Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Skini najnoviji GPU-z pa proveri na 290 koja je meorija (hynix ili elpida) nov gpu-z ispisuje istu kod tipa memorije pa javi sta dobijas sa klokom 1000/1500, takodje molim te da proveris koje su te temerature GPU/VRM1 i VRM2 u gpu-z jer i mene ta kartica interesuje

Inace iz afterburnera svaku kartticu zasebno mozes da izaberes i menjas klokove, ne zajedno

290:
--scrypt -I 19 -w 256 --thread-concurrency 32765 --gpu-threads 1 --lookup-gap 2 --gpu-powertune 20

PS: 290 pcs+ je iz altia?

Poslednja izmena:
sad radi na 700 kh/s WTF ?!?!?

Sve sto sam uradio jeste da sam I povecao sa 12 na 13 p (napon je smanjen sa 1100 na 1075, ako krenem dalje da ga smanjujem kladim se da ponovo da rikne minner ..., I GPU clock sa 1060 na 1020...) i temperatura skocila na 71-72 (mada kad sam otvorio stranu odma je sisla na 67 ...)...

bah neka radi ovako necu nista da diram ....

E sto se tice podesavanje svega toga van Trixx-a ne mogu to da uradim (Cg minner se ponasa kao da je gluv ne prihvata mi nista ako pokusam ;( kaze da je izvrsio proveru onda ponovo probam da proverim stanje i pokaze isto ...

Poslednja izmena:
Ja sam se malo igrao sa opcijama Undervolt i Underclock i smanjio voltazu za 0.700mV a brzinu memorije za citavih 200mhz bez gubitaka kh/s. Valjda ce smanjiti potrosnju el.energije.Engine clock nisam dirao.

Sto se tice druge graficke nije mi jasno kako se kh/s povecao za 30 kad sam smanjio brzinu memorije za 100mhz??? 5mhz vise ili manje od toga i odmah pada khs.

I zanima me u cemu je razlika izmedju ove dve obelezene vrednosti:

rvkqyc.jpg

To je samo primer,ne kopam sa tom grafikom ali na drugu grafiku mi se tu javlja razlika od 10-20,ne znam zbog cega.

Ljudi dajte neki predlog za dual PSU da znam da cacnem na netu pa da probam da ih kupim sutra ako se skrpim. Koje je najbolje napajanje tu oko 750w-800w? a da ima da se kupi kod nas... Sedi mi komp vec 4 dana nista ne radi :(

Skini najnoviji GPU-z pa proveri na 290 koja je meorija (hynix ili elpida) nov gpu-z ispisuje istu kod tipa memorije pa javi sta dobijas sa klokom 1000/1500, takodje molim te da proveris koje su te temerature GPU/VRM1 i VRM2 u gpu-z jer i mene ta kartica interesuje

Inace iz afterburnera svaku kartticu zasebno mozes da izaberes i menjas klokove, ne zajedno

290:
--scrypt -I 19 -w 256 --thread-concurrency 32765 --gpu-threads 1 --lookup-gap 2 --gpu-powertune 20

PS: 290 pcs+ je iz altia?

Jeste iz altija. Memorija je elpida. Inace znam da mozes da selektujes iz AB i ostalih programa svaku karticu zasebno, ali jednostavno kada selektujem 270x i promenim klokove i udarim apply on resetuje iste na fabricka.
Sa tim podesavanjima koja si mi dao dobijam oko 840~850khs, 66 stepeni je GPU, vrm1 je 79, vrm2 je 53. To je u zatvorenom kucistu doduse dobro provetreno. Inace prijavio da je thread conc suvise velik.

P.S. Mozes na 55% da zakljucas vent, temperatura ide 2 stepena iznad a tada nisu bucni. Ovako su vent negde na oko 75%.

P.S. Mozes na 55% da zakljucas vent, temperatura ide 2 stepena iznad a tada nisu bucni. Ovako su vent negde na oko 75%.

Moras vise memorije da imas ako zelis 30000+ TC, prbaj 20224 pa isto 20481, 24550, 24051

pa javi kojim si izvukao najvise, inace za elpidu 850khs nije lose, inace jel to 290 nije 290+?

