Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Hybrid smanji broj obrtaja ventilatora da se ne bi culo napajanje tj huk venta na njemu .

ah, ako je samo to, neka ga onda ionako se to ne cuje od grafika :D
hvala Jabuko

Pa u tome je i problem ako je full optereceno napajanje nece se ohladiti . Ako se ne varam ta opcija je samo ako ne urnises napajanje u suprotnom ce doci do pregrevanja . Licno ima SS1000XP i ne cujem ga uopste da radi a ne stoji na Hibryd

I20 TC32765 clock 920/1500 treba da imas oko 900KHs tacnije 880 ;)

Ok, Seasonic cu da saljem ili u centralu ili nazad u Tursku ***a potrajace... :(

Sto se tice dual PSU - imate neki savet koja 2 da uzmem? Naravno uzmite u obzir pristupacnu cenu i dostupnost kod nas, posto vise ne pomisljam da uzimam nista 'od preko'. :)

Pozdrav, imam jedno pitanje.
Sta je bolje:
-jedna graficka na x8 slotu a druga na x1 riseru sa molexom
ili
-jedna graficka na x8 slotu sa riserom a druga na x16

pitanje je da li ako koristim x8/16 riser, da li mi treba powered, posto imam ukupno 3 grafe (290x)
pa me zanima da li ce za grafu bolje da bude kada je na x16 slotu ili na x1 sa molexom.

Najpre za 290x kartu moras imati puno ram memorije .

NA 8gb radi jedna karta 100% e sad na vise karti ne znam jer nisam imao vise od jedne 290x i nisam uspeo vise od 880KHs da izvucem sa 8gb rama dok drugar ima 16gb i sa jednom izvlaci 1000Khs !

narucio sam ovu maticnu
Gigabyte GA-970A-DS3P
ove kartice
AMD Radeon R9 270 Sapphire Dual-X OC
koje napajanje da uzmem od 850w+ a da ga ima kod nas u ponudi i koliko extendera da narucim sa molexom a koliko bez jer je razlika 5e u ceni?
Inace extendere sam pronasao na KP po ceni od 15e bez molexa i 20e sa molexom

Poslednja izmena od urednika:
NA 8gb radi jedna karta 100% e sad na vise karti ne znam jer nisam imao vise od jedne 290x i nisam uspeo vise od 880KHs da izvucem sa 8gb rama dok drugar ima 16gb i sa jednom izvlaci 1000Khs !

E pa vidis, drugar nam je isti ;)

Sekirica :D

Sve je to lepo, ali nece, jednostavno odbija saradnju. Ovo je 290X referentna na slici, ove su Asus dc2t, ne znam gde je zapelo.

Zapinje ti onda njihov bios pa vijaj neke nove klokove van ref karti druge nema ;)

Mogu da ga preopterete jer kad se zagreju ukupna potrošnja može da ode i preko 1250W, ali da tako brzo izdahne ne bi trebalo. Definitivno loš primerak, e sad bedak što je iz Turske.

Npr, meni su hladne karte (7970) kada pustim mining na oko 950-960W, ali kako raste temperatura, tako idu gore i sa potrošnjom i na kraju se stabilizuju na ~1200W. Bori se napajanje i sa tim bez problema, ali na duže staze mi se ne sviđa koliko se dere ventilator i, što kaže demios, koliko je vruće napajanje na suprotnoj strani od ventilatora. Tako da za 4 jake grafike ipak mora nešto preko 1300W, idealno 1500-1600W ili dual 700-850W s obzirom na ponudu kod nas.

Bez matematike bi to možda i bilo preopterećenje. Čak i da vuče 1300w od toga se odbije cpu, ploča, disk, memorija i naravno gubitci, e kad to sve lepo sabereš i oduzmeš ispada da napajanje uopšte nije preopterećeno.
Ipak je to 104a na grani od 12v i nema šanse sa tim karticama na tim klokovima i frekvencijama dostići...

Poslednja izmena:
Voleo bih da se pozabavim sam sastavljanjem Rig-a, u cemu bih uzivao bez obzira na potencijalne probleme, ali sam dosta zauzet drugim stvarima

Lutajuci po oglasima naisao sam na ovo:

Mašina daje fiksno 1500kH/s i sačinjena je od:
- 2kom - Ati Radeon HD 5970 (neprikosnovena kartica za kopanje – cena/kHs)
- Matična ploča ASUS + procesor
- Ram ddr3 2gb
- Napajanje Cooler Master GX 750W
- HDD
Sve komponente se nalaze na specijalno projektovanom nosaču što se i vidi na slikama.
Po trenutnoj tržišnoj vrednosti mašina zarađuje 15$/dan.
Cena je fiksna.
Zamene ne dolaze u obzir.
Plaćanje keš ili u BTC, LTC, FTC +10%
Mašine su dostupne ODMAH (10kom) ! !!

Cena je 850EUR
Ne reklamiram, nego hocu da pitam sta misilite da li se isplati ovo uzeti? Koliko struje trosi ovako nesto? Odakle njemu 10 komada pa da ih sada prodaje?

