memory clock....Treba da bude idelan odnos ta dva za najveci hashrate...

Ok kontam, a kako se ostvaruje taj odnos...jel treba povecati cpu clock i mem clock za isti procenat ili da budu sto priblizniji itd...mozda lupam, ali nemam pojma zato i pitam...u cemu je fora?

Probaj 1050/1250, trebaju biti sto dalji tipa 1150/1500, 860/1200, 1050/1250 itd...

Nadji na netu kako su ljudi podesavali taj model kartice i onda probaj po malo da dizes gpu,pa testiraj...posle malo memoriju i testiraj...Mada moja preporuka, a i clanova koji su duze u ovom rudarskom poslu...nemoj da cedis karticu...malo vise kh/s nece te obogatiti,a moze da ti stvori velike probleme sa pucanjem drajvera i pregrevanjem hardvera...kao i njegovim otkazivanjem...

Nazad
Vrh Dno