Takodje temperatura VRM1 mi se nesvidja ali ako ne prelazi ~85C ok je, mada ja imam 2x karte u kompu :(

kuler za VRM 1 ti se nalazi ispod kulera glavnog malo dalje od konektora za pci-e naponnskog, koliko sam video na slikama drze ga dve plastikice one obodne

Inace kad smanjis kuler na 53% proveri temperaturu naposnkse nakon 15min, GPU nije vazno sve do 90C je OK, naposnka vec nevalja ako ide preko 85C vuce vise struje, mada moze do 115-120C da izdrzi ako ne i vise

Poslednja izmena:
24550 radi lepo sa tih 840khs+.
Pcs+ r9 290 je model. Nije 290x.
Posle pola sata sa smanjenim ventovima na 86C je vrm1. Isto imam 2 kartice u kompu. Druga je 270x.

Jel kopa i 270x?, koja je donja u kucistu a koja gornja? (ima veze) :p

iscitaj i napon GPU-a iz gpu-z kod mene je 1.03 -> 1.06V varira, to je jedva za 1000Mhz dovoljno, bar za mene, inace ja moram napon malo dici kad mi je memorija na 1500 ne zbog memorije vec zbog memorijskog kontrolera u GPU-u
neki cak na default naponu (ako im je veci 1.04-1.07) mogu gurat 1040-1100Mhz za GPU

Imam problem. Samo što sam sklopio mašinu.

2 Raidmax RX-600AF napajanja na 4x6870 grafičke karte. Karte su povezane sa pločom preko risera sa molexima.

1. napajanje je povezano na ploču i napaja dve grafičke karte (po 1x6pin, po 1xMolex-na-6pin i molexi na oba risera).

2. napajanje napaja samo druge dve 6870 (po 1x6pin, po 1xMolex-na-6pin i molexi na oba risera)

Na drugom napajanju sam kratko spojio zelenu sa crnom žicom. Uključujem ga na glavni taster za napajanje.

Problem: Čim uključim drugo napajanje na taster, uključuje se ceo računar bez da sam pritisnuo taster. Ne baca sliku, a prvo napajanje pišti.

Ukoliko ugasim drugo napajanje, a obe grafičke koje su povezane na njemu izvučem iz ploče, onda računar bootuje normalno nakon pritiska na taster.

Šta je u pitanju? Ispada da vodovi za napajanje nisu presečeni na ovim riserima i to pravi problem ili je nešto drugo u pitanju?

Hvala.

Naravno da trebaobavezno da preseces vodove na riserima za +12v!!

imate da sprzite sve, jos KRSS napajanja, krs riseri jos nesme tako da se mesaju voltaze

Iskljci pomocno napajanje sa extendera i radice.Ili uradi ovo sto ti zeljko kaze

Strašno! Ja sam mislio da su vodovi već presečeni (kontam da je molex zamenio vodove), ali ne lezi vraže. Debelo plaćeni riseri...

Ok, Željko. Ja sam pretpostavio da je to u pitanju (a ne bi smelo). Hvala ti. Možeš li mi poslati link gde se lepo vidi koje vodove da presečem?

Iskljci pomocno napajanje sa extendera i radice.Ili uradi ovo sto ti zeljko kaze

Molex na riserima 3. i 4. karte da isključim? Ili da sečem vodove?

Poslednja izmena:
en.wikipedia.org/wiki/PCI_Express

prva tri pina su +12v obrati na strane

Jel treba da odsečem svih 5 +12V vodova? Imam ovakav riser:

1y2zq1.jpg

Hvala ti. Problem odsečen. :)

Jel kopa i 270x?, koja je donja u kucistu a koja gornja? (ima veze) :p

iscitaj i napon GPU-a iz gpu-z kod mene je 1.03 -> 1.06V varira, to je jedva za 1000Mhz dovoljno, bar za mene, inace ja moram napon malo dici kad mi je memorija na 1500 ne zbog memorije vec zbog memorijskog kontrolera u GPU-u
neki cak na default naponu (ako im je veci 1.04-1.07) mogu gurat 1040-1100Mhz za GPU

Da, kopa i 270x. Nju koristim za rad, igre i kopanje kad nista drugo ne radim. Vddc je 1.094v, vddci 1.0v. Ne znam koja je razlika izmedju ta dva.