Ima li koga ovde ko bi mi sastavio rig do te neke cene, naravno uz dogovor?

uzmi novije karte, ove su na izdahu i trose kao manja elektrana, verovatno i nemaju garanciju, pored toga sto se greju kao sporet

Poslednja izmena:
Voleo bih da se pozabavim sam sastavljanjem Rig-a, u cemu bih uzivao bez obzira na potencijalne probleme, ali sam dosta zauzet drugim stvarima

- Ram ddr3 2gb
- HDD
Sve komponente se nalaze na specijalno projektovanom nosaču što se i vidi na slikama.
Cena je fiksna.

Cena je 850EUR
Ne reklamiram, nego hocu da pitam sta misilite da li se isplati ovo uzeti? Koliko struje trosi ovako nesto? Odakle njemu 10 komada pa da ih sada prodaje?

Batali...covek hoce da se oslobodi starudije...verovatno obnavlja hardver

- Ram ddr3 2gb
- HDD
Cena je fiksna.

Cena je 850EUR

У овом послу без гаранције узимати само ако је нешто екстра повољно. Поготово што су то референтне картице кол'ко сам ја видео, а то ем троши струју, ем се греје, ем се 'деру' ненормално... :)

5970 je dual kartica koja je očigledno radila bar 2 god u rudniku, velika potrošnja, dosta se greju, velika verovatnoća da će da riknu u narednom periodu.... Bolje kupi jednu 280x ili 7950/70 sa garancijom nego to...

hvala svima na odgovorima, jasno mi je sve sada i da ne sirimo temu oko ovoga tj da ne zatrpavamo forum vise odgovorima na moje pitanje

molim one koji imaju volje da mi sastavi Rig, podese sve kako treba neka se jave na PM pa cemo se nadam se sve dogovoriti

Samo da se pohvalim da sam nakon dva dana zezanja podesio ovo cudo dual-x 280x da radi otprilike kako zelim.

Fan speed 60% temp 68 C (sobna je taman za majicu kratkih rukava i trenerku)
550 Kh/s (dvesta manje nego sto vi dobijate ali ne zelim da ju forsiram, meni je ovo dovoljno )
Napravo sam undervolt na 1100 (na tolko mi radi i ova standardna grafa pa rekao ajd da budu na istom)
Sve u zatvorenom kucistu zalman Z3.

I iznad nje je jos jedna 6670 koja vrti na 75% da ju dodatno hladi ;)

1060/1500 clockovi
Intesity 12

Ima NAPOMENA ZA OSTALE CLANOVE:

Izgleda da netreba podesavati fan-speed u CG minneru i u trixx-u jel onda ventilatori zezaju (malo rade na 70-80% malo ne rade i tako svakih par sekundi ..)

NAPOMENA BR2 :

Ne treba instalirati jedne te iste drivere 5 puta jel onda nesta neradi kako treba ...

intensity 13 tc 8192 klokovi 1000/1500 manje ce da trosi a vise da daje.

Fan speed 60% temp 68 C (sobna je taman za majicu kratkih rukava i trenerku)
550 Kh/s (dvesta manje nego sto vi dobijate ali ne zelim da ju forsiram, meni je ovo dovoljno )
Napravo sam undervolt na 1100 (na tolko mi radi i ova standardna grafa pa rekao ajd da budu na istom)
Sve u zatvorenom kucistu zalman Z3.

pametno

Molio bih nekoga da mi odgovori koliko extendera treba da kupim za 4 r9 270 sapphire dual X kartice, i da li trebaju da imaju molex ili ne? ako je potreban molex da li na svima ili na koliko?
potreban mi je odgoovor sto pre da mogu da porucim koliko ujutru da bi stigli u utorak :(
Hvala

Poslednja izmena:
Napravo sam undervolt na 1100 (na tolko mi radi i ova standardna grafa pa rekao ajd da budu na istom)..
1060/1500 clockovi
Intesity 12

NAPOMENA BR2 :

Ne treba instalirati jedne te iste drivere 5 puta jel onda nesta neradi kako treba ...

Šta će ti toliki klokovi, ako ti je 550 khash dovoljno, smanji i napon i klok...i to debelo, ispod 900-950.

Trixx gasite, ako ne radite na mašini onda kroz scheduled tasks tamo gde se pali, editujte i čekirajte opciju da se ugasi posle pola sata.

Jel koristi neko r9 290 i neku drugu karticu npr 270x? Naime imam problem sa kontrolom klokova na 270x, kada sam ubacio 290 kao drugu karticu, ni u asus gpuz niti msi ab nemogu menjati clockove na 270x dok to moze na 290tki.
Mogu klokove menjati kroz cgminer, ali 290tka srusi drajvere ako se menjaju klokovi u cgmineru. Podesim klokove za nju startujem cgminer sa no adl komandom i sve radi super, samo sto tada nemogu da podesim klokove za 270x pa baca manji hash rate. Probao sam da razdvojim u dva cgminera ista stvar. Probao sam nove beta drajvere isto.
Neki predlog? :)
Koja podesavanja koristite za 290? Moja je pcs+.

Nazad
Vrh Dno