Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Pronaso sam sve komponente sto su trenutno dostupne za rig ali nikako da pronadjem extendere, jel ima neko 4 komada na prodaju ili jel imate nene informacije ko prodaje?

Na forumu ne verujem :)
na KP ima ali skidaju kozu, ebay i alija da ne pominjem sa mesec dva cekanja

Da

Jel ona treba da bude na max? Ako je od nekog znacaja na pumpi imam 3 pin-a...

Citajuci po netu to je ok. Citao sam da se neki zale kako se pumpa cuje ali to se vjerovatno desava kad pumpa ne dobija dovoljno napona pa se "gusi". Inace nisam se susretao sa vodenim hladjenima ali pretpostavljam da pumpa uvijek treba da radi "punom parom" ako hoces da se proc dobro hladi. Mozda se javi neko iskusniji pa ti odgovori.

Na forumu ne verujem :)
na KP ima ali skidaju kozu, ebay i alija da ne pominjem sa mesec dva cekanja

evo upravo gledam na KP :), znaci ne verujem koji su to ratni profiteri. koliko mi treba extendera za 4 kartize za plocu koja ima x16. x4 i 3 x1 ulaza? planiram da stavim 4 karte za pocetak a posle mzda dodam jos 1 na taj poslednji slot sto ce biti prazan? Jel mi trebaju sa molexom ili bez?

Poslednja izmena:
@shoma
Hvala na odgovoru. Evo i ja sam guglao, vidim da svima radi pumpa na max, jedino ako hoce neko i nju da regulise izgleda da mora neki Y spliter da se ubaci...
Videcemo kako sljaka.
Meni sada 4670k na default daje 370khas i cpu je na 50stepeni, kontam da je ok za sada.

I ja sam planirao da uzmem to hladjenje pa me bas interesuje iz prve ruke kako se pokazalo u radu. Kapiram da bi FX 6300 na 4.5GHz fino hladio.

Videcemo sta kaze prestige kad isproba posto ja bas i nisam mnogo iskusan, a i nemam sada vremena da se cimam oko OC...

@shoma
Hvala na odgovoru. Evo i ja sam guglao, vidim da svima radi pumpa na max, jedino ako hoce neko i nju da regulise izgleda da mora neki Y spliter da se ubaci...
Videcemo kako sljaka.
Meni sada 4670k na default daje 370khas i cpu je na 50stepeni, kontam da je ok za sada.

A za sta ti to 4670k daje 370khas , sta kopas sa njim ili sta radis ?

Jel drzi neko od vas ove mining masine u istoj sobi gde boravi/spava?
Mene udavi ova moja, susi vazduh mnogo.

^^
da susi vazduh mnogo jedino serpa sa vodom pored da isparava

Jel drzi neko od vas ove mining masine u istoj sobi gde boravi/spava?
Mene udavi ova moja, susi vazduh mnogo.

Ja za susenje imam TA pec, a za rig imam 10 metra optike za zvuk, 2x10 metra hdmi i lan naravno, misevi i tastature nemaju zice pa je malo lakshe :)
Posto nemam drugu masinu za sada, ide tako, i mnogo mi je lepse spavanje nego kada je bila samo masina i nisam rudario :)

Ja drzim jedan rig u trpezariji umesto radijatora da greje , a imam problema sa kondenzacijom vlagom u kuci tako da super suzi zid :)

Ja spavam sa rudnicima u sobi, cak me taj zvuk smiruje jer znam da rade, kad je tisina unervozim se :D

I ja sam planirao da uzmem to hladjenje pa me bas interesuje iz prve ruke kako se pokazalo u radu. Kapiram da bi FX 6300 na 4.5GHz fino hladio.

Videcemo sta kaze prestige kad isproba posto ja bas i nisam mnogo iskusan, a i nemam sada vremena da se cimam oko OC...

Trebalo danas stici, medjutim zvali me u 1 i 20 da dodjem a oni rade do 2. Nikako nisam stizao, tako da tek u ponedeljak. :(

Jedno pitanje za ove sto se malo vise bave hardwerom :))
Imam plocu Asus P5N32 - E SLI... Zanima me da li se na nju mogu staviti 2 ATI kartice... I jos, mozda glupo pitanje ali :))) da li za kopanje kartice idu u CrossFire ili ostaju zasebno?

Trebalo danas stici, medjutim zvali me u 1 i 20 da dodjem a oni rade do 2. Nikako nisam stizao, tako da tek u ponedeljak. :(

Ja kupujem tek krajem sledece sedmice tako da strpicu se do ponedeljka :)

Jedno pitanje za ove sto se malo vise bave hardwerom :))
Imam plocu Asus P5N32 - E SLI... Zanima me da li se na nju mogu staviti 2 ATI kartice... I jos, mozda glupo pitanje ali :))) da li za kopanje kartice idu u CrossFire ili ostaju zasebno?

Mozes. Karte rade zasebno cak je i pozeljno da se ne stavljaju u CF

Ja tako vec 10 godina,Boinc i sad mining bez toga ne mogu da spavam ;-)

Moze ali preko extendera, cija je cena nazalost, trenutno 4.3 ltc .:D

kako hladite leti te rigove koji su vam u sobi?ja razmisljam da sklopim rig ali se plasim zbog temperature..gigabyte 280x sam prodao zbog visoke temp. 75-80C (u otvorenom kucistu)

E pa ne mogu da se guraju karte da bacaju 750, da se nabiju 4 komada na 30cm i da budu ohladene kako treba. To neki i dalje ne kapiraju pa ce da im provriste karte na vrucini.

Danas nabavih interesantnu ploču za mining - Asus Maximus Formula - X38 čipset, 8pin 12v konektor, masivni kuler preko north i south bridge-a i najvažnije - dva x16 i tri x1 PCIe slota. Imam jedan E6420 za nju, jedino je pitanje jel 2GB ram-a dosta za 3x R9 270, čisto da ne guši?

Inače ploča je toliko lepa i kvalitetna da mi je skoro žao da je bacim u rudnik :)

Odlična je za onu otvorenu konstrukciju za rig, pošto na samoj ploči postoje power i reset tasteri, ne moram da spajam pinove ili jurim da skidam prekidač sa nekog starog kućišta.

Poslednja izmena:
Vec sam pricao kako za 30-50 dinara moze da se napravi prekidac za paljenje. Nema smisla davati davati X para na ploci samo zbog prekidaca kojima opet tesko prilazis zbog karti i kablova.

Nazad
Vrh Dno