Gledas samo Vddc, napon GPU-a mislim da mozes probat i OC 1040 - 1100 pa videt koliko daje i da li je stabilna

Da li je u nekoj situaciji potrebno koristiti extendere x16/x16 sa molexom?

Nemozes koristiti dummy plug na 290/290x jer nema analogni izlaz na DVI konektoru. Radi sve i bez dummy pluga, samo je rezolucija ogranicena na 640*480 preko TeamViewer-a. Ako ti to smeta ukljuci integrisanu grafiku i neces imati ovaj problem. ;)

Voleo bih da se pozabavim sam sastavljanjem Rig-a, u cemu bih uzivao bez obzira na potencijalne probleme, ali sam dosta zauzet drugim stvarima

Lutajuci po oglasima naisao sam na ovo:

Mašina daje fiksno 1500kH/s i sačinjena je od:
- 2kom - Ati Radeon HD 5970 (neprikosnovena kartica za kopanje – cena/kHs)
- Matična ploča ASUS + procesor
- Ram ddr3 2gb
- Napajanje Cooler Master GX 750W
- HDD
Sve komponente se nalaze na specijalno projektovanom nosaču što se i vidi na slikama.
Po trenutnoj tržišnoj vrednosti mašina zarađuje 15$/dan.
Cena je fiksna.
Zamene ne dolaze u obzir.
Plaćanje keš ili u BTC, LTC, FTC +10%
Mašine su dostupne ODMAH (10kom) ! !!

Cena je 850EUR
Ne reklamiram, nego hocu da pitam sta misilite da li se isplati ovo uzeti? Koliko struje trosi ovako nesto? Odakle njemu 10 komada pa da ih sada prodaje?

Ima li koga ovde ko bi mi sastavio rig do te neke cene, naravno uz dogovor?
Ja ne znam kako pravi 1500hasis-a ali ako daje sve to za 850eu po makini isplati se da pazaris

Ja ne znam kako pravi 1500hasis-a ali ako daje sve to za 850eu po makini isplati se da pazaris

Kako se Isplati? Sve komponente bez garancije. Te grafike su verovatno radile 2-3 godine bez prestanka, samo je pitanje vremena kada ce da zveknu. Za te pare moze da kupi 2 R9 280x grafike !1500khsh), plocu, procesor i napajanje....

Pitanje oko x16 slotova i extendera.

x16 slot je predviđen da isporuči 75W grafici.
x1 slot je predviđen da isporuči 25W.

Ako se koristi x1->x16 extender na x16 slotu, koliko struje može grafika da povuče preko istog? 25 ili 75W?

Da li su pinovi kroj koje grafika dobija napajanja samo oni prvi u odvojenom delu ili dobija napajanje preko još pinova duž slota?

^ Kompletan pinout postavljen je na prethodnoj strani (Wikipedia link), pa pogledaj. :)

Gledas samo Vddc, napon GPU-a mislim da mozes probat i OC 1040 - 1100 pa videt koliko daje i da li je stabilna

Stabilna jeste, ali nema povećanja hasha, čak daje manje. Max kolko sam ja uspeo da izvučem je 880khs sa 1000/1500 i I20.
Moguce da clockovi treba da idu u manjim inkrementima.

drustvo znam da ste svi prezauzeti ali bih vas zamolio za malu pomoc oko napajanja...nema sanse da nabavim neko krsteno napajanje 1200+w
sutra mi stizu ekstenderi i 4 komada

http://skr.rs/HZ3

sta da gledam kod napajanja od ovo malo sto su ostala na stanju ...da bude jedna grana minimum kolko ampera i od kolko w da budu napajanja

da bi mogla da izguraju ovo opusteno ? ostatak konf imate u potpisu

Thermaltake SP-750MPCBEU Smart M750W
( http://skr.rs/HZM )

Corsair Builder Series CX750M 750W ATX 2.3 aktiv PFC

( http://skr.rs/HZ4 )

Corsair Builder Series CX750 V3 750W ATX 2.3 aktiv PFC NT

( za ovo ne mogu da nadjem amperaze i karakteristike )

imam u ponudi ova tri modela pa vas molim da sto brze date savet koji da uzmem i koji bi mogo da uparim da to radi normalno stabilno i bez cimanja ...unapred hvala

Poslednja izmena:
Vrh Dno