Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Imam jednu msi 5770, skuplja mi prasinu pa sam resio da je ubacim u neko kucista da malo kopa...
Ima li neko podesavanje u cgminer-u za 5770. trebalo bi da baca oko 200kh/s, malo li je!!:D

Ima li ko iskustva sa radeon 5970 ??? Vidim da izvlaci bas dosta kh/s (oko 750)... mada ju je skoro nemoguce naci novu...

ima moj drugar 30ak komada, kaze preko godinu dana da mu rade na apsolutnom maksimumu, dusu im vadi i ni jedna nije crkla...

ne znam samo gde to mozes naci i polovno a da je u garanciji. novo nema teorije..

Nove ni 7850/7950 ne mozes naci, a ne 5xxx seriju...

Pozdrav drugari kopaci a nadam se buduce kolege :). Imam nekoliko pitanja da postavim a da se neko ne uvredi jer mesec dana listam forum i pronasao sam dosta informacija ali kad hocu ponovo da pronadjem ono sto me zanima ne mogu i izgubio sam mnogo vremena i zivaca :(. Ovako hocu da sastavim neki rig sa 4 kartice ali nema kartica na stanju nigde u zemlji, sve sto je u opticaju je asus r9 270 dc2 oc za 23600 dinara, msi 270x gaming 2g 22000 dinara, power color ati 7850 2gbd5-dnc/oc 16700 dinara.
1.Zanima me ako se odlucim za r9 270 koje napajanje mi je dovoljno da radi posao na duze staze a koje bi trebalo za 7850?
2.Koja je najrentabilnija karta od ove 3?
3.Koju mi maticnu preporucujete (najeftiniju varijantu) sa 4 slota i ako neko moze i hoce da postavi setup za miner za ove kartice i da kaze iskustva u vezi sa kolicinom khs.
Hvala vam unapred i izvinjavam se sto potezem ista pitanja a znam da sam ih pronaso negde ali je forum ogroman i ne mogu ponovo da ih pronadjem.

Izgubio si vreme i živce a nisi ni sklopio mašinu, tebi će tek biti veselo :D

1) neko od 750-800w, ali pravih
2) nemoj da praviš neke kalkulacije nego uzimaj što jače karte možeš, kad btc bude bio 10 soma češaćeš se što ga nemaš 20% više nego si gledao neku rentabilnost od 50€ :D

Kupi karte i sklopi rig pa ćeš lako za setup minera

single rail napajanje sa 62A na 12v ce ti odraditi posao. CX750 Corsair na primer

Da li je moguce da
AMD Radeon R9 270 Sapphire Dual-X OC 2GB/GDDR5, DDVI/HDMI/DP/11220-00-20G
Trosi 180w po komadu???

Meni 180W deluje previše za jednu karticu koja ima samo jedan 6pin PCIe, pogotovu ako je ne gaziš do maksimuma i ako može da se malo spusti napon.

Cekamo Gorana? Mozda je mislio ceo rig za 3x270 sapphire...?

Izgubio si vreme i živce a nisi ni sklopio mašinu, tebi će tek biti veselo :D

1) neko od 750-800w, ali pravih
2) nemoj da praviš neke kalkulacije nego uzimaj što jače karte možeš, kad btc bude bio 10 soma češaćeš se što ga nemaš 20% više nego si gledao neku rentabilnost od 50€ :D

Kupi karte i sklopi rig pa ćeš lako za setup minera

Hvala na odgovoru.
ok uzecu r9 270 samo mi reci koje i da li za njih mislis da je dovoljno napajanje od 800w?
Sad me zanima gde mogu da nadjem extendere za kartice jer nema u radnji gde planiram da narucim ostatak opreme?

ma dovoljno je. karte su 150ak W + 60ak sistem u idle + malo lufta i to je to. 800w puna kapa.
a koje, pa koje nađeš :) sapphire bi trebalo da je ok po iskustvima sa foruma.
ekstendere jedino da juriš po oglasima

4 komada shapire radeon saljakaju na CM V850 + ostatak konfe procesor AMD APU A8 5600K. Napajanje ni mlako ...

Pozdrav ljudi ... Izcitao sam poslednjih 50ak strana i nisam uspeo da nadjem ono sto trazim :)

Elem, planiram da pocnem kopanje sa 2 kartice sa mogucnoscu da kasnije pojacam sa jos 2. Posto je trenutno nestasica izbog mi se sveo na 2 kartice:

- GIGABYTE Radeon R9 280X 3GB 384bit - GV-R928XOC-3GD (oko 36.000)
- MSI AMD RADEON R9 280X GAMING 3G GDDR5 .DL-DVI-I/HDMI/MDP*2/384BIT (oko 33.000)

Procitao sam nekoliko stranica u nazad diskusiju vezanu za Msi Gaming i problem oko grejanja, tako da mi je trenutni favorit Gigabyte. Da li se slazete sa tim i da li je ok odnos cene kartice i kH/s (trebalo bi da je oko 750)?

