Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Kupih danas jedan MSI 6770 1GB DDR5 na oglasima za 4.000 dinara sa još godinu dana garancije, pošto su mi sve grafike na kopanju, da imam nešto na čemu da se igram.

Al' pošto imam par extendera rezervnih, rekoh ajd da je bacim u rig sa one dve Asus 270-ce, da malo vežbam mixed GPU config i da vidim kako će to da radi. I nije ispalo loše - isplatiće se za mesec dana :)

Pogledajte prilog 134833

Jedino opet u desktopu ostajem na integruši iz i5 - definitivno moram da kupim neki nVidia karticu sa kojom neću imati želju da kopam, inače ako ovako nastavim ostaću još duže vreme na integruši :)

ako uzmes nvidiu mozda ti ne radi rig, uzeo sam ja gt220 ili 210 bese i nije htela da radi sa asusom 7850

Siguran sa da može, ovo je defaultnih 800/1100, nego volim prvo da pustim 24h tako, pa tek posle da se igram sa taktovima.

Kakvi su to def. klokovi?

864/1200 ~210KH/s

Ako moze posalji mi na PM akko si napravio mix GPU config fajl.
Ja pravim novi rig koji ce biti mjesano meso od dostupnih "materijala" :)

Probaj pa javi rezultat. Meni ni to nije proslo. A Ab (betu ili zvanicnu) ne mogu da mijenjam napon nikako. Jedino trixx-om.

I kod mene je tako kada uključim Intel GPU. S tim što baš ništa ne mogu menjati preko AF. Trixx-om može, ali džabe kada ne kopa. Čim ugasim Intel, sve radi odlično. A izgleda da trenutno nema rešenja kada je Intel GPU u pitanju (sa ATI integrušama radi), barem nisam našao na raznim forumima.

Kupih danas jedan MSI 6770 1GB DDR5 na oglasima za 4.000 dinara sa još godinu dana garancije, pošto su mi sve grafike na kopanju, da imam nešto na čemu da se igram.

Al' pošto imam par extendera rezervnih, rekoh ajd da je bacim u rig sa one dve Asus 270-ce, da malo vežbam mixed GPU config i da vidim kako će to da radi. I nije ispalo loše - isplatiće se za mesec dana :)

U prevodu, opet nemaš grafičku za igru? :D

Poslednja izmena:
Ja sam bas neki baksuz postao..
sacuvam bios preko gpu-z, promenim voltazu 1186 na 1075 preko VBE7, sacuvam to pod drugim imenom no sto je original bios, pokrenem flesovanje sa ATIwinflash preko cmd...i iste sekunde crn ekran, fan na maksimum...resetujem komp i vidim da je voltaza ostala ista kad pokrenem cgminer (1.163V)!

@ Corvus Corax

Ista stvar i kod mene, i5 3570K i Sapphire 270, zajedno da kopaju nece a nece ni da integrusa radi sa monitorom a gpu da kopa.

Kakvi su to def. klokovi?
864/1200 ~210KH/s

Pa kartica je ova. Fabrički je 800/1100.

Nemam config file, pokrećem cgminer iz batch-a.

Ovo mi je batch - Asus R9 270 su mi u 0 i 1 (prvi i drugi PCIe x16), MSI 6770 je u 2 (prvi PCIe x1).

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://litecoinpool.org:3333 -u xxx.1 -p 1 --intensity 18 --gpu-engine 1050,1050,800 --gpu-memclock 1450,1450,1100 --thread-concurrency 15232,15232,8000 --worksize 256 --temp-cutoff 83 --temp-overheat 78 --temp-target 65

U prevodu, opet nemaš grafičku za igru? :D

Imam dve, jedna u Snapdragon S4 Pro u tabletu, druga u Snapdragon 800 u telefonu. A desktop ima moćni Intel HD Graphics 4000, dovoljan za WoT u low :)

To resava GUIminer :)

Ja imam one otvorene konstukcije za rigove, a to mi nije u stanu. Gomila kablova, kartica na extenderima, led-ova koji svetle i ventilatora na velikom broju obrtaja ne treba da se nalazi u istim prostorijama sa malom decom i njihovim radoznalim prstićima.

Da li ce se uskoro situacija sa napajanjima 1000+ promeniti , ili cemo biti primorani da kupujemo ova iz Madjarske "bez garancije" ?

Ljudi, kakve su royalking 280x club 3d gpu za mining?
Voleo bih kada bi mi neko hitno odgovorio. Hvala.

jel moze neko da izbaci setovanje za 290(non x) ?
hvala :wave:

Imam neku staru plocu "Foxconn WinFast" graficka kartica u pciex slotu radi sasvim normalno, ali kad ubacim bilo koju karticu preko extendera ne pronalazi je uopste, a kuler vrti na 100% i to je sve. Ima li ko da zna sta da radim ili da batalim?
board.jpg

Htedoh da se poigram sa flesovanjem biosa na mojoj HD 7770 kad ono k...Koliko sam shvatio na tutorialu za atiwinflash moze da se flesuje samo ako je switch prebacen na onaj otkljucani bios koji moze da se cacka.Izvadih grafu da premestim switch i vidim da ga nemam, e sada me zanima jel sam mentol pa nisam mogao da ga nadjem ili ga stvarno nema?I zanima me ako ga nema jel moguce onda uopste flesovati bios na kartama koje ga nemaju?

Ljudi, kakve su royalking 280x club 3d gpu za mining?
Voleo bih kada bi mi neko hitno odgovorio. Hvala.

Ja narucih jednu, ali royal queen mislim da je. Gledao sam neke testove i pise da su se te grafike ok pokazale. Ne mislim samo na ovu r9 280x, vec i 7870, 7950/70...

Moci ces da se grejes zimi na takve dve bez problema ako kopas sa njima... :) A leti.....

Bice dobra karta ako joj stavis 2 devetke na hladnjak, samo vise nece biti silent.

Htedoh da se poigram sa flesovanjem biosa na mojoj HD 7770 kad ono k...Koliko sam shvatio na tutorialu za atiwinflash moze da se flesuje samo ako je switch prebacen na onaj otkljucani bios koji moze da se cacka.Izvadih grafu da premestim switch i vidim da ga nemam, e sada me zanima jel sam mentol pa nisam mogao da ga nadjem ili ga stvarno nema?I zanima me ako ga nema jel moguce onda uopste flesovati bios na kartama koje ga nemaju?

nisi mentol nego 7770 (bar one koje sam ja imao) nemaju dual bios tako da nemaju ni switch.... karte su inace ocajne za mining i daju oko 170 Kh/s... prodaj ih nekom da se usreci i ti kupi makar 5850-ice za te pare...

Nazad
Vrh Dno