Koje biste mi napajanje i maticnu preporucili? Da li bi napajanje od 700W zavrsilo posao a kasnije kada uzmem jos 2 grafike da uzmem jos jedno napajanje ili da odmah uzmem neko napajanje od 1000+W?

Hvala!

sapphire-ke daju oko 450 ja vise nisam uspeo da ih namestim od toga,dok gigabyte i asus 270-ke daju lako 475-480

sapphire-ke daju oko 450 ja vise nisam uspeo da ih namestim od toga,dok gigabyte i asus 270-ke daju lako 475-480

Koje su razlike u temperaturama, broju obrtaja i potrebnom naponu na kome rada Sapphire u odnosu na Asus-e?

Razlika je 4K dinara, za 3 Asus-a dobiješ skoro 4K - e sad, ako više troše, više se greju, brže troše ventilator + godinu dana manja garancija, onda i razmisliti o doplati.

heheh ne na njemu se igarju wot i dota dok ostalo redovno rudari ! :)

Kako se ponasaju te 270ke, jer ja imam ponudu r270 sapphire dual-x, koliki kh/s daju i koje su im temperature?

rade trenutno dosta stabilno na 60c pri 60 posto vent ! 430 khs malo je toplije tamo gde su . Video sam negde da je nako stavljao setovanja na kojima bacaju 450 ili 470 ali nisam probao na zalost jos.

Poslednja izmena:
Na nekom forumu citah da asus dc2top trose manje struje kao 270 bez x zato sto imaju bolju naponsku jedinicu (12 faza).
Meni se u sobi u potkrovlju koja se negreje na 460 KH/s ventovi vrte na 39% iliti 1300-1400 obrtaja.
Plus moze da se iz VB7 editora edituje bios (underclock) sto ce biti ok za leto.
I plus imaju dva puta po 6pin za napajanje sto je super neide nikakva struja na extender.
Imam dve prezadovoljan sam.

Poslednja izmena:
Koje su razlike u temperaturama, broju obrtaja i potrebnom naponu na kome rada Sapphire u odnosu na Asus-e?

Razlika je 4K dinara, za 3 Asus-a dobiješ skoro 4K - e sad, ako više troše, više se greju, brže troše ventilator + godinu dana manja garancija, onda i razmisliti o doplati.

u pravu si kad gledas cenu kod nas,ja sam uzeo preko gigabyte grafike jer im je ista cena kao i sapphire,a gigabyte ima 2x6 pinski pa ne moram da strepim kad ih stavim na extender dok to bas i nije slucaj sa sapphire-om

270X vuce sigurno 180W a koliko ja znam jedan 6pin ima 75 W.
znaci propustam 30 w kroz extender a sa jednim 6 pin propusta 105w!

Pozdrav ljudi ... Izcitao sam poslednjih 50ak strana i nisam uspeo da nadjem ono sto trazim :)

Elem, planiram da pocnem kopanje sa 2 kartice sa mogucnoscu da kasnije pojacam sa jos 2. Posto je trenutno nestasica izbog mi se sveo na 2 kartice:

- GIGABYTE Radeon R9 280X 3GB 384bit - GV-R928XOC-3GD (oko 36.000)
- MSI AMD RADEON R9 280X GAMING 3G GDDR5 .DL-DVI-I/HDMI/MDP*2/384BIT (oko 33.000)

Procitao sam nekoliko stranica u nazad diskusiju vezanu za Msi Gaming i problem oko grejanja, tako da mi je trenutni favorit Gigabyte. Da li se slazete sa tim i da li je ok odnos cene kartice i kH/s (trebalo bi da je oko 750)?

Koje biste mi napajanje i maticnu preporucili? Da li bi napajanje od 700W zavrsilo posao a kasnije kada uzmem jos 2 grafike da uzmem jos jedno napajanje ili da odmah uzmem neko napajanje od 1000+W?

Hvala!

Ko nadjes po tim cenam onda si ti zvanican uvoznik za Srbiju! Citaj sto vise, nemoj da si lenj, tvoje su pare u pitanju.
Uzmes za pocetak jedno napajanje od 800w (krsteno) za dve grafike. Gigabyte imam i pokazao se ok, jedino sto mu je zakljucan napon.

Na nekom forumu citah da asus dc2top trose manje struje kao 270 bez x zato sto imaju bolju naponsku jedinicu (12 faza).
Meni se u sobi u potkrovlju koja se negreje na 460 KH/s ventovi vrte na 39% iliti 1300-1400 obrtaja.
Plus moze da se iz VB7 editora edituje bios (underclock) sto ce biti ok za leto.
I plus imaju dva puta po 6pin za napajanje sto je super neide nikakva struja na extender.
Imam dve prezadovoljan sam.

Koja je tacna oznaka te ASUS 270 sa 2x6pin?
Gledam i na ASUS sajtu ali ima samo 1x6pin!?

Neko je pomenuo "LEPA" napajanja :D (kez zbog naziva).
Ovo ima specifikacije kao V1000 a kosta smesno malo

http://geizhals.at/de/lepa-maxbron-1000w-atx-2-3-b800-mb-a1047727.html

Poslednja izmena:
Vrh Dno